Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kam odcestovat v říjnu na dovolenou?

Máme tu podzim, dny se nám začínají krátit a sluneční paprsky k nám doléhají stále méně. Je na čase vytáhnout paty z domu a vydat se za odpočinkem. Kam se ale v tomto počasí odebrat? Není již tolik možností jako v létě, ale stále je možné si užít sluníčka a nabrat sílu na nadcházející studené období.

Říjnová relaxace v České republice

I Česká republika je krásná země a máme tu mnoho míst k výletům a odpočinku např. v lázních. Nejznámější je náš lázeňský trojúhelník v Západních Čechách: Františkovy Lázně, Karlovy Vary a Mariánské Lázně. Dále potom např. Karlova Studánka, Jáchymov, Třeboň, Luhačovice či lázně Lednice. Každé se zaměřují na jiné onemocnění, nicméně z nabídky masáží, zábalů či koupelí si vybere každý. Pro větší přehled se můžete podívat na webovou stránku Svazu léčebných lázní v ČR.

Nechte se hýčkat v českých lázních

Nechte se hýčkat v českých lázních

Kam letět v říjnu za sluníčkem a mořem?

Ve druhém podzimním měsíci nás ještě stále za teplem láká Řecko a to konkrétně ostrovy Kréta a Rhodos. Koncem sezóny je již zavřených hodně barů a taveren, nicméně počasí je stále krásné a vhodné ke koupání. Nepanuje již tak horké počasí, takže o to budou výlety za antickými památkami a přírodou příjemnější. Na Krétě vybírejte spíše jižní pobřeží, kde bude tepleji, naopak na Rhodosu závětrnou stranu ostrova (východní pobřeží) - Kolymbia, Lardos, Kiotari, Faliraki,.. . Na obou ostrovech je teplota minimálně do poloviny října kolem 25°C a moře je stále vyhřáté z léta.

Palác Knossos, Kréta

Palác Knossos, Kréta

Další zemí, kde stále panuje krásné počasí a pyšní se dlouhými písečnými plážemi, je Kypr. Vyhledávaným střediskem na jižní části Kypru (řecká část) je letovisko Paphos o kterém se říká, že je v tuto dobu nejteplejší. Vhodnější je cestovat začátkem měsíce, kdy ještě nejsou tak časté srážky. Teploty v prvních 14 dnech jsou stále kolem 28-30 °C. Kypru se také říká Afroditin ostrov – nejkrásnější řecká bohyně lásky a plodnosti, která se zde podle bájí narodila. U Afroditiny skály uvazují ženy kapesníčky na kolem rostoucí keře a prosí tím bohyni o potomka.

Afroditina skála na Kypru

Afroditina skála na Kypru

Říjen - ten pravý čas na dovolenou v exotice

Chcete přeci jen prožít dovolenou v zemi, kde opravdu slunce ještě pálí? Je na čase zvolit destinaci, která leží mimo náš evropský kontinent. V případě, že rádi trávíte dovolenou i aktivně, zvolte například pobyt na Bali. Připravte se na dlouhý let, ale o to větší zážitek. K vidění jsou terasovitá rýžová pole, hinduistické chrámy, všudy přítomné pralesy či nádherné pláže.

Rýžová pole na Bali

Rýžová pole na Bali

Orientační ceny dovolených v exotických zemích vám přinášíme v přehledné tabulce.

Země

Strava

Průměrná cena

Doba cestování

Bali

Snídaně

35 000 Kč

sezonní

Mauricius

All inclusive

47 000 Kč

sezonní

Keňa

All inclusive

35 000 Kč

sezonní

Maledivy

All inclusive

50 000 Kč

celoroční

Omán

All inclusive

32 000 Kč

celoroční

Spojené Arabské Emiráty

All inclusive

30 000 Kč

celoroční

Thajsko

Snídaně

33 000 Kč

celoroční

Vodní vily na Maledivách

Vodní vily na Maledivách

U exotických destinací záleží na tom, kdy zájezd kupujete, čím více se blíží termín odletu, tím jsou ceny vyšší, z důvodu navyšování ceny letenek.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín