Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Proč může být plus jednodenní přestup?

Jednodenní přestup může být výhoda

Jednodenní přestup může být výhoda

Jednodenní přestup Vám může vzniknout na cestě do vzdálených exotických destinací. Nejčastěji, když sháníte zájezd na poslední chvíli, tudíž jsou již dané lety velice vyprodané, nebo když letíte do zemí, které nejsou tolik navštěvované, případně se nacházejí v chudších oblastech a letadla sem nelétají pravidelně.

Stopover = 2v1

Někteří cestující dokonce jednodenní přestupy vyhledávají. Udělají si takzvaný "stopover" na své cestě na dovolenou a poznají i jinou zemi - je to vlastně takový balíček dva v jednom.

Velice oblíbený je stopover v Dubaji, Singapuru, Bangkoku a jiných velkých městech, kde cestující touží objevit místní památky a život.

Udělejte si stopover v Bangkoku

Udělejte si stopover v Bangkoku

Některé letecké společnosti nabízejí stopover za poplatek, jiné zdarma. Samozřejmě pokud Vám vyšly letové časy s jednodenním přestupem a vy sami jste to takto neplánovali, je to součástí ceny letenky.

Jednodenní přestup vám pomůže lépe zvládnou časový posun

Jednodenní přestup určitě uvítají i ti, kteří letí mnoho hodin, například do Austrálie. Během cesty si v klidu odpočinete na hotelu a nemusíte strávit nekonečně mnoho hodin v letadle či v odletové hale letiště.

NP Cape Le Grand, Austrálie

NP Cape Le Grand, Austrálie

Zvyknete si lépe na posun času a v cílové destinaci budete hned první den svěží, nebo to aspoň budete zvládat lépe.

Podíváte se tam, kam by Vás jinak letenka vyšla třeba na 15 – 20 000 Kč a vše při jedné cestě na Vaši plánovanou dovolenou v rámci jedné letenky.

Neriskujete, že vám uletí letadlo

Přestupujete v zemi na jiné letadlo a na přestup máte opravdu málo času? Určitě je lepší jednodenní přestup, než aby Vám letadlo uletělo a museli byste si kupovat úplně nové letenky, které nestojí pár stovek korun.

Neriskujte, že vám uletí letadlo

Neriskujte, že vám uletí letadlo

Využijte stopover k návštěvě přátel

Spousta z Vás má určitě i přátele žijící v zahraničí. Můžete mít také přestup v Londýně, Paříži či Amsterodamu, takže toho můžete využít k návštěvě známých.

Navštivte třeba přátele v Londýně

Navštivte třeba přátele v Londýně

Změnili jsme aspoň trochu Váš názor na jednodenní přestupy, o kterých jste si až do teď mysleli, že Vám ubírají dny dovolené? Možná se právě z Vás od teď stane milovník stopoverů a budete je vyhledávat k poznávání dalších zemí.

Štítek:

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín