Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Časový posun ve Finsku oproti České republice

Finsko

Finsko

Finskou republiku v severovýchodní Evropě omývá Baltské moře na jihozápadě, Finský záliv na jihovýchodě a Botnický záliv na západě. Země tisíců jezer a ostrovů na souši sousedí s Ruskem, Švédskem a Norskem. Krásná příroda a památky jsou zárukou příjemně strávených prázdnin. Víte ale, jaký časový posun vás ve Finsku čeká?

Časový posun ve Finsku

Ve Finsku se oproti Česku posouvá čas o hodinu dopředu, takže kdyby bylo v České republice třeba 20:00, ve Finsku bude 21:00. Letní a zimní čas se tam střídá stejně jako u nás, tudíž je tam stále o hodinu víc. Aktuální čas v této severské zemi si můžete snadno ověřit na internetu.

Možnosti a doba letu do Finska

Do Finska se nejrychleji a nejsnáze dopravíte letadlem. Tento způsob cestování je ovšem také nejnákladnější. Zvažte proto levnější možnost letů s mezipřistáním. Z Česka létají do Finska společnosti Finnair, Norwegian a Czech Arilines. Let z Prahy do Finska by měl trvat přibližně 1 hodinu a 54 minut, záleží samozřejmě na tom, kam konkrétně letíte. Z Letiště Václava Havla Praha lze létat do Helsinek se společností ČSA či Finnair a cesta trvá zhruba 2 a půl hodiny. Dále lze pokračovat vnitrostátními lety na sever. Dalšími mezinárodními letišti ve Finsku jsou Tampere, Turku, Rovaniemi, Oulu a Vaasa.

Sobi k Finsku neodmyslitelně patří

Sobi k Finsku neodmyslitelně patří

Co je ve Finsku k vidění?

Krásné Finsko láká turisty svými starými městy s dřevěnými domky, vznešenými hrady, národními parky a svěžími jezerními oblastmi. Chcete si užít dovolenou plnou kulturních zážitků i procházek v přírodě? Zde pro vás máme několik zajímavých tipů!

Finská příroda

Finská příroda

Hlavním městem Finska jsou Helsinky, v jejichž centru najdete několik zajímavých památek. Ve městě se však nalézá i řada skvělých muzeí a tři velká divadla. K významným finským městům patří též starobylá Savonlinna, která si získala velkou popularitu zejména díky svým lázním. Kousek na východ pak leží městečko Kerimäki s dřevěným kostelem, jenž je největší svého druhu. Třetím největším městem Finska je Tampere, oblíbené zvlášť pro množství atraktivních kulturních akcí, jako jsou festivaly a různé sportovní události. Nejstarším městem v zemi je Turku, v jehož centru stojí katedrála ze 13. století. Vyhledávaným cílem návštěvníků je zde také starý hrad s historickým muzeem. Milovníci přírody by měli zavítat do Národního parku Lemmenjoki. Ten se řadí k největším v Evropě a krom nádherné přírody v něm můžete zhlédnout i vlky, medvědy, soby a jiná zvířata. Stovky kilometrů značených tras potěší příznivce pěší turistiky.

Savonlinna, Finsko

Savonlinna, Finsko

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín