Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

4 ideální destinace pro seniory

Ideální destinace pro seniory

Ideální destinace pro seniory Shutterstock

Dávají vám klouby po delším výletě zřetelně najevo, že čas nezastavíte? Nepropadejte chmurám, vystavte hrdě své šediny a užijte si léto ve velkém stylu. Stačí si jen vybrat to správné místo a vyrazit vstříc dovolené s vůní moře. Vždyť věk je jen číslo! Máme pro vás hned čtyři ideální destinace.

Bulharsko: Slunečné Pobřeží

Nessebar, Bulharsko

Nessebar, Bulharsko Shutterstock

Nemáte rádi dlouhé cestování? Od prosluněných bulharských pláží s pozvolným vstupem do moře vás dělí jen necelé dvě hodiny letu. Slunečné pobřeží vás naladí na vlnu příjemných vzpomínek a jako ryba ve vodě se tu budete cítit i bez znalosti některého ze světových jazyků. Celá řada restaurací má jídelní lístky napsané v češtině, případně si při jejich čtení oprášíte své školní znalosti azbuky. Bulharština bude znít vašim uším příjemně domácky, jako doma si pochutnáte také na vynikajících jídlech bulharské kuchyně. Mleté maso v nespočtu variací, křupavé zeleninové saláty a silné červené víno si určitě zamilujete. Příjemným překvapením je i nižší cenová hladina. Stojíte-li o městský ruch pak volte Slunečné Pobřeží či Zlaté Písky. Milovníkům historie učaruje procházka dlážděnými uličkami Starého Nessebaru (UNESCO). Elegantním půvabem oplývá lázeňské letovisko Albena.

Vyberte si zájezd na Slunečné pobřeží

Itálie: Sardinie

Pláž La Pelosa Stintino, Sardinie

Pláž La Pelosa Stintino, Sardinie Shutterstock

To nejlepší z Itálie na jednom místě vám nabídne ostrov Sardinie. Popularitu druhého největšího středomořského ostrova mají na svědomí především rajské pláže, čilý kavárenský život, charismatická letoviska, množství historických památek, vynikající služby a krásná příroda. A nesmíme zapomenout na pizzu, špagety, čerstvé ryby a výborné víno. Na Sardinii si vychutnáte originální verzi italské kuchyně. Trávíte-li dovolenou nejraději pod slunečníkem, pak si tu užijete vskutku královsky. Zdejší pláže jsou považovány za jedny z nejkrásnějších v Evropě. Velmi vysokou úroveň mají i zdejší hotely. O tom, že pro Italy je móda životní vášní se přesvědčíte během procházky malebnými uličkami historického města Alghero nebo milionářského přístavu Porto Cervo. Stačí se podívat do výkladů luxusních obchodů nebo na stylové oblečení místních. Zkuste se inspirovat a kromě slušivých módních kousků si ze Sardinie odvézt i pověstnou italskou radost ze života.

Objevte Sardinii všemi smysly

Kypr: Protaras

Protaras, Kypr

Protaras, Kypr Shutterstock

Chtěli byste se podívat do Řecka a nedokážete se rozhodnout pro žádný z mnoha ostrovů? Nedělejte kompromisy a užijte si luxusnější verzi Řecka. Ostrov Kypr si vás získá jistotou slunečného počasí, čistotou letovisek, fascinujícími historickými památkami, precizními službami, vynikající úrovní zdravotnické péče i lehce stravitelnou kuchyní. Letovisko Protaras, ležící ve východní části ostrova, vás potěší dokonale fotogenickou písčitou pláží Fig Tree Bay, celou řadou příjemných restaurací a taveren, nedalekým golfovým hřištěm i množstvím cyklo stezek i tras pro pěší turistiku. Pokud vás lákají krásy podmořského světa, pak můžete využít služeb školených instruktorů v místním potápěčském centru.

Vyrazte s námi na Kypr

Francie: Nice

Záliv Andělů, Nice, Francie

Záliv Andělů, Nice, Francie Shutterstock

Víte kam jezdí trávit léto dříve narození Francouzi? Na francouzskou riviéru. A dobře dělají! Odpočinek s vůní moře a levandule je tím pravým lékem na všechny neduhy. Návštěvu malebného města Nice, centra Azurového pobřeží a zároveň jednoho z nejoblíbenějších francouzských letovisek, byste si neměli nechat ujít ani vy. Potěší vás dlouhými oblázkovými plážemi, čtyř kilometrovou elegantní promenádou i obdivuhodnými kulturními památkami. Za pozornost stojí muzeum Musée d'art Moderne et d'art contemporain s fascinujícími sbírkami současného moderního umění, bohatě zdobená pravoslavná katedrála Cathedrale St Nicolas či botanická zahrada Le Parc Floral de la ville de Nice s největším skleníkem na světě. Pokud byste chtěli zažít skutečně autentickou atmosféru města, pak si nechte volné čtvrteční dopoledne a vypravte se na tradiční trhy. Vůně čerstvé zeleniny, ovoce, vyhlášených francouzských sýrů, řezaných květin, levandulového medu a příjemně uvolněná atmosféra vám prozáří den a pomůže vám doplnit energii na večerní toulky městem.

Zažijte pravou francouzskou riviéru

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín