Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Berlín – město neomezených možností

Pohled na panorama Berlína

Pohled na panorama Berlína

Berlín, hlavní město Německa, vás okouzlí nepřeberných množstvím pamětihodností, bohatým kulturním životem a čilým a zároveň poklidným životním stylem.

Město plné kontrastů

Jsou to právě kontrasty mezi historickými stavbami a soudobou architekturou, mezi tradicí a modernou, které jsou pro toto město tak typické.

Televizní věž na Alexanderplatz

Televizní věž na Alexanderplatz

Berlínské pamětihodnosti, od Braniborské brány až po budovu Spolkového kancléřství, vyprávějí dějiny celého národa. V německém hlavním městě se nacházejí také všechny velké vládní budovy, mimo jiné historický Říšský sněm, dnešní sídlo německého parlamentu.

Braniborská brána

Braniborská brána

Kultura na každém rohu

Berlín je městem umění, umělců a muzeí. Na 170 muzeí – mimo jiné světoznámý Muzejní ostrov – ukrývá poklady z celého světa. Berlín je díky významným orchestrům – jako je kupříkladu mezinárodně obdivovaná Berlínská filharmonie – a třem velkým operním sálům s velmi zajímavými a odvážnými operními a baletními inscenacemi eldorádem pro milovníky umění z celého světa. Kromě toho tu najdete velký počet divadel, varieté, revue a kabaretů, jež slibují vhodnou zábavu pro každý vkus.

Muzejní ostrov

Muzejní ostrov

Nákupy a životní styl

Potsdamer Platz

Potsdamer Platz

Bezpočet příležitostí k nákupu nabízí slavná třída Kurfürstendamm, elegantní Friedrichstraße a originální butiky kolem obytných a řemeslnických dvorů Hackesche Höfe. Berlín diktuje nejnovější trendy v oblasti životního stylu, hudby a umění. Do Berlína proudí stále více umělců z celého světa, inspirovaných zdejší překypující kreativitou. I díky nim se z této metropole stává aktuálně jedno z nejnapínavějších míst v celé Evropě.

Na břehu Sprévy

Na břehu Sprévy

Neustálá proměna

A přece je Berlín také poklidným městem s celou řadou míst, kde si lze dobře oddychnout a načerpat nové síly. Berlín je nejzelenější metropolí Německa, s rozlehlými parky, lesíky a jezery. S tímto charakteristickým poklidem a odstupem se setkáte po celém městě. V létě se život v Berlíně odehrává venku: v plážových barech, kavárnách, kinech a divadlech pod širým nebem, kde si můžete vychutnat sluneční paprsky a vlahé letní noci.

Plážový bar Mitte u Bodemuseum

Plážový bar Mitte u Bodemuseum

Další inspiraci najdete na: www.germany.travel

Zámek Charlottenburg

Zámek Charlottenburg

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Přáli byste si navštívit tuto lokalitu? Stačí si vybrat.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín