Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Za přírodou k sousedům, aneb Kam o podzimních prázdninách

Podzimní krajina údolí Dunaje

Podzimní krajina údolí Dunaje

Lámete si hlavu, kam vyrazit s rodinou o podzimních prázdninách? Jste-li milovníky přírody a rádi byste vyrazili do zahraničí, už nemusíte. Sousední Německo je totiž sázkou na jistotu. Stále více turistů se sem vrací nejen za nákupy a památkami do velkých měst, ale také za fascinující přírodou. Ta je pestrá natolik, že si zde každý přijde na své. Máme pro vás několik tipů na podzimní pěší túry.

Ráj pěší turistiky

Nezáleží na tom, zda se chystáte vyrazit na jednodenní výlet, odpočinkový víkend, či rovnou na týdenní aktivní dovolenou nabitou zážitky. Pokud máte rádi pěší turistiku, v Německu se nudit nebudete. S více než 200 000 kilometry značených certifikovaných turistických stezek je sousední země doslova rájem pěší turistiky. Abychom vám usnadnili rozhodování, vybrali jsme několik regionů, kam stojí za to zavítat právě na podzim.

Podzim na Vinařské stezce

Podzim na Vinařské stezce

Barvy podzimu v Eifelu

Jedním z míst, která se vyplatí navštívit na podzim, je pohoří Eifel. Mírné kopce zahalené listnatými lesy září snad všemi odstíny od žluté po rudou, které si dovedete představit. Tu a tam z barevné záplavy vykoukne pískovcová skála, jinde se zas podzimní barvy zrcadlí v hladině jezera či vystupují z mlžného oparu za šumění vodopádu. Po krajině jsou rozeseté také vesnice a malá městečka s osobitým historickým šarmem, kde stojí za to se na chvíli zastavit a vychutnat si chvíle oddychu u dobrého jídla a pití.

Městečko Moschau v Eifelu

Městečko Moschau v Eifelu

Vzhůru do hor

Za jednu z nejkrásnějších turistických stezek pro letošní rok považují němečtí turisté stezku Rennsteig v Durynsku. Největším lákadlem je především úchvatný výhled v nejvyšším bodě této nejstarší německé dálkové turistické trasy. Čerstvý vzduch, zurčící potůčky a rašeliniště jsou hlavní důvody, proč je toto místo jedinečné. Doporučujeme spojit výlet s návštěvou hradu Wartburg v Eisenachu.

Hrad Wartburg

Hrad Wartburg

Pěšky okolo jezer a podél řek

Kde je podzimní krajina nejkrásnější? Bezpochyby tam, kde se může zrcadlit ve vodní hladině. Procházky podél jezer a řek se tak na podzim stávají opravdovým zážitkem. O tom se lze přesvědčit například u přehrady Edersee v Hesensku, kolem níž vede 27 km dlouhá stezka. Cestu si lze zkrátit také parníkem a obdivovat okolní krásy z pohodlí jeho paluby.

Údolí Mosely

Údolí Mosely

Pro sportovně založené jedince tu však máme zaručenou lahůdku: stezku podél řeky Mosely. Na 365 kilometrech se zde snoubí 2000 let dlouhá historie, úchvatná krajina a vinařská tradice. Dobrodružný trek pak čeká na ty, kdo se vydají na stezku přírodním parkem Saar-Hunsrück. Ta vede tajuplnými údolími potoků a hlubokými lesy, z nichž ční majestátně vyhlížející skalní stěny. Nejúchvatnější pohled se pak naskytne z vyhlídky Cloef tyčící se nad meandry řeky Sáry (Saar). A aby toho nebylo málo, nedaleko se nachází také nová stezka korunami stromů – podzimní krajinu tu tak lze pozorovat i z ptačí perspektivy.

Meandr řeky Sáry (Saar)

Meandr řeky Sáry (Saar)

Další inspiraci najdete na: www.germany.travel

Podzimní vinice

Podzimní vinice

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Přáli byste si navštívit tuto lokalitu? Stačí si vybrat.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín