Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

10 lokalit jako stvořených pro zásnuby

Zásnuby

Zásnuby Shutterstock

Rozhodli jste se v životě posunout o kousek dál a plánujete zásnuby? Pak si možná lámete hlavu nad tím, v jakých scenériích by tenhle romantický okamžik dostal ten správný šmrnc a lesk. Nechte se inspirovat naším výběřem těch nejzamilovanějších míst a vezměte svoji polovičku na výlet snů, na kterém vám zaručeně řekne ano!

Paříž

Láska v Paříži

Láska v Paříži Shutterstock

Mluvit o zásnubách a nezmínit hlavní město Francie by bylo čiré bláznovství! V kulisách téhle metropole se natočily desítky romantických filmů, napsalo stovky milostných básní a proběhlo tisíce žádostí o ruku! Ať už se rozhodnete vyslovit pod Eiffelovou věží, na procházce okolo Seiny či na slavné Champs Elyseés, buďte si jistí, že se vám oběma z krásy okolo podlomí kolena!

Zájezdy do Paříže

Santorini

Dovolená na Santorini

Dovolená na Santorini Shutterstock

Tenhle řecký ostrov je známý hlavně pro svou fotogeničnost. Bílé domky s modrými detaily, západy slunce jako z katalogu a spousta míst vysoko nad horizontem, kde není nouze o dechberoucí výhledy na okolní krajinu. Právě tahle kombinace dělá ze Santorini dokonalé místo pro pohádkové zásnuby!

Zájezdy na Santorini

Benátky

Plavba na gondole v Benátkách

Plavba na gondole v Benátkách Shutterstock

Italská metropole, které se také přezdívá „Město mostů“ nebo „Město kanálů“ inspirovala mnoho párů ke stvrzení své lásky. Výhodou je, že Benátky pro našince nejsou daleko a dá se sem vyrazit třeba jen na víkend. Nikde jinde na světě si neužijete jízdu na gondole s tak autentickou italskou atmosférou. A až budete brouzdat po místních ostrůvcích, narazíte na nespočet romantických zákoutí, které jednoduše vybízí k vyznání lásky!

Zájezdy do Benátek

Maledivy

Pláž na Maledivách

Pláž na Maledivách Shutterstock

Jestli chcete zásnuby pojmout ve velkém stylu, budou Maledivy trefou do černého! Bělostné pláže, moře tak azurové a čisté, že máte chvílemi pocit, že jde o optický klam a všude okolo příroda jako z pohádky! Vyzkoušejte třeba resort Huvafen Fushi, který se rozkládá na malém stejnojmenném ostrůvku. Čeká vás zde nefalšovaný luxus uprostřed ráje na zemi!

Zájezdy na Maledivy

Londýn

Big Ben v Londýně

Big Ben v Londýně Shutterstock

Britská metropole, skrývá kromě Buckinhgamského paláce, Tower bride, London Eye a mnoha dalších skvostů také jednu specialitu pro vdavekchtivé návštěvníky! Rezervujte si stůl v restauraci Searcy’s At The Gherkin, která kromě fantastické gastronomie nabízí impozantní výhled na celé město! A až se dostatečně nabažíte krásou Londýna, poklekněte a užijte si jeden z nejkrásnějších momentů vašeho života!

Zájezdy do Londýna

Chorvatsko

Plitvická jezera v Chorvatsku

Plitvická jezera v Chorvatsku Shutterstock

Možná máte tuhle destinaci spojenou jen s letní dovolenou, byla by ale velká škoda nevyužít její potenciál, co se romantických scenérií týče. Jedním z nejhezčích míst v této zemi je známý národní park Plitvická jezera, a právě tady mohou všichni milovníci přírody prožít fantastické zásnuby! Vyznejte své city třeba při pohledu na velkolepé vodopády, kterých je tady jako hub po dešti a buďte si jistí, že na tenhle moment vaše láska nikdy nezapomene!

Zájezdy do Chorvatska

Řím

Koloseum v Římě

Koloseum v Římě Shutterstock

Ve výčtu těch nejromantičtějších míst světa samozřejmě nemůžeme zapomenout na Řím! Po 100 minutách letu z Prahy se ocitnete v překrásném městě, které bylo svědkem mnoha milostných příběhů. Vyjmenovat všechny památky a zajímavosti v této metropoli by vydalo na samostatnou knihu. Pokud nemáte rádi přehnaná gesta, vezměte si deku a udělejte si piknik v parku Janikul, kde panuje uvolněná atmosféra a město tu máte jako na talíři. Vsaďte se, že jestli se osmělíte vyndat prstýnek, uslyšíte sladké ANO!

Zájezdy do Říma

New York

Večerní New York

Večerní New York Shutterstock

Město, které nikdy nespí, a které je hlučné, bohaté a multietnické. Ale také plné lásky a míst, které znáte ze svých oblíbených romantických filmů a seriálů. Až za sebou budete mít návštěvu Times Square, 5th Avenue, Sochy Svobody či Central Parku, bude nejvyšší čas vyznat lásku člověku, se kterým hodláte strávit zbytek života!

Bali

Západ slunce v Pura Lempuyang, Bali

Západ slunce v Pura Lempuyang, Bali Shutterstock

Nádherné pláže, skály, vodopády, jezera, říčky, tropické pralesy, teplé podnebí, exotická zvířata, dokonalé jídlo, sladké ovoce, usměvaví domorodci …  A tímhle výčtem zdaleka nekončí seznam všech skvělých věcí, které vás čekají, pokud se rozhodnete navštívit Bali. Pronajměte si skútr, zastavte na některé z nepřeberného množství malých pláží, poklekněte a užívejte si momenty čirého štěstí!

Zájezdy na Bali

Madeira

Východ slunce v Ponta de São Lourenço, Madeir

Východ slunce v Ponta de São Lourenço, Madeir Shutterstock

Ostrov věčného jara, kde celoročně panují příjemné teploty vás přivítá všudypřítomnou zelení, krásnými plážemi, vavřínovými lesy i vysokými vodopády. Udělejte si výlet do Monte Palace Tropical Garden situované na kopci nad hlavním městem ostrova Funchal. Po vyhlídkové jízdě lanovkou se před vámi otevře doslova rajská zahrada s unikátními sbírkami květin z celého světa. A řekněte, umíte si představit romantičtější místo, kde někomu vyznat lásku?

Zájezdy na Madeiru

13.04.2023 Invia

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín