Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nejkrásnější pláže Mallorcy

Nejkrásnější pláže Mallorcy

Nejkrásnější pláže Mallorcy

Největší španělský ostrov ve Středozemním moři vybízí k celoročním výletům. Můžete vyrazit na pěší či cyklistickou túru do hor, ochutnat místní vína nebo zůstat na pláži, relaxovat a vyzkoušet různé vodní sporty. Představujeme vám TOP 10 nejhezčích pláží na Mallorce. Vyberte si tu svou!

1. Puerto de Pollensa

Puerto de Pollensa

Puerto de Pollensa

Přístav Puerto de Pollensa je báječně klidný. Lidé tu povětšinou spokojeně polehávají s knihou u vody anebo sní s otevřenýma očima. Není divu, Puerto de Pollensa inspiroval mnoho básníků a malířů. Zdejší promenáda s nádhernými domy ve středomořském stylu má osobité kouzlo, stejně jako místní pláž. Je dlouhá s jemným přechodem do vody a nabízí širokou škálu vodních sportů. Říká se, že je jednou z nejlepších oblastí pro windsurfing na Mallorce. Playa de Llenaire v nádherné zátoce patří vůbec k nejoblíbenějším.

Vyberte si zájezd na Mallorcu

2. Playa de Formentor na severu

Playa de Formentor

Playa de Formentor

Pěkná úzká pláž na poloostrově Formentor je lemovaná borovicemi a láká čistým bílým pískem i pozvolným vstupem do vody. Dostanete se sem lodí z Puerto de Pollensa nebo autem. Navštivte ji spíše později, na sklonku dne, kdy sem nechodí tolik lidí a kouzelný podvečer vykouzlí krásné představení. Výhodou červnových návštěv je klid a soukromí.

3. Cala Mesquida na severovýchodě

Cala Mesquida

Cala Mesquida

Velkolepá zátoka Mesquida leží 6 km severně od Cala Rajada. Pláž o délce asi 300 m láká k dovádění a vhodná je i pro surfaře. Na jedné straně je menší resort a plážový bar u vchodu. Druhá strana pláže, tvořená písečnými dunami a borovicemi, je chráněná. Pláž je dost prostorná, abyste na ní i v létě našli klidné místo. Hebký písek můžete využít k odpočinku i procházce.

Co neminout na Mallorce? 10 + 1 ověřených tipů

Čtěte také:

Co neminout na Mallorce? 10 + 1 ověřených tipů

4. Playa de Alcudia na severovýchodě

Playa de Alcudia

Playa de Alcudia

Záliv Alcudia je nejdelší pláží na Mallorce a patří mezi nejlepší oblasti co do množství středisek a hotelů v každém cenovém rozpětí. Dobrá infrastruktura, široká nabídka vodních sportů a plochý prostor ideální pro rodiny dělají z pláže skvělý výletní cíl.

5. Playa de Muro na severovýchodě

Playa de Muro

Playa de Muro

Oblast Playa de Muro proslula jednou z nejkrásnějších pláží ostrova. Zlatý písečný úsek s pozvolným vstupem do moře někteří označují za středomořský Karibik. A představte si ten západ slunce... Okolí zaplňují luxusní pětihvězdičkové hotely, vyhlášené restaurace, obchůdky a plážové kluby.

Užijte si dovolenou na Mallorce

6. Playa de S'Amarador na jihovýchodě

Playa de S'Amarador

Playa de S'Amarador

Pláž S'Amarador v přírodním parku Mondragó je namísto středisek obklopena písečnými dunami, lesy a skalními zálivy. V parku se nachází vlastně hned tři pláže, vedle S'Amarador ještě Cala Mondragó a menší Cala d'en Borgit. Poměrně velká hezká pláž S'Amarador je přístupná pouze autem, a proto nepříliš přeplněná.

Cestujte bez obav: Nové připojištění vás chrání před potížemi s Covid-19

7. Cala Mondragó

Cala Mondragó

Cala Mondragó

Ohromující písečná pláž v chráněné oblasti Mondragó patří mezi nejkrásnější místa východního pobřeží. Borovicový les se táhne k téměř tyrkysově zbarvenému moři, což dokonale podtrhuje bílý jemný písek. Jsou tady ideální podmínky pro rodiny s malými dětmi. K dispozici je i plážový bar s občerstvením a velké veřejné parkoviště.

Mallorca a její tajemství aneb Co nevíte o největším ostrově Baleár?

Čtěte také:

Mallorca a její tajemství aneb Co nevíte o největším ostrově Baleár?

8. Cala Agulla na východě

Cala Agulla

Cala Agulla

Krásná pláž obklopená borovicemi a horami se nachází v obci Capdepera, asi 80 km od města Palma. Díky jiskřivě čisté vodě představuje perfektní místo pro koupání a vodní sporty. Pláž je propojená cestami pro pěší s Cala Mesquida. K dispozici vám bude i snack bar a placené parkoviště.

9. Cala Millor na východě

Cala Millor

Cala Millor

Písečný úsek pláže mezi Cala Millor a Cala Bona je dlouhý 1 km a opatřený promenádou vhodnou k pěší turistice, cyklistice, procházkám nebo k občerstvení v některém z barů, kaváren a restaurací. Promenáda vás zavede až k rybářskému přístavu Cala Bona. Moře je zpočátku mělké a bezpečné, tudíž ideální pro děti.

10. Pláž Sa Calobra na severozápadě

Sa Calobra

Sa Calobra

Abyste se dostali na pláž Sa Calobra, musíte projít dlouhým tunelem ve svahu. Pláž má místo písku malé oblázky, ale voda je tak úžasně jasná, že stojí za to ji spatřit. Spousta ryb a okolní dramaticky vyhlížející útesy činí z této oblasti jedno z nejčarovnějších míst na Mallorce.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín