Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

6 nejkrásnějších pláží Spojených arabských emirátů

Al Mamzar Beach Park, Dubaj

Al Mamzar Beach Park, Dubaj Shutterstock

Spojené arabské emiráty jsou synonymem pro přepychové hotely, nebe pohlcující mrakodrapy a moderní nákupní centra. Přestože místní pláže leží tak trochu v pozadí za místními architektonickými skvosty, rozhodně by neměly ujít vaší pozornosti. Představujeme vám ty nejkrásnější, stačí si jen vybrat...

Saadiyat, Abú Dhabí

Pláž Saadiyat

Pláž Saadiyat Shutterstock

Veřejná pláž Saadiyat s bílým pískem leží na pobřeží stejnojmenného ostrova. Pláž má potřebné vybavení, hodí se k pikniku, stavění hradů z písku, opalování, koupání, plachtění i windsurfingu. Nemusíte se obávat ani toho, že by vám během plážových radovánek začalo kručet v břiše. Podél pláže na vás čeká řada restaurací.

Čím vás okouzlí Abu Dhabi?

Čtěte také:

Čím vás okouzlí Abu Dhabi?

Al Sufouh, Dubaj

Tajná pláž a Burj Al Arab, Dubaj

Tajná pláž a Burj Al Arab, Dubaj Shutterstock

Na pláž Al Sufouh, posazenou mezi pětihvězdičkový hotel Burdž al-Arab a ostrov Palm Jumeirah, vede písčitá stezka. Možná proto se jí přezdívá tajná pláž. Pozvolný vstup do vody je ideální pro děti a neplavce. Odpočiňte si, obdivujte výhledy na slavné budovy a užívejte si kouzelný západ slunce. Nezapomeňte si svačinu a osušku, na pláži totiž nejsou žádné obchody, restaurace, toalety ani lehátka.

Zájezdy do Dubaje 

Corniche, Abu Dhabi

Pláž Corniche, Spojené arabské emiráty

Pláž Corniche, Spojené arabské emiráty Shutterstock

Den plný zábavy pro vás i vaše děti zajistí modrou vlajkou oceněná pláž Corniche v Abu Dhabi. Pláž vše potřebné, restaurace a kavárny. Pobyt na Corniche vám zpestří prohlídka prezidentského paláce nebo obchodního centra Marina Mall. Na pláž je třeba zaplatit vstupné, ale dechberoucí pohled na ostrov Lulu a mizející vlny v pozadí za to rozhodně stojí.

Objevujte s námi Abu Dhabi 

Al Khan, Sharjah

Pláž v Sharjah, Spojené arabské emiráty

Pláž v Sharjah, Spojené arabské emiráty Shutterstock

Na pláži Al Khan v emirátu Sharjah si užijete jízdu na kajaku, flyboardu či banánu, Vyzkoušet můžete parasailing a kitesurfing, nebo se zapotit při plážovém fotbalu, tenise nebo volejbalu. Poblíž najdete akvárium a plovoucí aquapark plný zábavných atrakcí. 

Zájezdy do Sharjah

Jumeirah, Dubaj

Pláž Jumeirah, Dubaj

Pláž Jumeirah, Dubaj Shutterstock

Písečný pás Jumeirah táhnoucí se podél malebného pobřeží čtvrti Al Faihidi vás okouzlí prvotřídními výhledy na Perský záliv a ikonické budovy, včetně Burdž al-Arab a Madinat Jumeirah. Pokud hledáte vzrušení a dobrodružství, zkuste vodní lyže nebo kitesurfing. Zájemci o klidnější formy zábavy si mohou zabrat nejbližší lehátko a chytat bronz nebo si zahrát plážový volejbal. Ve vyhlášených restauracích můžete ochutnat speciality z celého světa.

Dovolená na míru: Který z Emirátů je tím pravým právě pro vás?

Čtěte také:

Dovolená na míru: Který z Emirátů je tím pravým právě pro vás?

Al Mamzar Beach Park, Dubaj

Al Mamzar Beach Park, Dubaj

Al Mamzar Beach Park, Dubaj Shutterstock

Plážový park Al Mamzar na okraji Dubaje se táhne až k hranici s emirátem Sharjah. Má oválný tvar a okouzlí vás okolní malebnou krajinou. Oblast proslula dokonalými odstíny modré, množstvím palem a ultramoderní infrastrukturou. To vše z ní činí jedno z nejvyhledávanějších míst pro plážovou dovolenou.

Cestujte bez obav: Připojištění Special vás chrání před potížemi s Covid-19

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín