Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Luxusní kempování neboli glamping

Glamping

Glamping

Máte rádi kempování a chcete si užít bezprostřední kontakt s přírodou, ale zároveň se jen těžko vzdáváte komfortu a moderních vymožeností? Pak právě vám je určen glamping! Tento styl šikovně spojuje klasické kempování v přírodě s výhodami hotelů a apartmánů. Přepychové glamping stany v atraktivních lokalitách disponují kuchyní, pohodlnou ložnicí i vlastním sociálním zařízením. Často nechybí ani jídelna nebo obývací pokoj. Tak co říkáte, zkusíte to?

Camping Straško, Chorvatsko

Strávit odpočinkovou dovolenou v přírodě, aniž byste se vzdali luxusního ubytování, můžete například v kempu Straško. Nachází se na ostrově Pag, asi 1 km od městečka Novalja. Vychutnejte si novou zkušenost s tábořením v tamních glampingových stanech, jež dokonale splňují požadavky moderního hosta. Straško nabízí devět luxusních stanů v poklidné lokalitě, s jednoduchým a pohodlným designem.

Camping Straško, Chorvatsko

Camping Straško, Chorvatsko

Na výběr máte ze tří typů. Prvním je dvoulůžko pro dvě osoby s koupelnou a bez klimatizace. Druhou možností je stan pro maximálně čtyři osoby se dvěma manželskými postelemi, koupelnou, obývacím pokojem, plně vybavenou kuchyní a rovněž bez klimatizace. Třetí variantu představuje taktéž neklimatizovaný stan pro šest osob se dvěma dvoulůžky a dvěma oddělenými postelemi. Má obývací pokoj s kuchyní a koupelnu. Wifi je zahrnuto v ceně.

Glampingový stan v kempu Straško

Glampingový stan v kempu Straško

Zaton Holiday Resort (Safari Lodge), Chorvatsko

Oblíbené letovisko Zaton leží 15 km severozápadně od Zadaru. Kousek odtud, přesněji 1,5 km, naleznete velký ubytovací komplex Zaton Holiday Resort. Je velice dobře vybaven, zahrnuje apartmány (přes 2000 lůžek) a kemp Zaton s kapacitou 4500 návštěvníků. Zcela nové stany pro glamping, obklopené dobře udržovanou středomořskou zelení, kombinují intimitu kempování se světem luxusních prázdnin.

Zaton Holiday Resort (Safari Lodge)

Zaton Holiday Resort (Safari Lodge)

Nadstandardní vybavení, nábytek připomínající safari, důraz na každý detail a umístění poskytující maximální soukromí, to vše činí ze zdejších stanů vynikající volbu pro ty, kdo hledají kemp s nádechem kouzla. Glampingové stany Safari Lodge jsou vybavené satelitní televizí, plynovým sporákem, mikrovlnnou troubou, kávovarem, ledničkou a dalším příslušenstvím pro vaření, ložním prádlem i ručníky.

Interiér Safari Lodge

Interiér Safari Lodge

Glamping Ribno Bled, Slovinsko

Glamping Ribno Bled u jezera Bled a řeky Sávy je perfektním místem pro aktivní dovolenou se stylovým ubytováním a snídaní (ta se podává v blízkém hotelu Ribno). K dispozici je šest domečků umístěných v lese, každý má kapacitu čtyři osoby. Domeček (chatka) disponuje manželským lůžkem a dalším dvoulůžkem v patře, satelitní televizí a terasou, na které najdete zahradní nábytek a vanu s horkou vodou, takže si můžete dopřát příjemnou lázeň. Sociální zařízení se nachází mimo chatku, je však uzamykatelné a samostatné pro každou jednotku. Lokalitu ocení milovníci turistiky, koupání, raftingu a cyklistiky.

Glamping Ribno Bled, Slovinsko

Glamping Ribno Bled, Slovinsko

Desert Nights Camp, Omán

Pětihvězdičkový kemp Desert Nights Camp se nachází dvě hodiny cesty od Maskatu, hlavního města Ománu. Obklopují ho zlaté písečné duny Wahibské pouště, což z něj činí odlehlé, klidné a soukromé místo.

Desert Nights Camp, Omán

Desert Nights Camp, Omán

Má k dispozici třiatřicet dvoulůžkových apartmánů, šest rodinných apartmánů a čtrnáct standardních pokojů. Může ubytovat maximálně 64 hostů. Všechny jednotky nabízejí překrásné výhledy na zlatavě červený písek pouště. Stany v beduínském stylu vypadají spíše jako hotelové pokoje. Všechny jsou plně klimatizované a každý má vlastní koupelnu. Luxusní postele pod plátěnými přístřešky, vkusný arabský nábytek a plně vybavené extravagantní koupelny s župany, ručníky, šamponem, sprchovým gelem i mýdlem čekají jenom na vás. Vůně kadidla a myrhy vás zavede zpět do tajemného středověkého světa.

Desert Nights Camp - jídelní část

Desert Nights Camp - jídelní část

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín