Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kam v září na dovolenou?

Začíná nám pomalu podzim, teploty jsou ale stále letní, pojďme se tedy ještě vydat na nějakou dovolenou k moři. Začátkem září je výběr ještě poměrně velký, většina zemí udržuje svoji turistickou sezonu až do konce měsíce. Prodlužte si tedy letní pohodu, než opět přijde sychravé počasí.

Mimo jiné můžete cestovat do Chorvatska, Itálie, Španělska, Řecka, Tuniska nebo třeba do Egypta. My se ale zaměříme na několik zemí, které zatím nejsou tak turisticky navštěvované a třeba právě vás okouzlí.

Kam si můžeme v září ještě zaletět na dovolenou?

Jednou ze zemí, která zatím není ještě tolik turisticky objevená je Albánie. Albánie je „divokou“ zemí s nádhernou přírodou, pestrou minulostí a průzračnou vodou Jaderského moře. Ve střediscích se nachází převážně nové hotely, služby cestovního ruchu, které jsou poskytovány, místní majitelé stále zlepšují. Pobyty jsou za velice příjemnou cenu: dospělá osoba zaplatí za týden se stravou all inclusive zhruba od 13 000 Kč. Teplota je zde v tomto období okolo 25 °C.

Pláž Gjipe, Albánie

Pláž Gjipe, Albánie

Další takovou zemí, která se nachází ve Středozemní moři, je Malta. Teploty se zde stále v září drží kolem 30 °C. Tento ostrov má velice bohatou historii, vzhledem k tomu, že odnepaměti byl křižovatkou námořních cest a jedna civilizace střídala druhou. Pokud tedy neplánujete trávit dovolenou pouze na pláži, místní historické památky Vás jistě okouzlí. O Maltě se také říká, že je rájem pro potápěče, její pobřeží je převážně skalnaté s bohatým podmořským životem. Za dovolenou na tomto ostrově si již ale připlatíte. Nejčastěji je nabízená strava polopenze a za takový pobyt na týden zaplatíte cca od 16 500 Kč, jedná se spíše o pobyty v menších hotelích, za „luxusní“ komplexy počítejte s cenami od 20 000 Kč.

Přístav Marsaxlokk, Malta

Přístav Marsaxlokk, Malta

Pokud dále se budeme držet Středozemního moře, nabízí se také italský ostrov – Sardinie. Sardegna má mnoho podob – bílé písečné pláže, malebné zátoky, útesy, hory či historická městečka. O ostrově se mnozí zmiňují jako o nejstarším a nejčistším srdci Středozemního moře. V září se teplota pohybuje v průměru kolem 28 – 30 °C, takže je počasí stále více než příjemné. Týdenní pobyt Vás vyjde zhruba kolem 20 000 Kč na osobu s all inclusive.

Červené skály Rocce Rosse u Arbataxu

Červené skály Rocce Rosse u Arbataxu

Zvolte v září exotiku

Přemýšlíte nad dovolenou mimo evropské destinace? Chcete nabrat energii v exotických zemích a poznat tamní kulturu? Nabízí se Vám spoustu možností, kam se můžete vydat a prožít nezapomenutelnou dovolenou i dobrodružství.

Země

Strava

Průměrná cena

Doba cestování

Bali

Snídaně

35 000 Kč

sezonní

Mauricius

All inclusive

47 000 Kč

sezonní

Keňa

All inclusive

35 000 Kč

sezonní

Maledivy

All inclusive

50 000 Kč

celoroční

Omán

All inclusive

32 000 Kč

celoroční

Spojené Arabské Emiráty

All inclusive

30 000 Kč

celoroční

Thajsko

Snídaně

33 000 Kč

celoroční

Chrám Pura Ulun Danu Bratan, Bali

Chrám Pura Ulun Danu Bratan, Bali

U exotických destinací záleží na tom, kdy zájezd kupujete, čím více se blíží termín odletu, tím jsou ceny vyšší, z důvodu navyšování ceny letenek.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín