Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

7 důvodů proč vyrazit na dovolenou do Ras al Khaimah

Dokonalá dovolená v Ras al Khaimah

Dokonalá dovolená v Ras al Khaimah Shutterstock

Zkuste na chvilku zavřít oči a představit si místo, kde byste chtěli strávit dovolenou. Bije-li vaše srdce pro autentické prostředí zvlněných písečných dun, divokých pláží, tradičních rybářských vesniček a mohutných hor, pak vyslyšte volání divočiny a vychutnejte si všechny krásy emirátu Ras al Khaimah.

Dobrodružství v poušti

Sandboarding na dunách

Sandboarding na dunách Shutterstock

Není emirát, jako emirát. Ten nejsevernější ze Spojených Arabských Emirátů si stále udržuje překvapivě poklidnou atmosféru. Zdravou dávku dobrodružství můžete zažít během výpravy do pouště. Pobyt ve stylu dávných beduínů vám nabídne dokonale temnou hvězdnou oblohu, pohled na mohutné načervenalé písečné duny, procházky zelenými oázami, vyjížďky na velbloudech i žhavější verzi snowboardingu; sjíždění písečných dun neboli sandboarding.

Mrkněte na nabídku zájezdů v Ras al Khaimah

Léčivé prameny

Oáza v poušti

Oáza v poušti Shutterstock

V emirátu Ras al Khaimah léčí nejen ticho a nádherná příroda, ale také horké minerální prameny. Hned tři vyvěrají v oblíbeném lázeňském městě Khatt, ležícím uprostřed pouště. Jen 25 kilometrů od hlavního města Ras al Khaimah si můžete v prostředí palmové oázy vychutnat lázeňské procedury na té nejvyšší úrovni.

Živoucí historie

Vesnice duchů Jazirat al-Hamra

Vesnice duchů Jazirat al-Hamra Shutterstock

Opuštěné horské vesničky jsou němými pamětníky dob, kdy byl pro většinu místního obyvatelstva hlavním zdrojem obživy lov perel. Za návštěvu stojí překvapivě fotogenická Jazirat al-Hamra, jejíž jedinečnou architekturu pomalu pohlcuje všudypřítomný písek. Fascinující archeologické nálezy z období 2000–1300 let př. n. l. ukrývá malá horská vesnice Shimal. K vidění tu jsou stovky kamenných hrobek, bronzové zbraně i vzácné šperky. Skutečnou lahůdku pro milovníky historie představuje návštěva Národního muzea v hlavním městě, kde se nachází také majestátní královská pevnost Al Falayah, pozorovatelna Bu Shaqq a muzeum slavného mořeplavce Ahmada ibn Mádžida, jež proslul jako lodivod při cestách portugalského objevitele Vasco da Gama. 

Dovolená budoucnosti: 4 atrakce, které si v Dubaji nesmíte nechat ujít

Čtěte také:

Dovolená budoucnosti: 4 atrakce, které si v Dubaji nesmíte nechat ujít

Adrenalin v horách

Cestujete-li do Dubaje, pak s největší pravděpodobností zabírá větší část vašeho zavazadla společenské oblečení a plážová obuv. Do Ras al Khaimah volte spíše outdoorový oděv a pevné boty. Byla by totiž velká škoda nenavštívit pohádkově krásnou horskou krajinu. I méně zdatní turisté se mohou vydat po některé z tras, křižující pohoří Ru'us Al Jibal, ležící v nejvýchodnější části emirátu. Nachází se tu také nejvyšší vrchol Spojených Arabských Emirátů Jebel Jais (1930 m n. m.) z jehož vrcholu je nádherný panoramatický výhled do širokého okolí. Pokud byste si chtěli horskou túru okořenit špetkou adrenalinu, pak je pro vás připravena skutečná lahůdka. Poblíž vrcholu Jebel Jais, v nadmořské výšce 1 680 m se nachází nástupní stanice nejdelší zip line dráhy na světě. Zavěšeni na laně si tak můžete užít 2,8 km dlouhý vyhlídkový let, během něhož dosáhnete rychlosti až 150 km v hodině.

Divoká zvířata na dosah ruky

Divocí velbloudi v Ras al Khaimah

Divocí velbloudi v Ras al Khaimah Shutterstock

Ras al Khaimah je nejúrodnějším z emirátů. Zelená údolí, solné pláně, pouštní oázy i divoké pobřeží jsou domovem mnoha druhů živočichů. Okouzlí vás divocí velbloudi, plazi všech barev i velikostí, pouštní kočky, leopardi, plameňáci i vzácní přímorožci arabští. Pláže a moře patří vodnímu ptactvu, mořským želvám, delfínům i početným hejnům pestrobarevných ryb.

Cestujte bez obav: Připojištění Special vás chrání před potížemi s Covid-19

Půvab liduprázdných pláží

Pláž v Ras al Khaimah

Pláž v Ras al Khaimah Shutterstock

V Ras al Khaimah můžete strávit nezapomenutelný čas na pláži. Ty zdejší jsou stejně krásné jako v sousedních emirátech. Nechybí jim zlatavý písek, pozvolný vstup do blankytně modrého moře, stín datlových palem ani množství luxusních letovisek s moderním plážovým servisem a středisky vodních sportů. K těm nejoblíbenějším patří plachtění a potápění. Pod hladinou sluncem vyhřátého moře bují pestrobarevný život. Svůj domov tu má více než 700 druhů ryb i množství delfínů a velryb. V jarních měsících jsou tu k vidění ohrožené želvy zelené.

Dětský smích vítán

V Ras al Khaimah se plní sny dětí

V Ras al Khaimah se plní sny dětí Shutterstock

Pláže jako nekonečné pískoviště, pozvolný vstup do příjemně teplého moře, vynikající jídlo, luxusní hotelové resorty a jako třešnička na dortu třetí největší Aqua park světa – Ice Land. Na malé i velké cestovatele tu čeká 39 skluzavek a tobogánů, nejvyšší uměle vytvořené vodopády na světě, gigantický bazén s vlnobitím, taneční bazén, vodní fotbalové hřiště, líná řeka, vířivky a nespočet atrakcí jako stvořených pro den plný smíchu. V Ras al-Khaimah se plní sny dětí i dospělých.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín