Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Řecký ráj to na pohled aneb 5 řeckých ostrovů, které si okamžitě zamilujete

Antická brána Portara

Antická brána Portara Shutterstock

Léto se blíží a sluncem prohřátá moře už čekají až se rozběhnete vstříc jejich vlnám. Pokud toužíte o nevšední dovolené, vzdálené jen několik málo hodin letu od domova, pak stačí zvolit některý z méně navštěvovaných řeckých ostrovů. Vybrali jsme jich pro vás hned pět, tak čtěte, vybírejte, ať může vaše dovolená brzy začít!

Kýthira

Pláž Kaladi, Kýthira, Řecko

Pláž Kaladi, Kýthira, Řecko Shutterstock

Ostrov prodchnutý romantickou atmosférou je ideální navštívit na počátku léta. Rozkvetlé keře dodávají malebným vesničkám a ospalým městečkům neopakovatelné kouzlo. I prohlídku zajímavých hradů, kostelíků a přírodních krás si na začátku sezóny užijete v příjemně intimní atmosféře. Krásné písčité pláže na východě ostrova kontrastují se strmými útesy v jeho západní části. Právě tady se podle legendy zrodila z mořské pěny samotná bohyně lásky Afrodita.

Zažijte romanticku na ostrově Kýthira

Naxos

Naxos, Řecko

Naxos, Řecko Shutterstock

Největší a nejzelenější z ostrovů kykládského souostroví dýchá historií a dech beroucí je i zdejší pobřeží. Nekonečné písčité pláže s pozvolným vstupem do průzračně čistých vod Egejského moře se po zásluze pyšní Modrými vlajkami EU. Nečekejte davy turistů a hlučné diskotéky. Naxos má starou duši a nechá vám nahlédnout do světa řeckých tradic. Nezapomeňte navštívit muzeum archeologie v hlavním městě Naxos, projít si křivolaké městské uličky a dát si skvělou mousaku v některé z taveren s výhledem na starý přístav.

Objevte s námi Naxos

Milos

Sarakiniko, Milos, Řecko

Sarakiniko, Milos, Řecko Shutterstock

Malé Santorini, tak se někdy přezdívá 147 km2 velkému ostrovu, ležícímu v Egejském moři. Možná je to díky sopečnému původu, tradiční modro-bílé architektuře či dokonale fotogenickým zákoutím. Ať už se sem rozhodnete vyrazit na rodinnou dovolenou nebo na líbánky, rozhodně se nebudete nudit. Čas můžete trávit na některé z písčitých či oblázkových pláží, dobrodružství zažijete během plavby na sousední ostrov Kimilos a touhu po poznání uhasíte v Muzeu lidových tradic ve městě Plaka.

Specialistka na Řecko radí: Kde najít nejkrásnější pláže?

Čtěte také:

Specialistka na Řecko radí: Kde najít nejkrásnější pláže?

Ithaka

Na ostrově Ithaka zažijete na vlastní kůži pověstnou řeckou pohostinnost. Místní vás tu přijmou s otevřenou náručí, pohostí vás a obklopeni panenskou přírodou a slaným mořským vzduchem pochopíte, proč podstoupil bájný Odysseus tolik útrap pro vidinu návratu na rodný ostrov. Po dovádění ve sluncem prohřátém Jónském moři si můžete užít toulky do zalesněného vnitrozemí. Nezapomeňte navštívit půvabné letovisko Kioni, okouzlující městečko s typickými domky, rozesetými v kopci podél zálivu. Jen stěží budete hledat krásnější místo pro vaši rodinnou fotografii.

Cestujte bez obav: Připojištění Special vás chrání před potížemi s Covid-19

Ikaria

Ikaria, Řecko

Ikaria, Řecko Shutterstock

Sladké nicnedělání, gurmánské jízdy, adrenalinové sporty nebo relax v termálních pramenech. Tolik podob může mít dovolená na ostrově dlouhověkosti, kde žije desetkrát více devadesátiletých obyvatel než v jiných částech světa. O tom, z čeho je namíchán tajemný elixír dlouhověkosti se přesvědčíte na vlastní oči na některém z pověstných festivalů. Poklidné ulice ožijí zpěvem i tancem a skvělé víno teče proudem. Po chvíli rozpaků strhne bujará atmosféra i vás a přesvědčí vás o tom, že ve vašich žilách možná koluje nějaká ta kapka řecké krve.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín