Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nejkrásnější pláže Fuerteventury

Nejkrásnější pláže Fuerteventury

Nejkrásnější pláže Fuerteventury

Fuerteventura je druhým největším ostrovem Kanárských ostrovů v Atlantském oceánu a leží 100 km od Afriky. Na jejím dlouhém pobřeží se nalézá více než 150 přírodních pláží. Ty jsou velmi rozmanité. Najdete zde pláže s bílým, černým i zlatým pískem, které kontrastují s jasným tyrkysovým oceánem. Vítr sem přináší písek ze Sahary, což dává vzniknout novým plážím na východním pobřeží. Není divu, že turisté z celého světa milují tuhle jedinečnou destinaci, která patří k nejkrásnějším na Kanárských ostrovech. Fuerteventura je opravdovým písečným rájem s celoročním slunečním svitem.

Ajuy

Ajuy je populární především díky zvláštnímu kontrastu mezi modrou vodou a jemným černým pískem. Plavání se tu nedoporučuje kvůli prudkým vlnám, přesto bývá exotická pláž, známá svou nádhernou scenerií, stále přeplněná. Poblíž najdete několik restaurací nabízejících čerstvé ryby. K vyhledávaným atrakcím v okolí stejnojmenného městečka náleží přírodní jeskyně Cuevas de Ajuy.

Pláž Ajuy, Fuerteventura

Pláž Ajuy, Fuerteventura

Cofete

Turisté, kteří navštíví tuto oblast, budou mít možnost vychutnat si ticho jižní části ostrova. K dokonale izolované pláži Cofete vede krátká, rychlá, leč vcelku náročná prašná trasa. Dostanete se sem pronajatým automobilem či autobusem. Kouzlo krásného místa dotváří pohoří Jandia nad mořem. Největší atrakcí pro návštěvníky je sama skutečnost, že oblast zůstává ve svém působivém panenském stavu. Pláž se zlatým pískem, dlouhá téměř 14 km a široká 50 m, přináší příjemný pocit pohody a je vhodná i pro ty, kdo chtějí praktikovat nudismus.

Pláž Cofete, Fuerteventura

Pláž Cofete, Fuerteventura

Corralejo

V severní části ostrova, jižně od letoviska Corralejo, se nalézá stejnojmenná pláž. Rozkládá se cca 6 mil podél pobřeží a sousedí s Přírodním parkem Dunas de Corralejo. Snadno se k ní dostanete autobusem. Patří mezi nejnavštěvovanější místa a přitahuje jak lidi, kteří si chtějí zadovádět při vodních sportech, tak ty, kteří si touží vychutnat klid a hezkou krajinu.

Pláž a duny Corralejo, Fuerteventura

Pláž a duny Corralejo, Fuerteventura

El Aljibe de la Cueva

El Aljibe de la Cueva se táhne jižně od rybářské vesnice El Cotillo na severozápadě Fuerteventury. Nachází se mezi plážemi Castillo a Mallorquines. Je dlouhá méně než 1,5 km a na šířku má téměř 30 m. Skládá se převážně ze zlatého písku. Dostanete se k ní z El Cotillo, pěšky i autem. Často zde fouká silný vítr, proto je pláž hojně navštěvovaná milovníky surfování a kitesurfingu.

El Aljibe de la Cueva, Fuerteventura

El Aljibe de la Cueva, Fuerteventura

Esmeralda

Esmeralda je jednou z nejoblíbenějších pláží na Costa Calma. Jemné vlny a třpytivý písek z ní dělají učiněný ráj. Jedná se o poměrně malou a před větrem chráněnou pláž s tyrkysovou vodou, kde nebývá mnoho lidí, protože přístup autem po silnici není příliš dobrý.

Pláž Esmeralda, Fuerteventura

Pláž Esmeralda, Fuerteventura

Esquinzo

Esquinzo leží na severní straně Fuerteventury, 6 km od nejbližšího města. Je skvělým místem pro uvolnění a odpočinek a taktéž rájem pro nadšence do surfování, vzhledem k neustálým vlnám přicházejícím z oceánu. Vcelku malá pláž, dlouhá 330 m a široká 33 m, se hodí i pro nudisty. Od El Cotillo je docela vzdálená a přístup automobilem je k ní komplikovaný. Lepší je vydat se k ní pěšky.

Pláž Esquinzo, Fuerteventura

Pláž Esquinzo, Fuerteventura

Gran Tarajal

Tato pláž je ideální zejména pro rybolov. Její skutečné kouzlo tkví v tom, že návštěvníci mohou sledovat, jak je jejich budoucí oběd uloven ve vodách Atlantiku. Pláž druhého největšího města Fuerteventury se rozkládá asi na 600 metrech a nabízí jemný písek se zářivou zlatavě hnědou barvou i dobré podmínky pro koupání. Na promenádě najdete útulné restaurace, bary i kavárny.

Pláž Gran Tarajal, Fuerteventura

Pláž Gran Tarajal, Fuerteventura

Sotavento

Sotavento na jihovýchodě Fuerteventury se může pochlubit sedmnácti mílemi písku. Je skvělou volbou pro ty, kdo touží po klidu a ničím nerušeném zvuku moře. To je s teplotou 21 °C vhodné ke koupání po celý rok. Díky častým větrům je i tato pláž vyhledávaným cílem surfařů a fanoušků kitesurfingu.

Pláž Sotavento, Fuerteventura

Pláž Sotavento, Fuerteventura

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín