Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nejkrásnější pláže Itálie

Itálie je zemí působivých pamětihodností, bohaté historie, výtečné kuchyně a v neposlední řadě také úžasných pláží. Poznejte s námi ty nejkrásnější z nich, ať víte, kam vyrazit na příští letní dovolenou. Itálie uspokojí nadšence do potápění a vodních sportů stejně jako rodiny s dětmi nebo zamilované duše.

1. Baia dei Turchi, Apulie

Tato rozlehlá pláž je zastrčená v chráněné přírodní rezervaci v Apulii, severně od města Otranto. Obklopuje ji hustý borový les. Má kilometr bílého písku a jedny z nejčistších vod v zemi, díky čemuž také získala Modrou vlajku.

Baia dei Turchi

Baia dei Turchi

2. Baia delle Zagare, Apulie

Pláž je přístupná po souši přes stejnojmenný hotel nebo prostřednictvím lodi z města Mattinata. Chrání ji strmé vápencové útesy. Ze smaragdového Jadranu dramaticky vyčnívají skalní útvary. Pláž dlouhá půl míle umožňuje vstup jen asi třiceti návštěvníkům denně (mimo hotelové hosty), aby se její pobřeží zachovalo nedotčené a krásné.

Baia delle Zagare

Baia delle Zagare

3. Spiaggia di Sansone, Elba

Toskánský ostrov Elba má řadu pěkných pláží, ale Sansone je z nich spolehlivě nejhezčí. Její nedotčený břeh – směs písku a hladkých bílých oblázků – dodá klid vaší duši. Průhledné mělké vody jsou oblíbené u rodin a milovníků šnorchlování.

Spiaggia di Sansone

Spiaggia di Sansone

4. Marasusa, Kalábrie

Pláž Marasusa, klenot Kalábrie, se nachází v městečku Tropea u pobřeží Tyrhénského moře v provincii Vibo Valentia. Je domovem malebných útesů, nedotčeného bílého písku a klidných čistých vod. Skryté skály a odlehlé zátoky jsou jako stvořené pro romantiku a relaxaci.

Pláž Marasusa

Pláž Marasusa

5. Cala Pulcino, Lampedusa

Půvabnou pláž Cala Pulcino najdete na Lampeduse, největším z Pelagických ostrovů. Abyste se k ní dostali, budete muset absolvovat půlhodinovou pěší túru po skalách a přes hustou vegetaci. Pláž se vám ale odmění nádhernými výhledy a nekonečným modrým mořem.

Cala Pulcino

Cala Pulcino

6. Camogli, Ligurie

Okouzlující malá pobřežní vesnice Camogli v Ligurii v severozápadní Itálii má velkou oblázkovou pláž disponující všemi středomořskými krásami francouzské riviéry. Není ovšem tak přeplněná. Je rozdělena na soukromé sekce, které patří k jednotlivým střediskům a plážovým klubům, a všem přístupné úseky. Pro děti je připravena výuka plavání a na dobrodruhy čekají kurzy potápění. Malebná pláž s velkolepou bazilikou Santa Maria Assunta a majestátními horami v pozadí vás určitě oslní.

Pláž v Camogli

Pláž v Camogli

7. Spiaggia delle Due Sorelle, Marche

Super-odlehlá pláž na velkolepé Riviera del Conero je přístupná pouze kyvadlovou dopravou nebo lodí z Porto Numana. Břeh tvoří jemné bílé oblázky vedoucí do smaragdově zeleného Jadranu. Nejlepší výhledy jsou z oceánu, odkud můžete obdivovat strmé bílé útesy Monte Conero.

Spiaggia delle Due Sorelle

Spiaggia delle Due Sorelle

8. Chiaia di Luna, Ponza

Pláž je vlastně úzký půlměsíc hedvábného písku podél vulkanické skalní stěny zakřivené v tomtéž tvaru, proto se také jmenuje Chiaia di Luna. Naleznete ji na Ponze, největším z Pontinských ostrovů, který je nádhernými plážemi posetý.

Chiaia di Luna

Chiaia di Luna

9. Cala Tonnarella, Sicílie

Cala Tonnarella je skrytá zátoka v přírodní rezervaci Zingaro v zálivu Castellammare. Po silnici se k ní nedostanete. Budete muset vyrazit na asi hodinovou cestu z jižního parkoviště rezervace, ale za to úsilí pláž jistě stojí. Po příchodu se setkáte s odlehlým, překrásným rájem.

Cala Tonnarella

Cala Tonnarella

10. Scala dei Turchi, Sicílie

Pláž u Scala dei Turchi, skalního útesu na pobřeží poblíž obce Realmonte, je úchvatná a jedinečná. Její ohnivé písky nádherně kontrastují s azurovým oceánem v popředí a světle šedými útesy v pozadí. Oblast proslula jako jeden z nejkrásnějších přírodních divů na Sicílii.

Scala dei Turchi

Scala dei Turchi

11. Cala Granara, ostrov Spargi

Cala Granara leží na ostrově Spargi v souostroví Maddalena a člověk by si ji snadno spletl s tropickou tahitskou pláží. Není ohraničena dramatickými útesy jako jiné italské pláže, namísto toho je obklopena palmami a svěžími ostrovními rostlinami. Tyrkysové vody jsou ideální pro šnorchlování a stříbřitý písek vybízí k celodennímu opalování.

Cala Granara

Cala Granara

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín