Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vydejte se do Postupimi na královskou zámeckou noc

Sluneční altán v zámeckém parku

Sluneční altán v zámeckém parku Michael Lüder/SPSG

Nikde jinde neuvidíte pruské baroko tak okouzlující, bohaté a romantické jako v postupimském parku Sanssouci. Hlavní město Braniborska pořádá v srpnu hned dvě Postupimské noci královských zámků.

Ve stylu motta „Una Notte Italiana“, tedy jedné italské noci, zažijete už 16. a 17. srpna nezapomenutelnou noc. Během Postupimské noci královských zámků vás čekají vás koncerty klasické hudby ve velkolepém kabátě. S rozmístěním světel, bohatou vizualizací, uměleckou i kulinářskou rozmanitostí a neomezenou vynalézavostí se stane osvětlený park dějištěm nezapomenutelné italské noci. Historické budovy a rozlehlá plocha parku se svými fontánami a dalšími vodními prvky se promění v jeviště a nechá do sebe vlít představení jednotlivých muzikantů a umělců do jednoho komplexního uměleckého díla.

Vyrazte do Braniborska: Mrkněte se na nejvýhodnější zájezdy 

Fridrich II. a Fridrich Vilém IV. se kdysi nechali inspirovat italskou architekturou, kterou se snažili adaptovat na podobu města, parky i paláce. Své paláce v Postupimi vyzdobili barokními sochami a obrazy. 

Zámek Sanssouci s terasami

Zámek Sanssouci s terasami Michael Lüder/SPSG

Moto „Una Notte Italiana“ provází také přicházející výstavu v muzeu Barberini, která prezentuje umělecká díla z národní galerie Barberini a Corsini v Římě. Barberini vystavuje v zámku Sanssouci také vypůjčená díla ze své obrazové galerie.

Braniborsko oslavuje Itálii v tomto roce i dalšími kulturními událostmi.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Přáli byste si navštívit tuto lokalitu? Stačí si vybrat.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín