Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kam vyrazit během chladných a sychravých dní? Zkuste německé lázně a wellness!

Relaxační procedury

Relaxační procedury

Zdraví a péče o něj. To je jeden z hlavních trendů dnešní uspěchané doby. Své o tom vědí v sousedním Německu, které je díky nepřeberné nabídce lázeňských a wellness pobytů skvělou destinací pro zdravotní turistiku.

Zájem zahraničních turistů stoupá

V německých lázních a wellness komplexech dnes nenajdete jen Němce. Stále více sem totiž míří turisté z celé Evropy, kteří si chtějí dopřát prvotřídní servis. Vybrat si mohou z nabídky více než 1000 wellness a beauty hotelů, nebo 350 certifikovaných lázeňských zařízení. Vyjmenovat je všechny by vydalo na knihu, vybíráme tedy několik tipů podle zaměření.

Odpočinek s výhledem na moře

Odpočinek s výhledem na moře

Termální a minerální prameny

Špičkou mezi lázněmi s minerálními či termálními prameny je Bad Nauheim. Lázeňství zde má tradici již 150 let. Mezi ostatními vyniká především účinnými medicínskými terapiemi využívajícími solanku k léčbě nervových a srdečních chorob.

Koupel v termálních pramenech

Koupel v termálních pramenech

Mořské klima a talasoterapie

Málokdo by řekl, že německé ostrovy a pobřeží lákají turisty i mimo letní sezonu. Opak je ale pravdou. Mořský vzduch má blahodárné účinky na dýchací ústrojí i kůži, proto jsou zdejší wellnesshotely obsazené i přes zimu. Tak je tomu i na východofríském ostrově Norderney v Severním moři. V nejstarších lázních na německém pobřeží Severního moře se specializují na talasoterapii a mnohé další wellness procedury.

Thalasso na ostrově Norderney

Thalasso na ostrově Norderney

Kneippovy lázně

Velmi oblíbené jsou rovněž Kneippovy lázně. Slavná vodoléčebná metoda zdomácněla například v Saském Švýcarsku. Mnozí turisté tak túry mezi skalami často kombinují s pobytem v Bad Schandau. Tyto státem uznané polabské lázně platí za špičku v oboru.

Toskana Therme

Toskana Therme

Klimatické lázně

Stále častěji se najdou ti, kdo si pod ozdravným pobytem nepředstavují jen zábaly a procedury, ale také aktivní dovolenou na čistém vzduchu. Klima jako předpoklad pro zdravý pohyb hraje prim například v pohoří Sauerland ve Vestfálsku. Centrem regionu je lázeňské městečko Willingen. Kromě široké nabídky klasických procedur je vyhlášené především jako ideální výchozí bod pro pěší túry a cykloturistiku po okolním středohoří.

Vytříbený design

Vytříbený design

Další inspiraci najdete na: www.germany.travel

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Přáli byste si navštívit tuto lokalitu? Stačí si vybrat.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín