Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Cenově dostupná exotika: 6 tipů kam vyrazit v zimě za sluncem

Dovolená v arabských emirátech

Dovolená v arabských emirátech Shutterstock

Patříte mezi cestovatele, kteří rádi poznávají exotické země? Přinášíme vám tipy na cenově dostupné exotické destinace, které jsou zajímavé a neohrozí váš rozpočet. Inspirujte se a vydejte se za sluncem!

Senegal: Ráj surfařů i Rallye Dakar

Africký Senegal

Africký Senegal Shutterstock

Senegal není typickou zemí, kam by mířily davy turistů, o to lepší však pobyt bude. Většina dovolených v Africe je spojena s výlety na safari s volně žijícími zvířaty a setkání s domorodými kmeny. Senegal k tomu nabízí ještě ideální podmínky pro surfaře a pohádkově krásné pláže. Doporučujeme navštívit růžové jezero Retba, kde se můžete vykoupat. Hříchem by bylo vynechat hlavní město Dakar, které patří mezi nejkrásnější a nejluxusnější metropole Afriky.

Mrkněte na nabídku zájezdů do Senegalu

Srí Lanka: Dobrodružství s vůní skořice

Srí Lanka

Srí Lanka Shutterstock

Nezapomenutelná cesta vlakem s neuvěřitelnými výhledy, skořicové plantáže, písčité pláže, vlnící se moře nejen pro surfaře, stáda slonů, slavný cejlonský čaj, vodopády, usměvaví obyvatelé, budhistické památky i nízké ceny činí ze Srí Lanky neodolatelnou destinaci. Pro každou část ostrova je typického něco jiného: jih je rušnější, západ je domovem pulzující metropole Colombo, východ je tradiční a plný krásných chrámů a vnitrozemí se pyšní národní parky plnými zeleně a zvířat. Navštívit můžete želví rezervaci (např. Kikkaduwa Turtle Sanctuary) nebo sloní sirotčince Pinnawala nebo Millenium.

Užijte si dobrodružství na Srí Lance

Gambie: Nejmenší stát Afriky

Ráj Gambie

Ráj Gambie Shutterstock

Gambie je sice nejmenší zemí afrického kontinentu, místní zajímavosti ale mnohonásobně předčí její velikost. Na pobřeží Gambie na vás čekají zlaté pláže, malebné laguny, ospalé rybářské vesničky a biologicky bohaté pobřežní rezervace. Rozhodně nevynechejte krásné národní parky Kiang West a Gambia River, která se pyšní velkou populací hrochů, krokodýlů, šimpanzů a ptactva. Bezesporu největším pokladem země jsou místní lidé proslulí svou srdečností.

Objevte nejmenší stát Afriky

Spojené arabské emiráty: Luxus pro každého

Spojené arabské emiráty: kolébka luxusu

Spojené arabské emiráty: kolébka luxusu Shutterstock

Emiráty patří mezi nejvyhledávanější exotické destinace. Pro většinu lidí znamenají Spojené arabské emiráty jen jedno: Dubaj. Megalomanské stavby, zajímavé zábavní parky, ohromná nákupní střediska i uměle vytvořené ostrovy různých tvarů. Za pozornost ale rozhodně stojí i další emiráty, které mají každý svůj vlastní půvab. Ras Al Khaimah kromě plážových dovolených nabízí i treky do hor, Sarjah je centrem umění a Fujairah leží v Ománském zálivu a překvapí vás překrásnou přírodou.

Plážová dovolená za hubičku

Maroko: Země tisíce chutí i barev

Pestrobarevné Maroko

Pestrobarevné Maroko Shutterstock

Maroko je branou do Afriky a zemí neskutečné rozmanitosti. Najdete zde epické pohoří Atlas, starobylá města, rozsáhlé pouště i nádherné pláže. Marocká města jsou jedna z nejzajímavějších na africkém kontinentu – Marrakéš, Fes, Meknes nebo Rabat. V oblastech Essaouira a Taghazout si přijdou na své milovníci surfování, díky vysokým vlnám patří mezi nejlepší na světě. Ideální středisko k plážové dovolené je Saida, které je vyhlášeno krásnými čistými plážemi. Na svých cestách byste neměli zapomenout ani na návštěvu místních trhů a ochutnat zajímavou marockou kuchyni.

Dopřejte si barevnou dovolenou v Maroku

Katar: Klenot Perského zálivu

Klenot Perského zálivu, Katar

Klenot Perského zálivu, Katar Shutterstock

V Kataru se můžete dozvědět mnohé o tradici sokolnictví, sledovat závody velbloudů v poušti nebo obdivovat tradiční plachetnice. Tato země vás okouzlí nejkrásnějšími plážemi Perského zálivu i luxusními hotely. Při návštěvě hlavního města Doha (Dauhá), přezdívané také Druhá Dubaj nevynechejte muzeum islámského umění, mimo to tam na vás čeká kromě mrakodrapů také plno historických památek, arabské bazary a vyhlášené restaurace nabízející tradiční katarskou kuchyni.

Nechte se okouzlit Katarem

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín