Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Novoroční předsevzetí aneb Ideální destinace pro vaše neřesti

Novoroční předsevzetí a neřesti

Novoroční předsevzetí a neřesti

Každý nový rok přichází ruku v ruce s očekáváním. Zkuste letos odhodit berličky novoročních předsevzetí a skoncovat se svými neřestmi jednou provždy. A tentokrát ve velkém stylu! 

Španělsko kuřákům zaslíbené 

Palác Alhambra, Španělsko

Palác Alhambra, Španělsko Shutterstock

Strávili-li jste několik posledních let v kouřovém oparu, pak jste dozajista zpozorovali, že vaše, dříve stylová vášeň, upadá v nemilost. Zakouřené bary vystřídala designová bistra, drsní filmoví hrdinové už se obejdou bez doutníku a svůdné dámy si nechtějí kazit pleť cigaretovými zplodinami. Skvělým místem, kde si svou poslední cigaretu vykouříte bez pohoršených pohledů kolemjdoucích, je slunné Španělsko. Země kuřákům zaslíbená. I když je tu oficiálně zakázáno kouření v barech, kavárnách a restauracích, stále se najde mnoho míst, kde si svou neřest vychutnáte bez omezení. A tu úplně poslední cigaretu si můžete zapálit třeba během procházky malebnými uličkami univerzitního města Granada nebo v příšeří hradeb orientálního paláce Alhambra.

Mrkněte na naši nabídku zájezdů do Španělska

Rumová fiesta v Karibiku

Pláž Varadera, Kuba

Pláž Varadera, Kuba Shutterstock

Pozorujete, že se na vašem těle negativně podepisují bujaré večírky, provázené nestřídmou konzumací alkoholu? Kruhy pod očima, záhadné výpadky paměti a výčitky svědomí jsou jasným signálem, že jste si s nejrozšířenější společenskou drogou blízcí až příliš. Svou poslední sklenku alkoholu si dejte tam, kde přichází na svět ten nejlepší – v Karibiku. Cukrová třtina, používaná pro jeho výrobu, dodává destilátu příjemně nasládlou chuť, která skvěle vynikne v míchaných drincích. Zabořte si nohy do písku nekonečných pláží Varadera a s pohledem na mořskou hladinu udělejte tlustou čáru za prohýřenými nocemi. Vaše játra vám poděkují.

Zažijte rumové mámení na Kubě

Vášnivé obžerství v Salcburku

Gastronomie a historie Salcburku

Gastronomie a historie Salcburku Shutterstock

Předkrm, polévka, hlavní jídlo, dezert... Nebo raději dva? Hlava říká ne, ale tělo velí nekompromisně sáhnout po další porci kalorií. Nebojte se, nejste v tom sami. Vášnivých jedlíků, kteří s obavami hledí na ručičku váhy neúprosně mířící doprava, je mnoho. Vyjmenovávání zdravotních rizik spojených s obezitou by bylo jen nošením dříví do lesa. O společenském znemožnění, provázejícím prasklý šev kalhot nebo knoflík vystřelený na kolegu na firemním obědě, raději nemluvit. Nelehké rozhodnutí o změně životosprávy může padnout na zimní dovolené v rakouském Salzburgu, proslulém Mozartově městě, které v sobě snoubí výtečnou gastronomii, historické památky i zázemí stylových hotelů. A kdyby se vám zastesklo po pohybu, pak vám jsou k dispozici pečlivě udržované lyžařské areály, vzdálené jen hodinu jízdy z města. 

Dopřejte si zimní dovolenou v Rakousku

Nákupní horečka v New Yorku

Nákupy v New Yorku

Nákupy v New Yorku Shutterstock

Propadáte nákupnímu šílenství, i když vaše skříně přetékají nenošenými modely z loňských kolekcí a ve vaší peněžence je více věrnostních kartiček než bankovek? Pak jste jistě miláčkem všech obchodníků a zkušeným shopaholikem. Sekněte se zbytečnými nákupy a utraťte své těžce vydělané úspory třeba za cestování, které vám přinese nezapomenutelné  zážitky. Pro finální nákupní bláznění je jako stvořený kosmopolitní New York, kde se vám z nepřeberného výběru levného a kvalitního oblečení zatočí hlava. Ve zbrusu novém outfitu se můžete projít po zářivě osvětlené Times Square a naplánovat si další dovolenou na které provětráte třeba ty nikdy nenošené šaty z loňských výprodejů.

Vydejte se za nákupy za oceán!

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín