Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Barevné proměny parku Hitachi vás okouzlí!

Hitachi Seaside Park

Hitachi Seaside Park

Představte si, jak osvěžující větřík proplouvá květinami a zelení nádherného městského parku. Nemusí to být pouhá představa! Čarokrásný Hitachi Seaside Park se nachází na japonském pobřeží Tichého oceánu a představuje jedinečné přírodní prostředí písečných dun, lesů, pastvin i pramenů. S celkovým rozsahem 350 hektarů – přičemž 200 hektarů je otevřeno pro veřejnost – je tento obrovský park domovem celé řady barevných květin a zeleně po všechna čtyři roční období. Navíc láká na mnoho dalších atrakcí, včetně zábavního parku, jízdy na kole a BMX, lesního atletického areálu, grilování, kaváren i restaurací.

Spousta legrace pro děti i dospělé

V areálu takzvané zábavné zahrady (Pleasure Garden) se nachází spousta vzrušujících atrakcí, které vám zpříjemní rodinný pobyt. Patří k nim golfový park, horská dráha či oblíbené letní dětské hřiště Water Plaza s vodním tunelem a fontánami. Symbolem zahrady je velkolepé vyhlídkové kolo Giant Ferris Wheel, nabízející dvanáctiminutovou jízdu a působivý výhled z výšky 100 m. Každá kabinka má dostatek prostoru pro šest návštěvníků. V zahradní restauraci si potom můžete vychutnat všelijaké pochoutky.

Giant Ferris Wheel

Giant Ferris Wheel

Nádherné květinové zahrady

Krajinu kolem Miharashi no Oka a Miharashi no Sato utvářejí různé květiny v průběhu čtyř ročních období. Díky tomu se můžete těšit z mnoha krásných zážitků. Další částí parku je zahrada Suisen pod borovým lesem, velkolepá zejména na jaře díky narcisům a broskvoním. V květinové zahradě Tamago no Mori vás nadchnou pestrobarevné tulipány. A konečně zbývá Hitachi Rose Garden, zahrada tvořená třemi oblastmi, jejichž základem jsou růže.

Tulipány v Hitachi Seaside Parku

Tulipány v Hitachi Seaside Parku

Sezonní květinové procházky

Park nabízí několik osvědčených stezek rozdělených podle ročních období. V každé části roku se tak můžete procházet krásně rozkvetlou krajinou. Na jaře můžete začít svou cestu mezi tulipány v Tamago no Mori Flower Garden (od poloviny či konce dubna), pokračovat přes Miharashi no Sato s řepkovými květy až k Miharashi no Oka, kde kvetou miliony modrých kytiček Nemophila (hajnička). Díky těmto voňavým modřenkám vypadá park jako moře.

Hitachi Seaside Park na jaře

Hitachi Seaside Park na jaře

V létě se doporučuje zahájit procházku u Miharashi no Sato, kde kvetou ostálky a slunečnice (srpen). Následuje Miharashi no Oka, kde můžete obdivovat kuželovité rostliny kochia (cypřiše), a Kaori no Tani s levandulemi. Podzimní procházka zahrnuje oblasti „Around grassland“ s pampovou trávou, Miharashi no Oka s krásně červenými cypřiši a Miharashi no Sato s pohankou. Všechny tyto stezky začínají u západního vchodu (West Entrance) a na témže místě i končí. Pozdně podzimní a zimní stezky pak začínají a končí u centrálního vchodu (Central Entrance).

Hitachi Seaside Park na podzim

Hitachi Seaside Park na podzim

Tu zimní lze zahájit návštěvou vyhlídkového kola Giant Ferris Wheel v Pleasure Garden. Poté se můžete přesunout do Miharashi no Sato, oblasti krásně ozdobené zimnokvětem časným (prosinec/leden), a do skleníku (Glass House) s tulipány, jimž se říká „ledové“, protože jejich cibulky byly zchlazeny, aby v zimě rozkvétaly.

Praktické informace k návštěvě Hitachi Seaside Parku

Park mívá otevřeno vždycky od 9:30, a to do 17:00 (1.–20. července, 1. září až 31. října), 18:00 (21. července až 31. srpna) nebo do 16:30 (od 1. listopadu do konce února). Vstupné stojí 450 JPY (dospělí), 290 JPY (studenti) a 210 JPY (senioři). Pro děti do šesti let je vstup zdarma. Vezměte však na vědomí, že přístup na některé atrakce v Pleasure Garden je omezený výškou i věkem. Pro malé děti se doporučuje Tamago no Mori, Daisougen Glassland či například brodivý bazén. V parku jsou zdarma k zapůjčení dětské kočárky a invalidní vozíky, stačí se domluvit s personálem u každé vstupní brány. Vstup s domácími mazlíčky je možný, musejí však být na vodítku a nemají přístup do některých zařízení. Bližší informace obdržíte rovněž u vstupních bran.

Cyklisté v Hitachi Seaside Parku

Cyklisté v Hitachi Seaside Parku

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín