Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

5 důvodů, proč jet lyžovat do Livigna

Livigno

Livigno

Livigno je vskutku všestranným lyžařským střediskem, jehož široké svahy jsou ideální pro postupné budování sebejistoty. Vždy je na blízku nějaké útočiště, kde si můžete odpočinout a dát si něco k pití. Livigno se vine 7 km podél údolí mezi horskými lyžařskými oblastmi Carosello a Mottolino. Hezká pěší zóna je plná návrhářských obchodů, prodejen s elektronickým zbožím, parfumerií a barů. Zábavné après ski bary se nacházejí v dolní části všech hlavních vleků, takže budete moci vybírat z bohaté nabídky. Chcete znát další důvody, proč je Livigno tak populárním lyžařským střediskem?

1. Skvělé místo i pro začátečníky

Zejména ve spodní části Carosella se nalézají cvičné svahy poskytující spoustu možností úplným začátečníkům. K dispozici jsou „kouzelné“ koberce, sedačkové lanovky a lana, takže můžete trénovat celý den, aniž byste museli nejprve zvládnout nástup a výstup z vleků.

Skiareál Livigno

Skiareál Livigno

Začátečníci budou absolutně milovat lyžařskou školu Galli Fedele a Madness Snowboard School. Obě mají velmi trpělivé instruktory. Lyžařská škola přijímá sedm až osm lidí na třídu a snowboardová čtyři až pět. To znamená, že na vás bude mít instruktor více času a již z jedné výuky si odnesete mnohé. Po několika dnech budete připraveni vyzkoušet jednoduché modré tratě, které tvoří třetinu sjezdovek v Livignu. Plocha Costaccia na Carosellu nabízí několik krásných širokých sjezdovek u stromů v dolní části resortu. Mottolino má 7 km dlouhou modrou sjezdovku od vrcholu Monte della Neve.

2. Spolehlivý a kvalitní sníh

Podle dlouholetých statistik je Livigno místem s ojediněle bohatým přídělem sněhové pokrývky, díky vysoké nadmořské výšce a orientaci svahů. Stále propracovanější je i systém umělého zasněžování. Středisko otevírá své brány v listopadu a funguje až do května. Během této doby nebudete mít se sněhem žádné starosti. Sněhová děla ho v případě potřeby doplní.

Sněžné dělo v Livignu

Sněžné dělo v Livignu

3. Výhodné ceny

Umístění Livigna je důvodem pro jeho bezcelní stav. Před více než 100 lety nemohli výběrčí daní překročit zasněžené horské průsmyky, takže raději prohlásili, že je oblast osvobozena od daně. Díky tomu jsou dodnes ceny v resortu velmi rozumné, což z něj činí perfektní volbu pro někoho, kdo si tu chce zarezervovat svou první lyžařskou dovolenou. Ubytování je přitom prvotřídní a jistě vás potěší i množství restaurací. Chutné, čerstvě upečené pizzy jsou v nabídce od 7 € a láhev vína zakoupíte v supermarketu od 5 €. V après barech se účtuje okolo 4 € za pivo.

Zahřejte se bombardinem

Zahřejte se bombardinem

4. Aktivity mimo svahy

Après v Livignu je stejně tak slavný jako samotné lyžování, v okolí toho nicméně najdete daleko více. Co třeba strávit den ve vodním komplexu Aquagranda s 25metrovým hlavním bazénem, dětským bazénem doplněným tobogánem, wellness a kosmetickým salonem? Pokud byste přece jen raději zůstali venku a vychutnávali kouzelnou zimní atmosféru, vyzkoušejte sněžnice, jízdu se psím spřežením nebo sáňkování. Populární je i místní bowlingová dráha, lezecká stěna nebo kino.

Livigno v noci

Livigno v noci

5. Kouzlo Alp

V tradičním letovisku, zasněženém po celou zimu, bude vaše dovolená připomínat vánoční pohádku. Livigno je poměrně velké, takže nikdy nebude působit příliš přeplněně ani na svazích, ani ve městě. Návštěvníci přijíždějící z celé Evropy se tu snadno rozptýlí. Po dlouhém dni na svahu vám určitě přijde vhod nápoj bombardino, skvělý na zahřátí. A pokud stále váháte, zda se sem vydat, vězte, že Livigno je jedním z nejlepších lyžařských středisek Evropy, kam se spokojení návštěvníci rádi vracejí. To jistě svědčí o přátelské atmosféře, kvalitních zařízeních, nádherném horském lyžování a zajímavých výletech v okolí.

Zimní krajina v Livignu

Zimní krajina v Livignu

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín