Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dovolená s dětmi: Užijte si rodinné výlety na maximum

Dovolená s dětmi

Dovolená s dětmi Shutterstock

Většina z nás se dlouhé měsíce těší, že na letní dovolené zažije zasloužený relax a bude si užívat nekonečné pohody se sluncem na tváři a solí ve vlasech. S narozením dětí však získává cestování naprosto jiný rozměr. Malí dobrodruzi touží objevovat svět a zpravidla nevydrží několik dní v kuse stavět hrady z písku, cachtat se v moři a jezdit na tobogánu. Naplánujte si proto ve vaší cílové destinaci zajímavé výlety. Ať už se společně hodláte vydat do pouště, do zábavního parku, za památkami či do přírody, vaše ratolesti to určitě ocení!

Malí dobrodruzi musí mít jasný cíl

Delfinárium

Delfinárium Shutterstock

Rádi jen tak někdy bloumáte krajinou, nasáváte čerstvý vzduch a užíváte si klid a krásy kolem? Jestli ano, tak pamatujte, že tahle psychologie v dětském světe neplatí. Pokud chcete malého turistu nadchnout, měl by mít jasný důvod své námahy a asi vás nepřekvapí, že čím atraktivnější cíl, tím vyšší pravděpodobnost úspěchu. Většina dětí miluje zvířata a v dovolenkových destinacích jsou velmi často k mání zoo a akvária, kde můžete pozorovat žraloky, želvy, delfíny a další mořské živočichy všech barev a velikostí. Ti odrostlejší mohou vyzkoušet šnorchlování a pozorovat svět pod hladinou. Malého hrdinu také zaručeně uchvátíte brázděním pouště na čtyřkolce nebo na velbloudovi. Sázkou na jistotu pak jsou aquaparky a zábavní centra, kterých je v mnoha přímořských letoviscích jako hub po dešti!

Dovolená u moře

Dejte jim pocit odpovědnosti

Dovolená u moře

Dovolená u moře Shutterstock

Nechte děti, aby příprava vašeho výletu byla také v jejich režii. Úměrně věku jim dejte možnost rozhodnout co si vzít na sebe a co si sbalit do batohu. Dodáte jim tím pocit, že jsou součástí dění a budou se více těšit na společné objevování. Výlety si také naplánujte až několik dní po příjezdu, aby tou dobou byly vaše ratolesti už nasycené mořem, tobogány, bazény a případným animačním programem ve vašem resortu.  

Zabavte se s rodinou v Dubaji: Představujeme nejlepší aquaparky

Čtěte také:

Zabavte se s rodinou v Dubaji: Představujeme nejlepší aquaparky

Kdo si hraje, nezlobí

Výlet autobusem

Výlet autobusem Shutterstock

Sebelepší výlet se může v očích dítěte proměnit v nekonečnou nudu ve chvíli, kdy začne postrádat zábavu. U organizovaných výletů se většinou na cílové místo musíte dopravit autobusem, či půjčeným automobilem. Připravte si pro děti kromě svačiny a pití také nějakou zábavu. Pokud neholdujete chytrým telefonům plným her a videí, nezoufejte! Mnohdy stačí pouze zvolání: Kdo první napočítá deset červených aut? Kolika tunely budeme po cestě projíždět? Malé děti zabaví obrázková knížka, či kreslící tabulka, ty větší zase kartičky s otázkami a hry na cesty, kterých jsou v letních měsících plná knihkupectví. Mějte za splněné úkoly připravenou i malou odměnu (sladkost, obrázek, malá hračka) a úspěch je zaručen! Kdo už je nějakou dobu rodičem, má pravděpodobně vyzkoušeno, že nejlepší je na výlety a dovolené jezdit s přáteli, kteří mají podobně staré děti. Ratolesti se společně zabaví a vy si sem tam užijete i chvilku vytouženého klidu a míru.

Cestujte bez obav: Nabízíme komplexní cestovní pojištění

Nepodceňte ochranné pomůcky

Opalovací krém

Opalovací krém Shutterstock

I z té nejkrásnější dovolené se v mžiku můze stát horor, když zapomeneme na pár nezbytností. Možná vás ani nenapadne vzít dítěti na výlet svetřík či mikinu, protože u moře většinou panují tropické teploty. Autobusy, letadla, prostory restaurací a další místa však bývají klimatizované a není tedy výjimkou, že se vlivem častého střídání teplot vrátí malý cestovatel domů s nachlazením. Dalším dovolenkovým nešvarem, se kterým není radno si zahrávat je úpal. Proto dětem dejte vždy slušivý klobouček nebo čepici a jejich jemnou, citlivou kůži zahalte do bohaté vrstvy opalovacího krému s vysokým faktorem.

Báječná dovolená v Turecku: Nejpopulárnější letoviska Egejské riviéry

Čtěte také:

Báječná dovolená v Turecku: Nejpopulárnější letoviska Egejské riviéry

Zdroj: ab-in-den-urlaub.de

19.01.2023 Invia

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín