Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Postupimská noc zámků: Zažijte Německo v tónech Itálie

Osvětlená obrazárna pro Noc zámků

Osvětlená obrazárna pro Noc zámků SPSG/PMSG, André Stiebitz

Postupim vás svým multikulturním prostředím okouzlí na první pohled. Architektonické vlivy z cizích zemí můžete zaznamenat nejen v rozlehlých postupimských parcích a zámeckých objektech. Vedle proslulé Holandské čtvrti a ruské kolonie Alexandrowka jsou v tomto městě k vidění stavby, které byly postaveny podle italských vzorů.

Záliba pruských panovníků v Itálii je patrná mimo jiné v obdivuhodných stavbách paláce Oranžérie, zámečku Belveder na kopci Pfingstberg a na Starém trhu.

Noc královských zámků

Oranžérie v parku Sanssouci

Oranžérie v parku Sanssouci SPSG/PMSG, André Stiebitz

Tento rok má noc zámků motto „Una Notte Italiana“, tedy jedna italská noc. Uskuteční se 16. a 17. srpna v parku Sanssouci, jenž je zapsaný na seznamu světového dědictví UNESCO. Rozlehlý park s nasvětlenými zámeckými objekty, jako je například královský zámek Sanssouci, Oranžérie nebo Charlottenhof, vytváří pestrému kulturnímu programu úchvatné kulisy. Těšit se můžete na divadelní představení, koncerty pod širým nebem a autorská čtení. Zlatým hřebem této akce pak je impozantní světelná a laserová show.

Vstupenky na noc královských zámků si můžete zakoupit předem na internetu, což doporučujeme: www.potsdamer-schloessernacht.de.

Poznejte Postupim

Museum Barberini na Starém trhu

Museum Barberini na Starém trhu Museum Barberini, Helge Mundt

Museum Barberini, které bylo otevřeno v roce 2017, je v Postupimi další ukázkou architektury inspirované Itálii. Výstava „Cesty baroka. Národní galerie Barberini a Corsini v Římě“ bude od 13. července do 06. října 2019 početnými mistrovskými díly prezentovat vývoj barokního stylu v Římě.

Starý trh s obeliskem a zemský sněm

Starý trh s obeliskem a zemský sněm PMSG_Andre_Stiebitz

Toto muzeum se nachází přímo na Starém trhu – v srdci města. Díky obelisku, architektuře kostela sv. Mikuláše a muzeu Barberini se náměstí podobá italské piazze. Během zábavné prohlídky města s názvem „Poznejte Postupim“ (Getting to know Potsdam) si můžete poslechnout celou řadu poutavých příběhů a anekdot vázajících se k tomuto náměstí. Prohlídky se konají každou druhou a čtvrtou neděli v měsíci a jsou v němčině či angličtině.

Další inspirativní tipy na výlet do Postupimi najdete na stránkách www.potsdam-tourism.com.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Přáli byste si navštívit tuto lokalitu? Stačí si vybrat.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín