Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dotované zájezdy pro seniory

Dovolená pro seniory

Dovolená pro seniory

Dotované pobyty pro seniory se vyznačují výhodnějšími cenami pro klienty určité věkové kategorie, např. pro starší padesáti let. Věková hranice však může být i 55 nebo 60 let, nabídky bývají různé a lze je využít i v případech, kdy spolucestující osoba uvedené věkové hranice nedosáhla. Smyslem tohoto typu pobytu je zajištění kompletního servisu pro cestujícího. Ten tudíž kupuje zájezd včetně všech služeb a bez dalších doplatků v místě pobytu. Výjimku představují fakultativní výlety či služby.

Toužíte-li po klidné a cenově přijatelné dovolené, zkuste dotovaný zájezd pro seniory do některé z níže uvedených destinací. Najdete mezi nimi často vyhledávaná i méně obvyklá místa, která jsou však rovněž velice zajímavá.

Severní Kypr pro seniory

Kypr je po Sardinii a Sicílii třetím největším ostrovem ve Středozemním moři a v současnosti se dělí na severní (tureckou) a jižní (řeckou) část. Severní Kypr má stabilní klima s příjemnými teplotami. Můžete se tak těšit z krásného slunečného počasí a průzračného moře. Oblast je vhodná jak pro aktivní, tak odpočinkovou dovolenou. Nabízí různé možnosti sportovního vyžití, hezkou panenskou přírodu i spoustu historických pamětihodností.

Kyrenia, Severní Kypr

Kyrenia, Severní Kypr

Egypt pro seniory

Při slově Egypt se většině lidí vybaví v prvé řadě pyramidy, Velká sfinga a další monumentální památky. Právě ty jsou jedním z hlavních důvodů, proč je Egyt tak oblíbeným cílem turistů. Senioři jistě ocení jeho starobylou kulturu a bohatou historii. Mohou sem ale vyrazit i za klasickým pobytem u moře a obdivovat četné přírodní krásy. Severní břehy omývá Středozemní moře a východní zase Rudé, obě možnosti jsou nicméně skvělou volbou pro každého, kdo má slabost pro pěkné pláže a příjemné koupání.

Egypt

Egypt

Řecko pro seniory

Senioři cestují do Řecka především za nádhernými písečnými plážemi. K nejkrásnějším patří krétská Elafonissi s čistým tyrkysovým mořem. Oblíbené jsou taktéž pláže na Rhodosu, Navagio na Zakynthosu, Paleokastritsa na Korfu a mnohé další. Pobyt na mořském vzduchu má pozitivní vliv na různé kožní problémy a nadchne i jedince trpící alergiemi či dýchacími potížemi.

Navagio, Zakynthos, Řecko

Navagio, Zakynthos, Řecko

Turecko pro seniory

Země s úchvatnou orientální atmosférou se může pochlubit nejen zajímavou kulturou, atraktivními památkami a výtečnou kuchyní. Turecko je dobrou volbou také díky stabilnímu počasí, teplé vodě ke koupání, a když už jsme u vodních radovánek, tak i zásluhou největšího vodního parku Evropy. Každého seniora určitě potěší návštěva tureckých lázní a tamní masáže, díky nimž omládne o několik let.

Kappadokie, Turecko

Kappadokie, Turecko

Černá Hora pro seniory

Černá Hora je zatím ještě málo známá a turisty neokoukaná, přitom má rozhodně co nabídnout. Ceny jsou tady velmi příznivé. Pokud tedy prahnete po levné dovolené v sympatickém prostředí, neváhejte. Čeká na vás pěkná příroda, kvalitní pláže (písčité i oblázkové) a malebné zátoky. Jedním z hlavních lákadel je Kotorský záliv (Boka Kotorska), největší přírodní záliv na jihu Jaderského moře.

Boka Kotorska, Černá Hora

Boka Kotorska, Černá Hora

Senegal pro seniory

Skvělým místem pro aktivní i odpočinkovou dovolenou je Senegal. Záleží jenom na vás, zda budete raději relaxovat na některé z písčitých pláží nebo vyrazíte za populárními turistickými cíli, jako je hlavní město Dakar, ostrov Gorée s pohnutou minulostí, ptačí rezervace Djoudj či Národní park Niokolo-Koba s unikátními lesy a savanami.

Rezervace Bandia, Senegal

Rezervace Bandia, Senegal

Albánie pro seniory

Méně známou, leč přitažlivou zemí pro seniory může být Albánie. Opět ideální cíl, prahnete-li po úchvatných plážích stvořených k odpočinku a vyhřátém azurovém moři. Majestátní hory dotvářejí dramatické pozadí. Zklamaní však nebudou ani zájemci o kulturu a dějiny. Albánie má starobylá města a mnoho archeologických památek vzbuzujících úžas.

Pláž Ksamil, Albánie

Pláž Ksamil, Albánie

Kapverdské ostrovy pro seniory

Kapverdské ostrovy patří k nejlevnějším zimním destinacím, jsou proto vhodné pro seniory, kteří chtějí celou zimu strávit na pláži a užívat si exotiku. Lákají zejména ostrovy Boa Vista a Sal. Ten první se může pochlubit nejhezčími plážemi souostroví, zmiňme alespoň 8 km dlouhou Santa Monicu. Druhý ostrov, Sal, přitahuje zájem především solným dolem Pedra de Lume a jezerem s velkým obsahem soli, které má léčivé účinky na kůži.

Pláž Praia de Chaves, Boa Vista

Pláž Praia de Chaves, Boa Vista

Štítek:

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín