Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Co zkusit změnu? Vyrazte letos na lyže do Berchtesgadenu!

Lyžování v Berchtesgadenu

Lyžování v Berchtesgadenu

Berchtesgadensko je se svou strategickou polohou v jihovýchodním cípu Bavorska, jen pár kilometrů od rakouského Salzburgu, velmi oblíbeným střediskem nejen u německých, ale také českých turistů, kteří dny volna nejraději tráví aktivitami v majestátně působící krajině. Podívejte se, co tu můžete podniknout v zimě.

Ryze alpské panorama

Oblasti národního parku Berchtesgaden, jenž se v posledních letech pravidelně umísťuje v první dvacítce celosvětové ankety o největších lákadlech v Německu, dominuje ostře řezaný masiv Watzmann tyčící se do nadmořské výšky 2713 metrů. Pravda, není sice v porovnání s jinými alpskými vrcholy žádným velikánem, jak v létě, tak v zimě je však úchvatnou kulisou pro nespočet dalších aktivit, jež lze v Berchtesgadensku podniknout – od lyžování a snowboardingu po skialpinismus a túry na sněžnicích.

Výlet na sněžnicích

Výlet na sněžnicích

Jenner – největší lyžařský areál Berchtesgadenska

V zimě není sporu o tom, jaká aktivita se pro mnohé turisty stává tou nejvyhledávanější. S výhledem na již zmiňovaný majestátní Watzmann se všichni lyžaři dozajista realizují na svazích hory Jenner. Zdejší lyžařské středisko má k dispozici hned několik lanovek: dvě sedačkové a jednu kabinovou s mezistanicí. Její část bude po renovaci už v sezóně 2018/19 otevřena zcela nově – lyžaři se mohou těšit na moderní desetimístné kabiny.

Na svahu Jenneru

Na svahu Jenneru

Lyžuje se zde v nadmořské výšce od 610 do 1800 m, na celkové délce sjezdovek 11 km, přičemž sedmikilometrový sjezd od horní stanice lanovky až do údolí bude patřit mezi nejdelší ve východní části Alp. V nižších polohách mohou rodiny s dětmi využít další vleky a pohyblivé pásy. Když příroda zimním radovánkám nepřeje, o sněhovou pokrývku se na více než 90% plochy všech sjezdovek postarají nejmodernější sněžná děla.

Kaple s výhledem na Watzmann

Kaple s výhledem na Watzmann

Léčivé prameny jako aprés ski

Co může být lepšího k načerpání nových sil po náročném dni na sjezdovce než relax v bazénu s termální vodou či v solné jeskyni? Nehledě na to, že už i samotné klima v Berchtesgadenských Alpách má pozitivní účinky na vaše zdraví, ten největší poklad se ukrývá pod zemí: minerální soli. Byl by hřích toto přírodní bohatství neproměnit v rozsáhlou nabídku wellness a lázeňských procedur, a to jak přímo v Berchtesgadenu, tak i v okolních městech.

Berchtesgaden s horou Watzmann

Berchtesgaden s horou Watzmann

Vydáte-li se kupříkladu ze střediska Berchtesgaden na severozápad, narazíte na vyhlášené lázeňské městečko Bad Reichenhall, které nelze než vřele doporučit pro strávení zimního prodlouženého víkendu s wellness a výhledem na panorama alpských vrcholů.

Zimní plavba na jezeře Konigssee

Zimní plavba na jezeře Konigssee

Další inspiraci najdete na: www.germany.travel

Zábava na saních

Zábava na saních

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Přáli byste si navštívit tuto lokalitu? Stačí si vybrat.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín