Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jakou dovolenou naplánovat v srpnu?

Letní prázdniny jsou téměř v polovině a vy jste ještě nestihli žádnou dovolenou? Nebo byste se naopak chtěli vydat na další? Níže najdete několik možností, kam můžete v srpnu vycestovat a nabrat trochu bronzu před blížícím se podzimem.

Kam se vydat autem?

V červenci jsme řešili Chorvatsko, teď se nám tedy nabízí druhá země - Itálie. I když jsem tomu sama nevěřila, i koncem srpna je moře krásně čisté a navíc pěkně vyhřáté od sluníčka. V Itálii nemusíte dovolenou trávit pouze u moře, velmi oblíbené je sladkovodní jezero Lago di Garda, v jehož jižní části (mezi Peschierou a Lasize) se nachází i obrovský zábavní park Gardaland. Navíc můžete navštívit spoustu památek, a to např. v Říme, Florencii, Benátkách, Milánu či Veroně. Další možností je „gastronomická turistika“. Italská kuchyně je pro nás Evropany nejznámější (společně s francouzskou), takže jistě oceníte možnost ochutnat pravou italskou pizzu, špagety nebo si vychutnat horký šálek kávy. Pro nás je zde stále nejoblíbenější pobyt bez stravy v místních rezidencích či kempech. Ceny za čtyřmístný apartmán se pohybují kolem 15 – 18 000 Kč.

Chtěli byste vycestovat k moři, ale neláká Vás jižní Evropa? Zkuste letos Baltské moře na severu Německa. Nachází se zde největší ostrov této země – Rujána. Symbolem ostrova jsou křídové útesy, které „padají“ do moře. Nejedná se ale o typickou prosluněnou dovolenou, občasný déšť není výjimkou (letošní srpen meteorologové hlásí jako srážkově podprůměrný) a i moře je studenější. V srpnu je zde v průměru 26°C, voda nepřesahuje 20°C. Jak taková dovolená vychází cenově? Pokud budeme brát nejnavštěvovanější středisko Binz – ceny se pohybují kolem 14 000 Kč za osobu s polopenzí.

Kam můžete letět v srpnu na dovolenou?

Vydejte se toto léto do Černé Hory k Jaderskému moři. Všechny balkánské země mají něco do sebe. Především krásnou nedotčenou přírodu a památky. V Černé Hoře je to např. město Herceg-Novi (mísí se zde turecká a západní kultura), místní národní parky, Skadarské jezero či nejjižnější fjord Evropy – Boka Kotorska. Určitě zde stojí za to půjčit si automobil či jet autem rovnou. Nečekejte zde sice žádné luxusní hotely, na turisty se stále zvykají, ale atmosféra okolí Vám vše vynahradí.

Případně navštivte všemi oblíbené Řecko:

Kos

(Hippokratův ostrov)

Nachází se na jihovýchodě v Egejském moři. Najdete zde krásnou panenskou přírodu. Pobřeží je lemováno dlouhými písčitými plážemi. Hlavním produktem je tymiánový med. Nížinatý Kos je přizpůsoben dlouhým procházkám či jízdě na kole.

15 500 – 19 000 Kč/ All inclusive

Korfu

(perla jónského moře)

Leží u severozápadního pobřeží Řecka. Korfu má bohatou historii – ovládali ho Římané, došlo k neúspěšnému dobytí Turky, dále byl ostrov pod nadvládou Francouzů a do roku 1864 i Britů. Říká se o něm, že je stále zelený ostrovem – olivovníky, cypřiše, eukalipty, vinná réva. Zmiňovaný je i Homérových eposech – poslední zastávka Odyssea na cestě z Trojské války domů.

 

14 – 18 000 Kč / All inclusive

Kefalonie

Ostrov najdeme u západního pobřeží Řecka. Je zde krásná divoká příroda a pláže s bílým a červeným pískem (pláž Xi). Má sesterský ostrov Ithaku, odděluje je pouze průliv (2 km) – rodiště Odyssea. Ostrov je zatím méně navštěvovaný turisty. Můžete zde vidět i volně žijící divoké koně.

od 15 000 Kč/ polopenze

od 21 000 Kč/all inclusive

Santorini

(Kallisti-nejkrásnější)

Nachází se na jihu v Krétské moři. Je nevyhledávanějším ostrovem zamilovaných díky své romantické atmosféře. Známí je pro své všudy přítomné bílé domečky a kostely s modrými kopulovitými střechami. Zajímavostí jsou pláže s černým pískem. Ostrov nemá téměř žádné vlastní zásoby vody, proto jsou zde nabízeny pobyty hlavně bez stravy či se snídaní. Za polopenzi či All inclusive připlatíte vysoké částky.

 

od 13 500 Kč/

bez stravy

od 16 500 Kč/ polopenze

Thassos

(Zelený smaragd Egejského moře)

Zvláštností ostrova je nepřítomnost letiště – z pevniny cestujete trajektem. Jedná se o nejsevernější ostrov Řecka a turisticky je stále méně navštěvovaný. Hlavními produkty ostrova je bílý mramor a víno. Pobřeží je zde rozmanité, tvoří jej oblázkové či krásné bílé písčité pláže. Lákadlem je určitě i vnitrozemí, které stále není ještě zcela objevené.

od 12 500 Kč/

bez stravy

od 15 000 Kč/

polopenze

 

Lefkada

Nachází se na západě v Jónském moři a turisty ještě není stále tolik objevena. Lefkada je známá pro své vápencové útesy a liduprázdné pláže. Hlavním produktem ostrova je červené víno a med. Zajímavostí k navštívení jsou například vodopády Nidri.

od 12 500 Kč/

bez stravy

od 14 500 Kč/ polopenze

 

Vydejte se za exotikou

Mimo jiné můžete také navštívit destinace na pevnině či ostrovech Afriky či Asie a začít trochu jinou dovolenou, než jste zvyklí. Níže v tabulce naleznete tipy, kam je možné v srpnu vycestovat.

 

Země

Strava

Průměrná cena

Doba cestovní

Bali

Snídaně

35 000 Kč

sezonní

Mauricius

All inclusive

47 000 Kč

sezonní

Keňa

All inclusive

35 000 Kč

sezonní

Maledivy

All inclusive

50 000 Kč

celoroční

Omán

All inclusive

32 000 Kč

celoroční

Spojené Arabské Emiráty

All inclusive

30 000 Kč

celoroční

 

U exotických destinací záleží na tom, kdy zájezd kupujete, čím více se blíží termín odletu, tím jsou ceny vyšší, z důvodu navyšování ceny letenek.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín