Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dovolená na Výbornou: Kdo hledá, najde

Dokonalá letní dovolená. Nové rodinné téma! Naši původní dovolenkoví favorité se stali předmětem mnoha vzrušených debat. Kolegové, přátelé i rodiče ochotně vyprávěli své cestovatelské zážitky. A jak to tak v Česku bývá, hlavně negativní zkušenosti. Neurvalí recepční, písek rozpálený do běla a nejrozšířenější problém byl, samozřejmě, nedostatek alkoholu v all inclusive koktejlech.

Cestou z práce jsem se stavila v jedné z vytipovaných cestovních kanceláří a sympatickým prodejkyním prozradila naše požadavky i rozpočet. Dostala jsem od nich pár tipů a další prospekty do sbírky. Slečny mi sice doporučovaly krásné hotely, ale neustále jsem cítila, jak se snaží mou rodinu napasovat do nabídky v jejich katalogu. Představa nekonečného maratonu po všemožných cestovních kancelářích mě dost vyděsila.

„Roman s rodinou už vybírají zájezdy jen přes Invii!“, zahlásil Petr místo ranního pozdravu. Večerní pivní dýchánek s kolegy z práce tak začal nést své plody. V této informaci jsem zahlédla ono pomyslné světlo na konci tunelu. Nebudu ztrácet svůj drahocenný čas obcházením cestovek! Nebudu týrat svou křehkou duši odmítáním exkluzivních nabídek! Já naši dovolenou vyřeším online!

Vyřešte dovolenou online!

Vyřešte dovolenou online!

Další dny už se nesly jen v duchu okouzlení nad množstvím nabídek a filtrů, umožňujících měnit výběr dovolené třeba podle momentální nálady. Nikolka se pasovala do role hlavního vyhledávače. Zběsile kombinovala všechny myslitelné varianty pobytů. Vlnu nadšení vyvolávaly zejména podrobné filtry, umožňující volbu povrchu pláže, hotelů s tobogány i resortů přátelských k dětem. Já jsem vyžadovala označení klidnější lokality a služeb wellness centra. Petr měl jasnou volbu, nesmí chybět WiFi a minibar na pokoji. A Terezka jen nevěřícně kroutila hlavou.

Díky této úžasné technické vymoženosti se do našeho hledáčku dostaly i nové destinace. Tunisku hrálo do karet velké množství hotelů s aqua parky, mini kluby, moderními thalasso centry, a dokonce i dětskými zoo. Písčité pláže a pozvolný vstup do moře mi dávaly naději na chvíli odpočinku bez věčného odbíhání za topící se ratolestí.

Tunisko

Tunisko

Španělsko by ocenili především jedlíci Petr s Terezkou. Ti dva by byli schopní sníst zásobu mořských plodů celé země. A já bych si ráda užila bezstarostnou atmosféru jako vystřiženou z mého oblíbeného filmu Vicky Cristina Barcelona.

Dalším adeptem se stalo Turecko. Odolalo totiž všem možným použitým filtrům. Na pláži se můžeme zahrabat do písku nebo si dopřát reflexní oblázkovou masáž. A mé tělo by si zasloužilo dlouhý pobyt v tradičním hammamu.

Turecký hammam

Turecký hammam

No, nabídka je tedy vskutku bohatá. A protože jsme jednoduše eliminovali zájezdy, které naše požadavky nesplňují, je probírání se hotely vcelku příjemné a hlavně efektivní. Začínám mít pocit, že ta letošní dovolená bude přesně taková, jakou si rodina Výborných zaslouží. Prostě parádní. Škoda, že se nedají vyfiltrovat i jiné věci. Jen si představte tu pohodu, kdybyste ráno odstranili z práce otravné kolegy, přidali švédské stoly po celý den a romantický večer si zajistili kliknutím na filtr klidná domácnost…

Anna

22.05.2018 Anna Výborná

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín