Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rakouské skiareály, kde děti lyžují zdarma

Vyražte na lyže s dětmi do Rakouska

Vyražte na lyže s dětmi do Rakouska

Pokud milujete lyžování v Rakousku a máte děti, jistě jste už alespoň na okamžik zauvažovali nad zimní rodinnou dovolenou v Alpách. Bojíte se však, že vás taková dovolená vyjde na spoustu peněz? Nemusí tomu tak vždy být. Stačí vybírat chytře a vyrazit do takového střediska, kde vás dětský skipas nebude stát (skoro) nic!

Rakousko disponuje nepřeberným množstvím skiareálů – a jak tomu už tak bývá, každý z těchto skiareálů stojí o co nejvyšší návštěvnost. Pro lyžaře (a především pak rodiny s dětmi) z toho plyne atraktivní nabídka cenově výhodných skipasů, se kterými je radost takovou lyžařskou dovolenou plánovat. Pojďme si proto představit rakouská střediska, která nabízejí nejvýhodnější ceny skipasů pro děti, a jsou tak jako stvořená pro lyžování s rodinou.

Hned v úvodu asi potěšíme ty rodiče, jejichž děti ještě nedosáhly věkové hranice 6 let. V Rakousku totiž můžete počítat s tím, že v naprosté většině skiareálů dostanou děti do 6 let skipas zdarma. S každým dalším přibývajícím rokem dítěte se však seznam lyžařských středisek s výhodnými skipasy neúprosně zužuje.

Některé skiareály nabízí dětem skipas zdarma

Některé skiareály nabízí dětem skipas zdarma

Kam tedy vyrazit, pokud chcete na lyžování v Rakousku s dětmi ušetřit, ale vašim ratolestem je už více než 6 let?

Lyžování zdarma pro děti do 8 let:

Děti do 8 let lyžují zdarma například ve skiareálech Ischgl a Obergurgl.

Lyžování zdarma pro děti do 10 let:

Zdarma lyžují všechny děti do 10 let ve skiareálu Stubaital anebo díky tzv. „Bambini-Freikarte“ v areálech Kaunertal a Pitztal. Zajímavou možností je také tzv. Schneemannkarte (neboli „Karta Sněhulák“), díky které dostanou děti do 10 let skipas za pouhá 3 € za den v těchto osmi skiareálech: Heiligenblut, Hinterstoder, Hochficht, Hochkar, Kasberg, Kössen, Ötscher a Wurzeralm.

Lyžování za 1 € pro děti do 12 let:

V korutanském Bad Kleinkirchheim se nabízí zajímavá akce jménem „Familieneuro“. Pokud si rodiče koupí alespoň 6denní skipas, děti do 12 let dostanou celodenní skipas za pouhé 1 €.

Lyžování zdarma pro děti do 15 let:

Po skončení hlavní sezóny budou mít děti skipas zdarma, pokud si rodiče koupí alespoň 2denní skipas v případě skiareálu Kreischberg Murau, 3denní skipas v případě SkiWelt Wilder Kaiser Brixental, 4denní skipas v případě Dachstein West anebo 6denní skipas v případě celé lyžařské oblasti Ski Amadé.

Lyžování zdarma pro děti do 16 let:

I zde se děti do 16 let po skončení hlavní sezóny dočkají skipasu zdarma, pokud si rodiče koupí alespoň 3denní skipas ve skiareálech Alpbachtal nebo Wildschönau. Ve skiareálu Kleinwalsertal je po hlavní sezóně lyžování zdarma každou neděli.

Lyžování (téměř) zdarma pro děti a mladistvé do 19 let:

Každou sobotu (včetně hlavní sezóny) lyžují mladiství do 19 let ve skiareálech Saalbach Hinterglemm a Zell am See – Kaprun za 10 €. V celé oblasti Ski Amadé rovněž platí, že každé třetí a další dítě nebo mladistvý do 19 let dostane skipas zdarma.

Malá lyžařka, Rakousko

Malá lyžařka, Rakousko

A za jakých podmínek takový skipas pro děti zdarma v Rakousku dostanete?

Vyvarujte se případným nedorozuměním a připravte se ještě před odjezdem do Rakouska. V první řadě je téměř všude vyžadován doprovod alespoň jednoho platícího rodiče. U pokladny je rovněž nutné dokázat totožnost dítěte, k čemuž nejlépe poslouží jeho cestovní pas. V některých skiareálech vám navíc skipas zdarma (nebo se slevou) vydají jedině s fotografií dítěte. Buď si vaši ratolest vyfotí přímo na pokladně, anebo po vás budou vyžadovat její průkazovou fotografii – mějte ji tedy pro jistotu s sebou. A nezapomeňte ani na vlastní doklady totožnosti – někdy je totiž nutné prokázat rodinný vztah s dítětem, nebo třeba v případě rodinných skipasů navíc i adresu společného trvalého bydliště.

07.11.2017 Leona Tomšů

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín