Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Aquapark Tatralandia nadchne malé i velké

Aquapark Tatralandia, největší aquapark na Sl

Aquapark Tatralandia, největší aquapark na Sl © Tatralandia

Aquapark Tatralandia je nejznámějším a také největším aquaparkem na Slovensku. Díky termální vodě je přístupný po celý rok a za každého počasí. Nachází se cca 2km od Liptovského Mikuláše v katastru obce Liptovský Trnovec.

Termální voda

Voda v aquaparku je unikátní, protože částečně obsahuje i vodu z moře, které se nacházelo před cca 40 miliony let v Liptovské kotlině. Termální voda je čerpána z 2,5km hlubokého vrtu.

Vstupné do aquaparku Tatralandia

Celodenní vstupné s kartou GoPass se pohybuje již od 19 €. Celodenní vstupné do aquaparku a Keltského saunového světa zakoupené na pokladně aquaparku Tatralandia vás vyjde na 26 €, děti 6-12 let zaplatí 19 €, děti do 6 let 16 €. Záleží na vás, zda budete platit za každého zvlášť nebo pro vás bude výhodnější rodinné vstupné pro 2 dospělé a 2 děti do 14 let. Pakliže zakoupíte voucher přes některý ze slevových portálů, bude cena zase trochu jiná v porovnání s cenou plnou.

Aquapark Tatralandia

Aquapark Tatralandia © Tatralandia

Uložení věcí v Tatralandii

Při vstupu do areálu obdržíte čip, který si připevníte na ruku jako hodinky. Tímto čipem si otevřete a uzavřete skříňku, kam uložíte své oblečení a cenné věci, ale můžete s ním i „platit“ v restauracích a obchodech v areálu. Při odchodu vám bude z čipu načtena příslušná částka, kterou následně zaplatíte u východu.

Atrakce v aquaparku Tatralandia

Vodní svět Tatralandia nabízí širokou škálu atrakcí. Na své si přijdou milovníci nejen vodních radovánek bez rozdílu věku.

Během letní sezóny je k dispozici celkem 14 bazénu s termální, mořskou či čirou vodou (během zimní sezóny pouze 9) s teplotou vody do 40°C, 20 letních a 6 celoročních tobogánů se skluzavkami všech stupňů obtížnosti. Je třeba počítat s faktem, že ne všechny tobogány a skluzavky jsou vhodné pro děti. Na vhodnost atrakce právě pro vaše dítě vás upozorní cedulka s minimální výškou dítěte.

Tobogánový svět

Tobogánový svět © Tatralandia

Tatralandia - nejen aquapark

V létě v areálu nechybí ani skákací hrady pro děti, animační programy pro malé i velké, lanové centrum, 5D kino, golfový trenažér, masáže, sauny…

Pokud Vás bazény a tobogány přeci jen omrzí, můžete navštívit sousední Tatrapolis, který vznikl jako unikátní spojení kovářského řemesla a cestovatelské vášně. Na ploše přes 1,6 hektarů naleznete kovové miniatury světoznámých staveb, můžete pozorovat kováře při jejich práci nebo nechat děti se vydovádět na rozličných atrakcích - to vše za zvýhodněné vstupné 2 €.

Tatrapolis

Tatrapolis © Tatrapolis

Tropical Paradise v Tatralandii

Chcete-li se ocitnout v tropickém ráji, nemusíte letět tisíce kilometrů daleko. Tropical Paradise v Tatralandii nabízí téměř vše, co od pravého tropického relaxu očekáváte. Můžete na vlastní oči spatřit korálové útesy, palmy, vrak lodi, 4 bazény, repliky originálních afrických a asijských staveb, dát si přímo v bazénu míchané koktejly, šnorchlovat v mořské vodě. Teplota vzduchu i vody se drží na příjemných 30°C. Díky unikátním sklům na střeše se tu můžete dokonce i zdravě opálit.

Tropical Paradise v Tatralandii

Tropical Paradise v Tatralandii © Tatralandia

Holiday Village Tatralandia

Pro ty, kterým jeden den na vyzkoušení všech atrakcí nestačí, je tu možnost ubytování přímo v zahradě aquaparku v Holiday Village Tatralandia. Komplex celkem 155 bungalovů a apartmánů rozdělených do 11 tematických osad je umístěn do překrásné přírody na úpatí Západních Tater. Nabízí komfortní ubytování v bezprostřední blízkosti všech atrakcí aquaparku, najdete tu také dětská hřiště, ohniště, krby na grilování a další vyžití. Velkou výhodou je, že ubytovaní hosté mají výhodné slevy na vstupy do Tatralandie.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín