Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kdy je nejlepší kupovat letenky?

Kdy je nejlepší kupovat letenky?

Kdy je nejlepší kupovat letenky?

Rádi si dovolenou plánujete podle svého a hledáte si letenky a ubytování zvlášť? Nebo prostě jen „letáte na blind“ (koupíte si dopředu letenku a ubytování hledáte až na místě)? Lámete si hlavu s tím, kdy je nejvýhodnější kupovat letenky?

Lety na pravidelných linkách

Mám pro Vás dvě rady:

1. začněte hledat dostatečně dopředu, kvůli nejnižší ceně

2. hledejte aktivně, čas od času se objeví velice výhodné nabídky

Cena letenek na pravidelných linkách je ovlivněna poptávkou, čím je tedy vyšší, jejich cena se zvyšuje. Levnější letenky jsou mimo sezónu a ve všední dny. Naopak o víkendech a hlavně o svátcích, prázdninách či v sezóně cena letenek narůstá každou minutou. Ceny letenek se mohou měnit až třikrát denně.

Samozřejmě platí i fakt, že aerolinky mohou mít jednou za čas speciální akce, kdy letenky vychází opravdu výhodně a může se jednat i o blížící se termín. Toto většinou platí na krátké lety jako např. Londýn, Řím, Amsterodam, Paříž, atd.

Při včasné koupi také omezíte počet přestupů. Lety s nejméně přestupy a nejkratší dobou celkového letu se budou prodávat nejrychleji.

Čekání na letišti

Čekání na letišti

Někteří také radí kupovat letenky v úterý, jelikož letecké společnosti spouštějí v pondělí večer slevy. Jak moc je tato rada spolehlivá Vám ale nejspíš nikdo s jistotou neřekne.

Určitě nedoporučuji nechávat vše na poslední chvíli. Cenou byste mohli být nemile překvapeni. Pokud se jedná o vzdálené destinace a poptávané termíny, výše ceny se může pár dní před odletem navýšit až o 100%.

Charterové letenky

Zde je nastavena trochu jiná politika. Charterové lety využívají zpravidla cestovní kanceláře v hlavní sezoně pro své zájezdy. Cena letenek je po celé období stejná. Výše ceny se liší pouze u konkrétních cestovních kanceláří, kdy můžete zakoupit letenky s rozdílem cca 500 Kč, dle jejich smluv s leteckými společnostmi.

Štítek:

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín