Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kam vyrazit na dovolenou v listopadu?

Západ slunce na pláži

Západ slunce na pláži

Už nám skoro začíná zima, na horách je už první sníh, co takhle se vydat za sluníčkem a trochu se ohřát? Nebo se můžete jet zrelaxovat do lázní, než nastane ten vánoční shon při nakupování dárků a pečení cukroví.

Výběr nejlepších zájezdů pro měsíc leden

Nabídka zájezdů:

Prohlédněte si náš ověřený výběr nejlepších dovolených v listopadu

Listopadová pohoda na Kanárských ostrovech

Ostrovy se od sebe velice liší a ať už navštívíte jakýkoliv z nich, budete si pokaždé připadat jako úplně na jiném kontinentu. V listopadu je zde stále v průměru příjemných 28-30°C, Atlantský oceán je ale studenější, voda bude mít kolem 22-24 °C. Určitě ale vybírejte v této době jižní strany ostrovů, obecně platí, že sever je deštivější. Vsaďte na ostrov Gran Canaria, který je nejteplejší. Nabízí krásné písčité pláže i divokou přírodu. Objevíte zde i místní „Saharu“ - duny Maspalomas, které mají až 10 metrů. Zájezdy v listopadu pořídíte od cca 23 000 Kč na týden se stravou All inclusive.

Duny Maspalomas, Gran Canaria

Duny Maspalomas, Gran Canaria

Relax lázních v Maďarsku

Nastala doba, kdy velká většina turistů jezdí do lázní. První lázně tu v dávné době zakládali už Římané, kteří na území Maďarska založili provincii Pannonia. Některé lázně mají také nádech orientu v návaznosti na okupaci Turky. Maďarsko přitahuje návštěvníky z celého světa díky svým léčebným přírodním lázním. Nejnavštěvovanějšími středisky jsou Bükfürdó, Györ, Mosonmagyárovár, Sárvár či Hevíz. Můžete využít plynové, bahenní či minerální lázně. Pobyt s polopenzí na 5 dní se pohybuje kolem 5 – 7 000 Kč.

Relax v maďarských lázních

Relax v maďarských lázních

Jednodenní adventní zájezdy startují již v listopadu

Koncem měsíce již začínají vánoční trhy u všech našich sousedů. Nasajte předvánoční atmosféru a zajeďte se podívat na adventní Krakov, Vídeň, Bratislavu či Drážďany. I když jsou trhy hojně navštěvované, koncem listopadu ještě nebudou tak plné a v klidu si vše prohlédnete a možná načerpáte inspiraci na výzdobu, pečení či dárky. Tento autobusový zájezd zakoupíte za 500-600 Kč.

Adventní Vídeň

Adventní Vídeň

V listopadu za exotikou

Nastává ten pravý čas, kdy je všude sychravé počasí a zima, proto se lidé uchylují k delším cestám do exotických zemí, kde se zaručeně ohřejí. Zkuste letos například Kubu, známou pro své doutníky, americká auta ze 60. let, kubánský rum či prostě jen karibskou hudbu. Pokud Vás láká historie a odlišné kultury, Kuba je to pravé místo. Mísí se zde moderní doba s počiny komunistické vlády.

Kubánka s doutníkem

Kubánka s doutníkem
 

Země

Strava

Průměrná cena

Doba cestování

Bali

Snídaně

35 000 Kč

sezonní

Mauricius

All inclusive

47 000 Kč

sezonní

Dominikánská republika

All inclusive

40 000 Kč

sezonní

Kuba

All inclusive

45 000 Kč

sezonní

Maledivy

All inclusive

50 000 Kč

celoroční

Omán

All inclusive

32 000 Kč

celoroční

Spojené Arabské Emiráty

All inclusive

30 000 Kč

celoroční

Thajsko

Snídaně

33 000 Kč

celoroční

 

U exotických destinací záleží na tom, kdy zájezd kupujete. Čím více se blíží termín odletu, tím víc si připlatíte a to hlavně z důvodu navyšování ceny letenek.

Vyberte si svou listopadovou dovolenou: Nachystali jsme pro vás speciální nabídku.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín