Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Divoký západ Německa

Krajina Eifelu

Krajina Eifelu

Přírodní park Hohes Venn – Eifel na pomezí Německa a Belgie uchvátí návštěvníky malebnými hrady, skvostnými zámky a hlavně spoustou možností pro pěší túry i cyklistiku. Typickými prvky krajiny jsou rozsáhlé lesy, hodně vody, jedinečná vrchoviště a větrná návrší hor. Zvláštní šarm jí propůjčují četné řeky, jezera a pestrý svět živočišných i rostlinných druhů.

Nádraží jako výchozí bod pěších túr a cyklovýletů

Skvělou příležitostí, jak poznat tuto pozoruhodnou přírodu ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko, je vyrazit na poznávací výlet pěšky nebo na kole. Velmi hezké stezky vedou po trase bývalé železniční trati Vennbahn nebo po nedaleké turistické trase Eifelsteig vedocí z Cách až do Trevíru. Ta se také každoročně umisťuje na předních příčkách hodnocení turistických tras a nadchne především dechberoucími pohledy na rozlehlou krajinu. Skvělým výchozím bodem pro výlet po těchto stezkách jsou vyznačená cyklistická a turistická nádraží.

Na cyklostezce Vennbahn

Na cyklostezce Vennbahn

Cesta časem do jeskyní z doby kamenné a ke klášterním zdem

Při průzkumu jeskyň z doby kamenné nebo objevování pozůstatků po Římanech si návštěvníci mohou připadat jako na cestě časem. Hradů, zámků a klášterů je tu víc než stovka, a tak není divu, že člověk neví, kam zavítat nejdřív. Doporučujeme začít ve skanzenu Kommern s víc než šedesátkou budov pocházejících z různých částí Porýní.

Město Monschau

Město Monschau

Národní park Eifel - drsná krajina s bohatou faunou

Pozoruhodná krajina přírodního parku Hohes Venn – Eifel zahrnuje také území národního parku Eifel, který láká návštěvníky na majestátní bukové lesy, rozlehlé porosty sukovitých dubů a tajemné rokliny se zurčícími potoky. Bohatá fauna a flóra jsou zárukou fascinujících přírodních zážitků, které jsou tady na západě Německa zcela unikátní. Eifel zaplňuje mezeru v síti národních parků na západě země a je to zároveň první park s chráněnými bukovými lesy atlantického typu ve středohorských polohách na kyselých půdách. Tam, kde se dříve kácely stromy, dnes nerušeně rostou divoké a původní lesy. Útočiště nezbytné pro přežití tu našlo přes 230 ohrožených rostlinných a živočišných druhů.

Původní architektura na cyklostezce Vennbahn

Původní architektura na cyklostezce Vennbahn

Po túře do Kneippových lázní

Nabídka možností, jak v národním parku strávit volný čas a něco přitom zažít, je opravdu pestrá. Do národního parku se můžete vydat sami, nebo s průvodcem. Průvodci národním parkem provádějí návštěvníky chráněným krajinným územím každou neděli v době školních prázdnin (na tzv. den pralesa) a poodhalují jim tajemství přírody. V kouzelném lázeňském městečku Gemünd na okraji Národního parku Eifel, nabízejícím Kneippovu vodoléčbu, se nachází lesní zážitkové centrum s láskyplně zařízenými výstavními prostorami a pestrou nabídkou zážitků pro návštěvníky každého věku.

Cáchy

Cáchy

Další inspiraci najdete na: www.germany.travel

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Přáli byste si navštívit tuto lokalitu? Stačí si vybrat.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín