Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nejkrásnější pláže Bulharska

Nejkrásnější bulharské pláže

Nejkrásnější bulharské pláže Shutterstock

Mohlo by se zdát, že bulharské pláže jsou fádní – dlouhé kilometry písku, lemované slunečníky. Najdete tu ale i skutečné skvosty. Na své si přijdou vyznavači nudismu, tance chtivá mládež, rodinky s dětmi, milovníci přírody, vášniví potápěči i lázeňští šviháci. Představujeme vám výběr toho nejzajímavějšího z bulharského pobřeží.

Balčik: perfektní pro rodiny

Pláže v okolí Balčiku

Pláže v okolí Balčiku

Pláže v tomto starobylém městečku mají velmi příjemnou, poklidnou atmosféru. Menší písčité plážičky rozeseté v kopcovité krajině mi vzdáleně připomněly mé dávné dovolené na Lipně. Pozvolný vstup do moře náležitě ocení děti i méně zdatní plavci a večerní procházky křivolakými uličkami s mnoha stylovými kavárnami udělají tu správnou tečku za dnem stráveným na pláži.

Vyrazte na dovolenou do Bulharska

Karadere: divoká romantika

Panenská pláž Karadere

Panenská pláž Karadere

Karadere Beach je jako stvořená pro romantiky. Z malebné vesničky Byala vede úzká cestička mezi vinicemi až k divoké, 3 km dlouhé písčité pláži lemované zelení. Ani v hlavní sezóně se tady netísní davy turistů. V okrajové části pláže vyvěrá pramen pitné vody. Tento zapomenutý ráj se nachází na cestě mezi Burgasem a Varnou. Zkuste se vybavit velkou svačinou a počkat si na západ slunce. Vzpomínka na něj vás zahřeje za dlouhých zimních večerů.

Cestujte do Bulharska z letiště České Budějovice!

Slunečné pobřeží: zlaté duny a aquapark

Slunečné pobřeží je jako stvořené pro děti

Slunečné pobřeží je jako stvořené pro děti

Prostorná, 8 km dlouhá pláž je symbolem Bulharska. Jemný zlatavý písek vytváří měkké duny, moře je průzračně čisté a po většinu roku i klidné. Zkrátka ideální destinace pro rodiny s dětmi, pro které je zde připraveno velké množství atrakcí. Skákací hrady, střediska vodních sportů, aquapark, turistický vláček i zábavné animační programy. Znavení rodiče se mohou občerstvit v některém z plážových barů či restaurací.

Bulharsko, jak ho neznáte

Čtěte také:

Bulharsko, jak ho neznáte

Samozřejmostí jsou lehátka se slunečníky, půjčovny sportovního náčiní, toalety, převlékárny i služby plavčíků. V nočních hodinách se některé části pláže promění v taneční parket. Pláže v letovisku jsou pravidelně oceňovány prestižní Modrou vlajkou EU, udělovanou za čistotu a kvalitu vody.

4. Zlaté písky: perla Černého moře

Zlaté písky

Zlaté písky

Podle staré pověsti ukryli piráti v oblasti dnešních Zlatých Písků vzácný zlatý poklad. Ten se zatím nikomu nepodařilo najít, ale návštěva zdejší pláže vás rozhodně obohatí. Ne nadarmo je nazývána perlou Černého moře. Celé pobřeží je obklopeno hustým jehličnatým lesem, který poskytne příjemný chládek. Moře padá do hloubky jen velmi pozvolna. 

Mrkněte na zájezdy do Bulharska

Pobřežní promenáda je lemována řadou barů, restaurací, obchodů i kaváren. Na místních vyhlášených diskotékách pod širým nebem zní hlasitá hudba až do brzkých ranních hodin. Po bujarých večírcích přijde vhod návštěva blízké přírodní rezervace nabízející příjemné procházky panenskou přírodou, horké minerální prameny i pramen pitné vody zasvěcený sedmi svatým (mimo jiné i Cyrilu a Metodějovi).

5. Albena: bílá elegance

Elegantní Albena

Elegantní Albena

Prudce elegantní lázeňské letovisko se může pochlubit 7 kilometrů dlouhou pláží, příjemně orámovanou pečlivě udržovanými parky i zalesněnými kopci. Jemný bělostný písek i pozvolný vstup do moře uvítají neplavci i rodiny s dětmi. Pro ty je vítanou zábavou sběr mušliček vyvrhovaných přílivem.

Specialistka na Řecko radí: Kde najít nejkrásnější pláže?

Čtěte také:

Specialistka na Řecko radí: Kde najít nejkrásnější pláže?

Na plážích je k dispozici bezchybný servis a získání Modré vlajky je tady už samozřejmostí. Volný čas můžete strávit na golfovém hřišti, ve vyhlášené jízdárně nebo v některém z lázeňských domů (luxusní balneologická centra), Albena je zkrátka dokonalá ve všech detailech.

6. Achtopol: podmořské dobrodružství

Achtopol je ideální pro šnorchlování

Achtopol je ideální pro šnorchlování

Pobřeží u historického městečka Achtopol je výjimečné divokými útesy, které jsou domovem různých druhů ryb a dalších živočichů. Zajímavé je tedy především pro milovníky potápění či šnorchlování. Hlavní pláž je písčitá a k dispozici je i plážový servis. Menší divoké plážičky jsou kamenité a opalování je možné na skalních plošinách.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín