Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kam vyrazit na dovolenou v červenci?

Červenec je neoblíbenější měsíc k vycestování do zahraničí. Dětem začaly letní prázdniny, studenti vysokých škol mají po zkouškách a dospělým přijdou vhod svátky, kdy si nemusí brát dovolenou. Kam je ale nejlepší se vydat? Která země pro Vás bude nejvhodnější a splní očekávání Vaší vysněné dovolené? Najdete zde pár tipů, kam se vypravit a možná právě Vás zaujmou.

Kam se vydat v červenci autem?

Pokud se letos chystáte na dovolenou autem, nabízí se Vám například Chorvatsko. Je to země bohatá na národní parky, malé i velké ostrovy, které Vám poskytnou možnost většího soukromí a nabídne krásné průzračné moře. V roce 2006 byla v Chorvatsku ustanovena první chráněná přírodní rezervace delfínů ve Středozemním moři – kolem ostrovů Cres a Lošinj. Pobřeží Chorvatska je převážně oblázkové. Písčité pláže najdete např. v Medulinu (pláž Bijeca), v Crikvenici (pláž Crni), v Zadaru (pláž Zaton) nebo u Biogradu na Moru (pláž Crvena). V Chorvatsku můžete využít tři typy ubytování: soukromé apartmány, které jsou nejlevnější – při počtu 4 osob se pohybuje cena od 10 do 15 000 Kč (záleží samozřejmě na termínu, na náročnosti Vašich požadavků, či počtu místností), dále se nabízejí kempy – cena za týdenní ubytování v mobilhomu začíná na zhruba 17 000 Kč . V neposlední řadě nabízí penziony či hotely. Chorvatsko v posledních letech vcelku podražilo, za týden s all inclusive zaplatíte kolem 10 – 15 000 Kč za osobu.

Komiža, ostrov Vis, Chorvatsko

Komiža, ostrov Vis, Chorvatsko

V případě, že nechcete cestovat příliš daleko, blíže k našim hranicím se nachází Slovinsko. Jeho pobřeží není tak dlouhé, ale zato převážně písčité. Popřípadě můžete navštívit jedno z mnoha wellness center v Alpách. Pobyt u moře Vás přijde na 8 – 11 000 Kč v penzionu a v průměru na 11 – 15 000 Kč v hotelu s polopenzí.

Národní park Triglav, Julské Alpy, Slovinsko

Národní park Triglav, Julské Alpy, Slovinsko

V červenci chceme k moři letět

Jednou ze zemí, jejíž hranici tvoří moře, je Bulharsko. Pokud toužíte po prosluněné dovolené a zároveň máte zájem obdivovat krásná historická místa, či ochutnat vynikající kuchyni a zažít místní pohostinnost, nebudete litovat, že jste zvolili právě tuto zemi. Výhodou Bulharska je krátká doba letu a klidná bezpečností situace. Týdenní pobyt se stravou All inclusive Vás vyjde zhruba na 12 – 16 000 Kč. Při odletech do 2-3 dnů ceny klesají i na 8000 Kč.

Jestli se chystáte na rodinnou dovolenou a rádi byste měli u hotelu vyžití pro děti, vydejte se do Tuniska či na přilehlý ostrov Djerba. Dovolené jsou cenově dostupné a převážná většina hotelů má velké aquaparky a bohaté animační programy. Týdenní pobyt pro rodinu s malými dětmi zakoupíte kolem 45 – 60 000 Kč.

Exotické dobrodružství

Kolik dobrodruhů se mezi Vámi najde, které již omrzela typická dovolená v našich krajích? V červenci se nám totiž mimo jiné nabízí Keňa. Patří mezi nejatraktivnější země v Africe a nabízí mnoho odlišných geografických pásem – savany, pralesy, písečné pláže či horský masiv Kilimandžáro, který je bezpochyby spolu se Safari největšími místními „atrakcemi“.

Národní park Amboseli v Keni

Národní park Amboseli v Keni

Orientační ceny dalších exotických destinací vám přinášíme v přehledné tabulce:

Země

Strava

Průměrná cena

Typ destinace

Bali

Snídaně

35 000 Kč

sezonní

Mauricius

All inclusive

47 000 Kč

sezonní

Keňa

All inclusive

35 000 Kč

sezonní

Kapverdské ostrovy

All inclusive

24 000 Kč

celoroční

Maledivy

All inclusive

50 000 Kč

celoroční

Omán

All inclusive

32 000 Kč

celoroční

Spojené Arabské Emiráty

All inclusive

30 000 Kč

celoroční

Thajsko

Snídaně

33 000 Kč

celoroční

U exotických destinací záleží na tom, kdy zájezd kupujete, čím více se blíží termín odletu, tím jsou ceny vyšší, z důvodu navyšování ceny letenek.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín