Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nejoblíbenější bulharská letoviska, ve kterých si dovolenou užije celá rodina

Rodinná dovolená v Bulharsku

Rodinná dovolená v Bulharsku Shutterstock

V Bulharsku vás čekají krásné pláže, vynikající kuchyně a nepřeberné množství zábavy, kterou si dosytosti užije celá rodina. Stačí si jen vybrat, které ze zdejších populárních letovisek bude tím pravým právě pro vás.

Elegantní Albena

Albena, Bulharsko

Albena, Bulharsko Shutterstock

Potrpíte-li si na luxus, pak vás oslní elegantní lázeňské letovisko Albena. Pečlivě udržované parky a zalesněné kopce tu lemují 7 kilometrů dlouhou pláž s jemným bělostným pískem a roztomilými mušličkami. Na plážích je samozřejmostí bezchybný servis a získání Modré vlajky je tu samozřejmé. Volný čas můžete strávit na golfovém hřišti, ve vyhlášené jízdárně nebo v některém z proslulých balneologických center. 

Zažijte Albenu

Roztančené Slunečné pobřeží

Slunečné pobřeží, Bulharsko

Slunečné pobřeží, Bulharsko Shutterstock

Široká, více než 8 kilometrů dlouhá pláž, pravidelně oceňovaná Modrou vlajkou EU, patří k symbolům dovolené v Bulharsku. Těšit se můžete na měkké písečné duny, průzračně čisté moře a široká nabídku vodních sportů. Slunečné pobřeží je zkrátka ideální místo pro rodiny s dětmi. Na nejmenší čeká lunapark, aqua park, turistický vláček, dětská hřiště i zábavné animační programy. Rodiče se mohou občerstvit v některém z mnoha plážových barů či restaurací. Po setmění se některé části pláže promění ve velký taneční parket, kde zábava končí až s rozedněním.

Vydejte se na Slunečné pobřeží

Šarmantní Starý Nesebar

Romantický Nesebar, Bulharsko

Romantický Nesebar, Bulharsko Shutterstock

Jen 10 minut jízdy od Slunečného Pobřeží leží historický skvost, zapsaný na seznamu kulturního dědictví UNESCO. Romantický Starý Nesebar vás okouzlí křivolakými uličkami, typickými dřevěnými domky, kostely z byzantského období, větrným mlýnem i dokonale fotogenickým Starým Biskupským palácem. Kolorit starobylého rybářského městečka dotváří malebné kavárny, stánky pouličních umělců, rozkvetlé zahrádky s domky porostlými vinnou révou i historický přístav. Obdivování památek můžete proložit odpočinkem na některé z malých písčitých plážiček. 

Objevte Starý Nesebar

Rodinné Zlaté Písky

Zlaté Písky, Bulharsko

Zlaté Písky, Bulharsko Shutterstock

Nejvyhlášenější bulharské letovisko dělá čest svému jménu. Zdejší pláže pokrývá jemný zlatavý písek, který podle starých pověstí posloužil pirátům k ukrytí vzácného pokladu. Truhlu plnou cenností se sice nikdy nepodařilo najít, ale i tak vás pobyt v letovisku zaručené obohatí. Celé pobřeží obklopují husté jehličnaté lesy, zajišťujícím příjemný chládek, který přijde v oblasti s velkým počtem slunečních dní vhod. Pobřeží postupuje do hloubky jen velmi pozvolna a tak si dovádění v klidných vodách Černého moře nemusí odpírat ani nejmenší cestovatelé. Pobřežní promenáda je lemována řadou barů, restaurací, obchodů i kaváren. Po plážových radovánkách, nákupech a návštěvách stylových restaurací si můžete odpočinout v blízké přírodní rezervaci, nabízející příjemné procházky panenskou přírodou, horké minerální prameny i pramen pitné vody zasvěcený hned sedmi svatým.

Užijte si Zlaté Písky

Poklidný Achtopol 

Achtopol, Bulharsko

Achtopol, Bulharsko Shutterstock

Ač by se mohlo zdát, že šnorchl a ploutve nenajdou u Černého moře využití, pobřeží u historického městečka Achtopol vás přesvědčí o opaku. Divoké útesy jsou domovem mnoha druhů ryb i dalších mořských živočichů. Hlavní pláž je písčitá. Menší divoké plážičky se skalními plošinami s oblibou vyhledávají nudisté. O tom, že se nacházíte v nejstarší bulharské vesnici na pobřeží Černého moře vás přesvědčí archeologické vykopávky antických hradeb i zbytky středověkého opevnění.

Odpočiňte si v Achtopolu

Netradiční Balčik

Balčik, Bulharsko

Balčik, Bulharsko Shutterstock

Máte Bulharsko spojené především s dlouhými písčitými plážemi, rozsáhlými hotelovými komplexy a zábavními parky? Pak vás návštěva starobylého letoviska Balčik zcela jistě překvapí. Pobřeží nejsevernějšího bulharského letoviska je rozčleněné na menší písčité plážičky a zalesněná kopcovitá krajina nadchne milovníky přírody. Ti by rozhodně neměli vynechat prohlídku hlavní městské památky, romantického Paláce královny Marie s přilehlými parky a pohádkově krásnou botanickou zahradou. Večerní procházky křivolakými uličkami s mnoha stylovými kavárnami budou tou správnou tečkou za dnem stráveným na pláži. Pozvolný vstup do moře ocení děti i méně zdatní plavci.

Vyberte si zájezd do Bulharska

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín