Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Netradiční, přesto dostupné hotely – zažijte nezapomenutelnou dovolenou

Už Vás přestávají bavit hotely, které jsou převážně stejného typu a s velmi podobnými poskytovanými službami? Zkuste zažít něco nového, nevyzkoušeného, něco netradičního. Po světě je rozseto mnoho hotelů, které vaši představu naplní. Na takovou dovolenou budete ještě dlouho vzpomínat. Přináším vám několik tipů na hotely, které lze bez problémů objednat i přes cestovní kanceláře v České Republice, přesto se nějakým způsobem od ostatních odlišují.

Osobní anděl pro každého

Jako první hotel musím zmínit Royal Adam & Eve 5* v tureckém Beleku. Jedná se o ubytování pouze pro dospělé (16+) a jeho největší raritou je ojedinělá služba: Andělský servis. Hosté ode dne příchodu až po konec pobytu mají svého osobního anděla, který se postará o nevšední dovolenou. Hotel je vhodnější spíše pro mladší klientelu, vzhledem k nočním laserovým show, gogo tanečnicím, celodenním animacím a pořádaným diskotékám.

Luxus ve tvaru plachetnice

Další ojedinělý hotel najdeme v Dubaji – Burj Al Arab 6*. Je specifický pro svůj tvar plachetnice. Jedná se o jeden z nejluxusnějších hotelů ve Spojených arabských emirátech a pobyt zde Vás vyjde na nemalé peníze. Zajímavostí hotelu je také to, že stěžeň plachetnice je ve tvaru kříže (lze vidět pouze z moře). Dodnes se spekuluje o tom, zda-li to architekt (křesťan) udělal záměrně, či šlo pouze o náhodu díky samotné konstrukci stavby.

Jeskyně ve stylu Flintstounů

Pokud chcete na dovolené překvapit děti či sami máte rádi americké pohádky, podívejte se do hotelu Caves Beach Resort 5* v Hurghadě. Celý hotel je postaven ve stylu Flintstone, disponuje 5 budovami s 360 jeskyněmi. Občerstvení je zajištěno ve Flintstone restauraci, Dino´s Beach restauraci, Barney´s baru, Betty´s baru či Fred´s baru.

Středověká krčma pro odvážné

Nechystáte se do zahraničí, ale rádi byste zažili něco dobrodružného v naší zemi? V Českém ráji se nachází Středověký hotel Dětěnice 3* i s krčmou. Toaleta na první pohled vypadá jako suchá latrína, na mytí rukou kamenné koryto. Návštěva místní krčmy chce „kapku odvahy“, čekají na Vás šermíři, žebráci, kejklíři a tanečnice na stolech, pro hrubé slovo nejdou daleko.

Dřímá ve Vás dobrodružný duch? Vydejte se najít ten správný vzpruh.

Rádi byste ještě něco kurióznějšího? Fantazii se v tomto případě meze nekladou, v dnešní moderní době a vynalézavosti majitelů ubytovacích kapacit je již možné se ubytovat snad všude :)

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín