Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jak skloubit práci a cestování?

Jak skloubit práci a cestování?

Jak skloubit práci a cestování?

Jste vášniví cestovatelé a týden dovolené u moře či na horách je pro vás žalostně krátký? Sníte o životě plném dobrodružných cest? Pokud nepatříte mezi ty šťastlivce, kteří zdědili pohádkové jmění nebo vyhráli v loterii, pak je na čase začít uvažovat o tom, jak skloubit práci a cestování.

1. Staňte se digitálními nomády

Digitální nomádství je velkým hitem posledních let. Nenechte se zmást představou kočovníků putujících pouští na velbloudech či oslech. Moderní nomádi se rekrutují zejména z řad svobodomyslných IT specialistů, marketingových odborníků, fotografů či grafiků. Svou pracovní náplň si uzpůsobují tak, aby ji mohli vykonávat prakticky odkudkoli. V současné době se mezi nejoblíbenější destinace digitálních nomádů řadí Maroko, Thajsko, Mexiko či Bali. Představa pracovního místa s výhledem na oceán či pracovní schůzky vedené přes Skype z plážového baru je nesmírně lákavá. Patříte-li k rozeným dobrodruhům a váš den začíná pohledem na notebook, pak jste ideálními adepty na pracující světoběžníky.

Staňte se digitálními nomády

Staňte se digitálními nomády

2. Cestujte v práci

Nikdy není pozdě na změnu profese. Máte-li cestování v krvi, pak by pro vás mohla být ideální práce průvodce cestovní kanceláře. Život s hlavou v oblacích si užijete coby letuška či stevard. A chlapecké sny o řízení obrovského auta výborně splní práce řidiče kamionu. A jestli vás občas políbí umělecká múza, pak můžete vyrazit na cesty s fotoaparátem, malířským plátnem či kytarou. A to by v tom byl čert, aby vám osud nepřihrál zajímavou melodii, jedinečný snímek nebo zátiší o které se poperou všichni majitelé světoznámých galerií.

Průvodce cestovní kanceláře cestuje stále

Průvodce cestovní kanceláře cestuje stále

3. Procestujte rodičovskou dovolenou

Většina maminek se možná pousměje již při vyřčení slovního spojení mateřská dovolená. Ano, období plné permanentního nevyspání, monotónních činností a maximálního pracovního nasazení za minimální mzdu nepřipomíná dovolenou ani v nejmenším. I tato životní etapa se dá využít k cestování. Nejprve k postupnému poznání turistických cílů v blízkém okolí a s postupem času i k vyjížďkám za vzdálenějšími cíli. Některé tuzemské hotely a penziony nabízí dokonalé podmínky pro rodiny s dětmi. Malí milovníci zvířátek ocení pobyt na rakouských ekofarmách, kde ráno posnídáte kávu s mlékem od kravičky, kterou jste večer drbali za uchem. Italské kempy s bazénovými komplexy, připomínající menší aquaparky a kavárnami s desítkami druhů zmrzlin vám vrátí kus dětské radosti ze života. Nakonec proč si mateřskou dovolenou neužít jako období, kdy je matkám a jejich ratolestem vše dovoleno.

Vyzkoušejte s dětmi pobyt na farmě

Vyzkoušejte s dětmi pobyt na farmě

4. Užívejte si cestovatelské víkendy

Mnoho zajímavých míst se dá procestovat i během víkendových pobytů. Velmi oblíbené jsou eurovíkendy, při kterých stihnete shlédnout ta nejzajímavější místa navštívené země. Belgické památky zapsané na seznamu UNESCO, Paříž se zámkem Versailles, Řím s prohlídkou Vatikánu i Amsterdam spojený s proslulým sýrovým trhem v Alkmaaru a květinovým parkem Keukenhof. Dětem se rozzáří oči během návštěvy pohádkového Disneylandu v Paříži, Norimberské zoo s delfináriem či vodního ráje Tropical Islands, ležícího nedaleko Berlína. Dvoudenní pobyt ve vyhlášených maďarských či slovenských wellness resortech vám vlije energii do žil. Smutnou část našich dějin připomene návštěva koncentračního tábora Osvětim. Sportovní nadšenci si mohou během zimních víkendů vychutnat služby těch nejznámějších alpských středisek. Rakouský Saalbach, Zell am See či Kaprun jsou splněným snem každého milovníka bílé stopy.

Eurovíkend v Paříži je ideální pro zamilované

Eurovíkend v Paříži je ideální pro zamilované

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín