Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nejkrásnější pláže na Kubě

Pláže na Kubě

Pláže na Kubě

Největší karibský ostrov Kuba je vyhlášený mimo jiné svými nádhernými plážemi, jejichž písek bývá označován jako nejjemnější a nejbělejší na světě. O pravdivosti tohoto tvrzení se můžete přesvědčit na vlastní oči i kůži na některé z tří set překrásných, čistých pláží. Že nevíte, kterou si pro svoji dovolenou vybrat? Níže naleznete pár tipů, které z pláží patří k těm nejkrásnějším a nejoblíbenějším.

Varadero

Bezesporu nejznámější kubánskou turistickou destinací je luxusní letovisko Varadero, které se nachází cca 130km od Havany. Moderní, rušné středisko s golfovými hřišti, možností potápění, rybaření, vodních sportů jako je surfování, paragliding, vodní lyže či plavba na kajaku je cílovou stanicí drtivé většiny turistů mířících na Kubu. Ročně se jich tu vystřídá bezmála milion.

Pláž Varadero

Pláž Varadero

20km dlouhá pláž obklopená palmami je díky pozvolnému vstupu do moře oblíbená u rodin s dětmi, které se tu mohou bezpečně oddávat vodním radovánkám. Možností ubytování je zde dostatek, od skromnějších příbytků až po luxusní hotely. Ve volných chvílích mezi koupáním můžete navštívit některý z řady barů, obchůdků, restaurací či si zaplatit kurz potápění. Zázemí je na Varaderu skutečně špičkové, což se ostatně od letoviska této kategorie očekává.

Příchod k pláži Varadero

Příchod k pláži Varadero

Zátoka sviní

Historicky známá zátoka s krasovým podložím se nachází v jihozápadní části Kuby, na jihu provincie Matanzas, podél poloostrova Zapata. Oblast proslula v minulosti především z politických důvodů. V roce 1961 zde došlo k neúspěšnému pokusu CIA a kubánského exilu o invazi a svržení Castrovy vlády. Tato akce poté rozpoutala Karibskou krizi.

Dnes je Zátoka sviní oblíbeným cílem potápěčů – raritou jsou podvodní jeskyně se smíšenou vodou. Na povrchu je voda sladká, v hloubce pod 10m slaná. Díky poměrně klidné hladině skýtá zátoka trvale výborné podmínky pro potápění. Jeskynní systémy se ale nacházejí i nad mořskou hladinou. V okolních bažinách a pralesích můžete narazit na krásná hluboká jezírka.

Podmořský svět v Zátoce sviní

Podmořský svět v Zátoce sviní

Zátoka sviní nabízí relax v rekreačních střediscích Playa Larga a Playa Girón s celou řadou překrásných pláží.

Playa Girón a Playa Larga

Playa Girón je jednou z hlavních pláží v zátoce. Není příliš vhodná pro milovníky plavání, neboť má velmi mělký vstup do moře a i pořádný kus od břehu je stále dost mělko. Děti však budou nadšené.

Playa Girón

Playa Girón

Playa Larga je od Playa Girón vzdálena asi 30km. Cestou z jedné pláže na druhou můžete navštívit kteroukoliv z celé řady malinkých plážiček a při troše štěstí si užijete chvíle samoty a romantiky. V teplých vlnách vás pak čekají jedinečná setkání s hejny rybek, která vás obklopí již při vstupu do moře.

Playa Larga hojně vyhledávají nejen příznivci šnorchlování, ale především potápěči, pro něž je tato oblast jako stvořená. Jak také jinak v lokalitě, která se právem řadí mezi potápěčské ráje.

Playa Larga

Playa Larga

Pláž Esmeralda

V severovýchodní části Kuby, u letoviska Guardalavaca, se nachází necelý kilometr dlouhá pláž Esmeralda, která je považována za jednu z nejkrásnějších pláží na ostrově. Azurově modré moře omývá pobřeží s nádherným, sametově jemným, bílým pískem a zelení, která poskytuje návštěvníkům milosrdný úkryt před palčivými slunečními paprsky. Teplé moře plné barevných korálů potěší milovníky potápění, na své si přijdou i vyznavači vodních sportů, zejména pak windsurfingu, pro jehož provozování jsou zde ty nejlepší podmínky.

Pláž Esmeralda

Pláž Esmeralda

Pláž Pilar

Že je vám název pláže povědomý? Pláž Pilar dostala své jméno podle stejnojmenné milované jachty Ernesta Hemingwaye. Významný spisovatel ji považoval za nejkrásnější a nejklidnější místo na Kubě. Pláž Pilar je vyhledávaným místem potápěčů, příznivců šnorchlování a milovníků fotografování.

Cesta k pláži Pilar

Cesta k pláži Pilar

Dovolená provoněná mořem, jiskřivým pískem křupajícím pod nohama, výborným karibským rumem, kouřem všudypřítomných doutníků, v rytmu podmanivé salsy, to je ten pravý karibský ráj. To je Kuba.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín