Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

TOP 10 instagramových perel

TOP 10 instagramových perel

TOP 10 instagramových perel

Cestování vnáší do naších životů nezbytnou dávku nových barev a zážitků, o které se rádi podělíme i se svým okolím. Dlouhé listování fotoknihami či promítání diapozitivů z dovolených se pomalu stává minulostí. Trendem dnešní doby je sdílení zážitků na sociálních sítích. Instagram přesně naplňuje rčení, že fotografie řekne víc než tisíc slov. A tak lovci nejoriginálnějších snímků balancují na okrajích propastí, hladí nebezpečná zvířata a ochutnávají exoticky barevné pokrmy. Nemusíte se nutně stát podobným šílencem. Instagram vás může inspirovat při plánování vaší příští dovolené. Tato místa se díky fotografiím na Instagramu dostala do hledáčků tisíců nadšených cestovatelů.

1. Kyjev, Ukrajina 

Metropole Ukrajiny je přitažlivá zejména díky levnému ubytování a nádherným historickým památkám. Ne nadarmo je označován za nový Jeruzalém. Široká náměstí, mohutné bulváry, starobylé chrámy a kostely se zlatými střechami rámuje líně tekoucí Dněpr. Hrůzu nahánějící artefakty můžete spatřit v Muzeu Černobylu, připomínajícím tragický osud 90 km vzálené jaderné elektrárny.

Kyjev, Ukrajina

Kyjev, Ukrajina

2. San Luis Potosí, Mexiko

Milujete-li krásnou přírodu a vaše srdce touží po troše dobrodružství, pak neváhejte a vydejte se do státu San Louis Potosí, ležícího v regionu Huasteca. Můžete se opájet krásou řek, navštívit Jeskyni vlaštovek (Sótano de las Golondrinas), vyfotit se u zelených vodopádů nebo se vrátit zpátky v čase během návštěvy okouzlujících vesniček. Na své si přijdou i milovníci památek. Ne nadarmo je hlavní město San Luis Potosí zapsáno na seznamu světového kulturního dědictví UNESCO.

San Luis Potosí, Mexiko

San Luis Potosí, Mexiko

3. Ho Či Minovo město, Vietnam

Ho Či Minovo město je známé také pod svým dřívějším názvem Saigon. Nachází se na jihu Vietnamu, nedaleko delty řeky Mekong a zavítá sem většina cestovatelů. Je zde hned několik zajímavých míst k vidění. Katedrála Notre Dame je napodobeninou slavné stejnojmenné katedrály v Paříži. Neopakovatelnou atmosféru zažijtete v typické čínské čtvrti Cholon s mnoha restauracemi, tržnicemi i chrámy. Chrám Nefritového císaře, postavený v roce 1909, je považován za jednu z nejúchvatnějších pagod v zemi.

Ho Či Minovo město, Vietnam

Ho Či Minovo město, Vietnam

4. Chiang Mai, Thajsko

Tato oblast je tak trochu jiné Thajsko. Zdejší uvolněná atmosféra učarovala baťůžkářům i novodobým nomádům. Pláže tady nahrazují hotelové bazény obklopené sytou zelení. Chiang Mai je městem chrámů. V centru města jsou jich tři desítky. Naprostou nutností je fotografie u nejstaršího z nich zvaného Wat Chiang Man.

Chiang Mai, Thajsko

Chiang Mai, Thajsko

5. Kuala Lumpur, Malajsie

Město mrakodrapů, které nikdy nespí. Tak bývá nazýván Kuala Lumpur, hlavní město Malajsie. Botanická zahrada Perdana nabízí procházku mezi 800 druhy orchidejí, nádhernými květinovými záhony i zajímavě architektonicky řešenými fontánami. Pokud se chcete pochlubit snímkem talíře plného vybraných delikates, pak zavítejte do čtvrti Jalan Alor – nekorunové královny místní kuchyně. Množství stylových restaurací, bister i stánků s rychlým občerstvením potěší váš žaludek i peněženku.

Kuala Lumpur, Malajsie

Kuala Lumpur, Malajsie

6. Santa Teresa, Kostarika

Zejména surfaři jistě již někdy slyšeli o plážovém letovisku s téměř dokonalými vlnami. Jemný zlatavý písek, průzračně modré moře plné ryb i vynikající služby místních hotelových resortů vám učarují. A zdejší západy slunce zahrají na vaši romantickou strunu.

Santa Teresa, Kostarika

Santa Teresa, Kostarika

7. Virgin Gorda, Britské Panenské ostrovy

Tento řídce osídlený rajský ostrov získal své jméno díky tvaru, připomínajícímu ležící ženu. Nechte se nakazit líným životním tempem i chutí místních rumových koktejlů. Na Instagramu se bude dokonale vyjímat snímek mořské krajiny s roztroušenými balvany o velikosti menšího domku.

Virgin Gorda, Britské Panenské ostrovy

Virgin Gorda, Britské Panenské ostrovy

8. Mayfield Falls, Jamajka

Dokonalou exotiku zažijete u vodopádů Mayfield Falls. Dva vodopády vytořily uprostřed nádherné přírody 21 mělkých bazénů. Tady vaše starosti dozajista zmizí v některé z podvodních jeskyní. Během relaxace v některém z jezírek můžete pozorovat pestrobarevné motýly nebo poslouchat zpěv ptáků. Místní flóra se může pyšnit 52 druhy kapradin i množstvím pestrobarevných květin.

Mayfield Falls, Jamajka

Mayfield Falls, Jamajka

9. Pláž Flamingo, Aruba

To nejlepší na konec? Pro milovníky zvířat bude dozajista životním zážitkem návštěva soukromého karibského ostrova Renaissance Aruba Resort, který je dostupný bezplatným vodním taxi. Plameňáci se zde pohybují volně mezi návštěvníky a ochotně vám zapózují. K dispozici budete mít i automat s krmením. Nezapomeňte si přibalit šnorchl. Místní pestrobarevné korálové útesy doslova překypují životem.

Pláž Flamingo, Aruba

Pláž Flamingo, Aruba

Náš tip: Můžete mít sebehezčí prostředí, ale bez pořádného fotomobilu to prostě občas nejde.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín