Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

4 důvody, proč navštívit lyžařské středisko Passo Tonale / Ponte di Legno

Tonale/Ponte di Legno

Tonale/Ponte di Legno

V průsmyku Passo Tonale na hranici Lombardie a Trentina se nalézá turistické letovisko s mnoha pohodlnými hotely v blízkosti sjezdovek, jichž se díky propojení se sousedním Ponte di Legno nabízí až 100 km. Na jižních svazích Tonale vás čekají přehledné cvičné louky i středně dlouhé tratě. Přístupný je rovněž malý, ale poměrně strmý ledovec Presena, odkud vede působivá černá trať Paradiso. Zalesněné severní svahy nad Ponte di Legno ukrývají často poloprázdné, dlouhé a sportovnější sjezdovky. Malý alpský ráj v dostatečné nadmořské výšce s takřka třiceti lanovkami a vleky představuje skvělou volbu pro milovníky kvalitního lyžování. Chcete znát další důvody, proč byste ho měli navštívit?

1. Rozmanitý areál propojený lanovkami

Hotelový resort poskytuje návštěvníkům komfort snadné pěší dostupnosti lanovek a sjezdovek jižního svahu. Hlavní část je doslova propletena přehlednými červenými a modrými sjezdovkami, které však na jaře kvůli tání nebývají v nejlepším stavu. Jistotu kvalitního sněhu nabízí severní svahy završené ledovcem Presena, snadno dostupným kabinkovou lanovkou. Severní svahy níže položeného střediska Ponte di Legno a zvláště sousedního Temu jsou méně navštěvované, přitom skvělé a pestré.

Lyžování tady nekončí se západem slunce. Mír a klid pozdních hodin, měsíční svit a úchvatné scenerie činí z večerního lyžování zážitek, který si nesmíte nechat ujít. Koná se čtyři dny v týdnu, a to jak v Ponte di Legno, tak u Tonale.

Milovníci snowboardingu by pak neměli vynechat návštěvu Snowparku Tonale poblíž sedačkové lanovky Valena. Je rozdělen na části vhodné pro zkušené jezdce a začátečníky. V zimní sezóně bývá park otevřen od 10:00 do 16:00.

Lanovka na ledovec Presena

Lanovka na ledovec Presena

2. Lyžařské školy a kvalitní služby

V lyžařské škole Pontedilegno-Tonale pracuje profesionální tým instruktorů nabízejících kurzy pro děti i dospělé všech úrovní. Lze si zaplatit týdenní skupinové lekce nebo i soukromé pro lyžování, snowboarding, freeride, freestyle či běh na lyžích. Škola poskytuje lekce také pro osoby se zdravotním postižením či různé organizované skupiny. Lyžařská škola Tonale-Presena má taktéž kvalifikované instruktory, kteří vás naučí vše, co potřebujete vědět o lyžování a snowboardingu. Poskytuje soukromé lekce nebo skupinové kurzy pro dospělé i děti.

V Ponte di Legno (stejně jako v Passo Tonale či Temu) se samozřejmě nachází také půjčovny různých typů lyží, snowboardů, hůlek, bot a přileb. Kvalifikovaný personál vám pomůže najít to správné vybavení pro bezstarostný čas na svazích.

Aktuální ceny skipasů pro dospělé jsou 44 € (1 den) nebo 222 € (6 dní), pro děti od osmi do šestnácti let 33 € (1 den) nebo 157 € (6 dní).

Lyžařská škola

Lyžařská škola

3. Rozmanité zimní aktivity

Oblast průsmyku se zdaleka neomezuje pouze na lyžování a snowboarding. Z řady atraktivních činností zmiňme například sněžnice; projížďky na sněžných skútrech, se psím spřežením nebo na terénním jízdním kole fatbike (určeném do sněhu); sáňkování a bobování; bruslení aj. Populární je tady i horolezectví, pro které je ideálním místem ledovec Adamello. Aktivita spojuje to nejlepší z lyžování a horolezectví, nabízí stimulaci a vzrušení i příjemné ticho mezi zasněženými vrcholy. Je to báječný způsob, jak si vychutnat krásnou krajinu nejen v zimě, ale také na jaře. Adrenalinoví nadšenci ocení snowkiting nebo výlety vrtulníkem, během nichž si budou moci pořídit úchvatné fotografie.

Fatbike

Fatbike

4. Zábava pro děti

Nebojte se, ani na děti se tady rozhodně nezapomnělo! Je pro ně připraveno například sněhové hřiště Leolandia Fantaski v Passo Tonale. Bývá otevřené každý den v zimní sezóně od 9:00 do 17:00 a je přístupné dětem všech věkových kategorií. Nachází se vedle sjezdovky Scoiattolo a je snadno dostupné po silnici nebo právě ze sjezdovek. Hřiště je rozděleno na dvě oblasti. První je lyžařská, kde se děti učí vylézt do kopce za pomoci běžeckého pásu. Druhou část tvoří samotné hřiště sestávající z nafukovacích hraček, jízdy na mini saních, různých her na sněhu ad.

Zábava pro děti

Zábava pro děti

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín