Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

8 nejkrásnějších karibských ostrovů

Karibské ostrovy

Karibské ostrovy

Karibské ostrovy jsou jako vzácné diamanty rozeseté v moři. V našich myslích probouzejí představu božsky strávené dovolené plné žhavého slunce, palem, jemného písku, blankytného moře, tónů reggae a nekonečné pohody se sklenkou míchaného drinku v ruce. Není to pohádka? Ať už pro svůj splněný karibský sen zvolíte kterýkoliv z ostrovů, chybu neuděláte. Které z karibských diamantů patří mezi ty nejzářivější?

1. Kuba

Perla Karibiku, jak se Kuba plným právem nazývá, je zemí plnou přírodních krás, neskutečně milých a přátelských lidí, kulturních památek, úchvatných pláží, starých amerických bouráků i smyslného tance v ulicích. Tu pravou Kubu objevíte v její metropoli, Havaně, která se pyšní koloniálními stavbami, mimořádně krásným historickým centrem i bohémskými bary plnými míchaných drinků s vůní rumu. Při svých kubánských toulkách nevynechejte překrásné údolí Viňales, potápění v Zátoce sviní, objevte terasovitý vodopád El Nicho či třetí nejstarší kubánské město Trinidad, které i dnes dýchá starou španělskou koloniální atmosférou.

Kuba

Kuba

2. Bahamy

Průzračný oceán, kilometry kouzelných pláží s vyhřátým pískem, zlaté paprsky slunce, bohatá zvířecí říše, ale i luxusní hotely, golfová hřiště či kasina. To jsou Bahamy, úchvatné souostroví jak z karibské pohádky. Jedna z nejbohatších oblastí Karibiku vám splní každé přání ještě než bude vysloveno. Podmínka je jediná, musíte mít dostatek peněz. Pak půjde i zdánlivě nemožné. Pokud nevládnete neomezeným množstvím financí, nezoufejte, i pro vás jsou tu aktivity a činnosti, které můžete provozovat.

Bahamy

Bahamy

3. Jamajka

Exotický ostrov vonící rumem a marihuanou je rájem pro milovníky zvučného reggae, uvolněné atmosféry, potápění, surfování, dobrého jídla či objevování koloniálních památek. Jamajka je vhodná nejen k relaxaci na bělostných plážích, ale i k aktivnějšímu způsobu prožití dovolené.  Navštivte některou z mnoha kávových plantáží a ochutnejte vynikající kávu přímo od místních pěstitelů, poznejte krásu hor, vyzkoušejte adrenalin v korunách stromů na nejdelší zipline (lanové dráze) v Karibiku, která dosahuje rychlosti až 80km/hod., dopřejte si Kuře po karibsku či jinou jamajskou vybranou lahůdku.

Jamajka

Jamajka

4. Guadeloupe

Ostrov Guadeloupe ležící v Malých Antilách je zámořským departmentem Francie. Z leteckého pohledu připomíná svojí barvou i tvarem zeleného motýla s roztaženými křídly. „Ananasový ostrov“, jak se mu díky bohaté úrodě těchto sladkých, šťavnatých plodů říká, se může pochlubit exotickou přírodou, nádhernými městy, která překypují kulturním životem, deštným pralesem, činnou sopkou La Sufriere, nechybí azurové moře a sluncem prozářené pláže plné barů, kde vám namíchají ty nejlepší drinky z karibského rumu. Úředním jazykem je zde francouzština, nicméně někteří místní mají snahu domluvit se s vámi i anglicky. Ale počítejte spíše s menšinou. Pověstný francouzský nacionalizmus je přítomen i zde.

Guadeloupe

Guadeloupe

5. Barbados

Rodiště svůdné zpěvačky Rihanny Češi prozatím neobjevili. Osamocený ostrov na východ od Malých Antil je trefou do černého pro milovníky rušného nočního života, krásných, bílým pískem lemovaných pláží, průzračného moře, ale i vyznavačů aktivnějšího trávení dovolené. Pro potápěče a milovníky šnorchlování je pak tato destinace přímo splněným snem. Oceán se tu hemží stovkami pestrobarevných ryb, překrásné korály a vraky potopených lodí vybízejí k ponorům do tajemných hlubin. Oblíbenou barbadoskou turistickou atrakcí je výlet na katamaránu a s ním spojené plavání mezi želvami, které jsou na častou přítomnost turistů zvyklé a nechají se i pohladit.

Krásné koloniální stavby ve městech tu připomínají mnohaletý anglický vliv, stejně jako angličtina, která je na ostrově úředním jazykem.

Barbados

Barbados

6. Kajmanské ostrovy

Kajmanské ostrovy jsou jedním z nejmodernějších ostrovů v Karibiku. Řadí se mezi velmi prestižní turistické destinace. Ani sem prozatím příliš mnoho našich krajanů nezavítalo, což je obrovská škoda. Oblast je turistům velmi otevřená, najdou tu zázemí a veškerý komfort. Kromě očekávané klasiky, tedy koupání v průzračných vodách moře, odpočinku na luxusních plážích či potápění k barevným korálovým útesům tu můžete pozorovat ve volné přírodě mnoho druhů plazů a ptáků, na ostrovech se dobře daří i želvám a vzácným leguánům zeleným. Neobvyklou atrakcí, kterou můžete na ostrově vyzkoušet, je plavání s rejnoky.

Kajmanské ostrovy

Kajmanské ostrovy

7. Martinik

Zámořský region Francie, ostrov Martinik, je propojením té pravé exotiky a pověstného francouzského šarmu a elegance. Konzervativnější cestovatele jistě potěší, že má svojí kulturou blíže k Evropě než ke zbytku Karibiku, patří do EU a domluví se zde francouzsky. Nejen překrásné pláže, ale i lákavé vnitrozemí s deštným pralesem, dosud činný vulkán Mont Pelée či botanická zahrada Balata přilákají ročně kolem půl milionu turistů, což je více, než kolik má ostrov stálých obyvatel.

Martinik

Martinik

8. Aruba

Na karibském ostrově Aruba, jež je autonomní oblastí nizozemského království, prožijete nikdy nekončící léto. Od první chvíle na ostrově budete mít pocit přátelské atmosféry a bezpečí. Milovníci divoké přírody by si neměli nechat ujít návštěvu Národního parku Arikok, který se rozprostírá na cca čtvrtině území ostrova. Místní klima je ideální pro zdejší bujnou tropickou vegetaci, daří se tu nejen kaktusům, sukulentům či kokosovým palmám, ale i vzácným, posvátným stromům Divi-Divi. V oblasti můžete narazit na plantážové domy, opuštěné zlaté doly i tajemné jeskyně.

Arubské pláže se často umisťují na nejvyšších příčkách v žebříčku oblíbenosti, což ocení milovníci relaxace, sportovci tělem i duší budou nadšeni z nabídky vodních sportů - windsurfingu, vodního lyžování, potápění a šnorchlování v blankytně modrém moři. Pro příznivce golfu je k dispozici 18-ti jamkové golfové hřiště světové kvality.

Aruba

Aruba

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín