Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vánoce a Silvestr u moře

Užijte si Vánoce u moře

Užijte si Vánoce u moře

Přemýšlíte, co s volnými dny kolem Vánoc a Silvestra? Rádi byste se ohřáli u moře a nachytali trochu bronzu? Představím Vám několik zemí, kam se můžete ještě vydat a kolik Vás to bude stát.

Na co se připravit před nákupem dovolené u moře během Vánoč či Silvestra?

Cenově se dovolené budou pohybovat v mnohem vyšších částkách než v průběhu roku. Jedná se o jedny z nejžádanějších termínů. Navíc si připlatíte za vánoční večeři i silvestrovský program. Jednou z nevýhod je, že na poslední chvíli pobyt jen těžko seženete, je dobré řešit tyto dovolené co nejdříve. Je potřeba také respektovat tradice země, do které se chystáte cestovat, nečekejte tedy tradiční české Vánoce.

Oslavte Silvestr na pláži u moře

Oslavte Silvestr na pláži u moře

Vánoce a Silvestr v Egyptě

Asi nejlevnější dovolenou za sluníčkem pořídíte v Egyptě. Volte raději jižnější část země – Marsa Alam. Je zde oproti Hurghadě o něco teplejší počasí, i tak se budete muset večer přiobléci. V Marsa Alam je spousta hotelů s aquaparky pro děti, úžasný podmořský život s možností šnorchlování a navíc v zimních měsících jsou skvělé podmínky i pro poznávání země, jelikož teploty nejsou tak vysoké jako v letních měsících (průměrně 27 °C). Ceny se pohybují cca od 15 000 Kč za osobu.

Pozor: pro vycestování do Egypta je nutné mít pas s platností min. 6 měsíců po návratu z destinace.

Prožijte Vánoce v Egyptě třeba pod vodou

Prožijte Vánoce v Egyptě třeba pod vodou

Vánoční svátky na Kanárských ostrovech

I Kanárské ostrovy jsou celoroční destinací. Říká se jim ostrovy jara a v průměru jsou zde v prosinci teploty kolem 25 °C. Pro svou dovolenou vybírejte spíše jižní části ostrovů, kde je v tomto období méně srážek. Každý ostrov je jiný a nabízí jiné možnosti – odlišné barvy pláží, různorodá příroda i památky. Každý si jistě to své vybere. Většina hotelu má v zimních měsících vyhřívané bazény, takže v případě, že počasí koupání v moři nepřeje, můžete se osvěžit i v bazénu. Se stravou All inclusive zaplatíte za týden cca 25 – 30 000 Kč.

Čekání na Ježíška na Tenerife

Čekání na Ježíška na Tenerife

Sváteční pohoda na Kapverdských ostrovech

Kapverdské ostrovy jsou jednou z nejbližších exotických zemí, kam se můžete vydat. Je to ideální dovolená pro páry, pro děti tu není mnoho vyžití. Ostrovy se nachází v Atlantském oceánu, je tedy potřeba počítat se studenějším mořem. Nicméně je zde v průměru příjemných 28 °C. Cenově se budeme pohybovat cca od 28 000 na osobu s All inclusive.

Klidné Vánoce na Kapverdských ostrovech

Klidné Vánoce na Kapverdských ostrovech

Vánoce a Silvestr ve Spojených arabských emirátech

Jednou z opravdu luxusních destinací jsou Spojené arabské emiráty, kde na Vás bude i vánoční nálada dýchat z každého rohu. Teploty se budou šplhat ke krásným 30° C, takže se i pěkně prohřejete a dosáhnete kvalitního odpočinku. Cenově ale počítejte s 30 – 40 000 Kč za osobu. Záleží také, kdy budete dovolenou kupovat (čím je blíže termín odletu, tím jsou ceny letenek vyšší), na kolik dní a s jakou stravou budete zájezd požadovat.

Přivítejte nový rok v Dubaji

Přivítejte nový rok v Dubaji

Americké Vánoce v Dominikánské republice

Spousta lidí sní o Vánocích v Karibiku. Proč to tedy nevyzkoušet letos třeba v Dominikánské republice? Vánoce se zde slaví opravdu ve velkém, jeden festival střídá druhý. Teploty zde většinou neklesají pod 30 °C, takže Vánoce i Nový rok oslavíte v plavkách. Cenově se dovolená přes svátky bude pohybovat kolem 50 000 Kč na osobu a více.

Vánoce v Karibiku

Vánoce v Karibiku

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín