Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dovolená v Chorvatsku bez cestovky?

Makarská riviéra, Chorvatsko

Makarská riviéra, Chorvatsko

Patříte mezi ty, kteří se chystají na dovolenou do Chorvatska? Raději si svoji dovolenou plánujete sami po vlastní ose, nebo přemýšlíte, že byste to letos poprvé zkusili? Každá taková cesta má svá pro a proti.

Pokud jste se rozhodli, že nechcete být ničím vázáni a dovolenou si zařídit do puntíku sami, určitě jste dopředu zvážili všechny možné situace. Pokud jste jazykově zdatní, určitě není problém se na místě pobytu domluvit a případné překážky vyřešit.

Cestování do Chorvatska na blind

Pokud jste se rozhodli, že dovolenou vyřešíte až na místě, určitě můžete ušetřit nějaké finance. Pamatujte ale, že Chorvatsko je opravdu hojně navštěvovanou zemí a ne jeden člověk strávil i několik nocí spaním v autě, jelikož ve finále na místě bylo velice těžké ubytování sehnat. Možná tedy pár stovek ušetříte na ubytování, můžete ztratit ale hodně času hledáním, místo trávením u moře. Nakonec ujedete i desítky kilometrů navíc a ušetřené peníze vynaložíte na projeté palivo. Ubytování také nakonec nemusí odpovídat vaší představě. Pokud jedete v sestavě mladých lidí, není to asi úplně takový problém, na dovolenou s dětmi bych ale tento způsob dovolené nedoporučovala.

Ubytování v Chorvatsku bez cestovky vs. s cestovkou

Jak už jsem zmiňovala, bez cestovky se vám může podařit ušetřit několik stovek korun na ubytování. Seženete i moc pěkná ubytování, která cestovní kanceláře nenabízejí, jelikož někteří majitelé nabízejí pobyty sami za sebe. Nicméně na některé objekty zase mají cestovní kanceláře svá privilegia a bez toho, abyste si ubytování přes ně dopředu zajistili, vám majitelé pobyt neumožní.

Ubytování v Chorvatsku

Ubytování v Chorvatsku

Možná teď namítáte, že chcete strávit dovolenou na více místech, proto plánujete pobyt svépomocí. Ale ani to nezpůsobuje kancelářím obtíže. Jsou schopny vám pomoci zkombinovat více míst, případně vám pomoci zajistit i některé vstupenky do zábavných parků či na památky.

Řešíte na místě nebo po cestě nějaký problém? Pokud cestujete sami, musíte si pomoci vlastními silami. V případě organizovaného zájezdu je na místě delegát, případně máte vždy kontakt na cestovní kancelář, která vám je během pobytu nápomocna.

Cestujete-li s dětmi, je vždy určitě lepší mít vše zajištěno dopředu. Můžete se v klidu připravit na cestu, dopředu naplánovat výlety a vybrat to nejvhodnější ubytování, kde se ani jeden z vás nebude nudit.

Chorvatsko s dětmi

Chorvatsko s dětmi

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Přáli byste si navštívit tuto lokalitu? Stačí si vybrat.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín