Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dubajská nej: Největší taneční fontána na světě září na Palm Jumeirah

Největší taneční fontána na světě

Největší taneční fontána na světě

Nechte se očarovat všemi atrakcemi a superlativy Dubaje, především pak novou fontánou, která se svou velikostí zařadila mezi další dubajská nej. Fontána Palm Fountain na ostrově Palm Jumeirah se stala největší taneční fontánou na světě.  

Palm Fountain byla slavnostně otevřena 22. října 2020 v zábavní destinaci The Pointe na slavném umělém ostrově Palm Jumeirah.

Nakupujte, relaxujte a oslavujte

Palm Fountain a promenáda The Pointe

Palm Fountain a promenáda The Pointe

Rekreační destinace The Pointe nabízí úžasný výhled na moře a neodolatelné nákupní možnosti, dětská hřiště, zařízení pro vodní sporty i fitness centra. S více než 80 restauracemi, butiky a atrakcemi k prozkoumání vám tady krásně uběhnou celé hodiny. Pořiďte si jedinečné suvenýry, nechte děti vydovádět, dopřejte si večeři v podnicích na promenádě nebo se podívejte na nejnovější trháky v místním kině. Promenáda The Pointe, dlouhá 1,5 km je ideálním místem pro procházku na čerstvém vzduchu. The Pointe hostí také řadu významných koncertů a speciálních akcí během celého roku.

Objevte Dubaj všemi smysly

Už jste někdy viděli tančit vodu?

Palm Fountain, Palm Jumeirah, Dubaj

Palm Fountain, Palm Jumeirah, Dubaj

Vraťme se ale zpátky k Palmové fontáně, která je mj. unikátní i tím, že představuje jedinou dubajskou vícebarevnou fontánu. Těšit se můžete na více než 3000 LED světýlek a 7500 barevných trysek, které vystřelují vodu až do výše 105 metrů. Dvě obří plovoucí plošiny pokrývají 14000 m2.

Fontána byla navržena s ohledem na udržitelnost – voda cirkuluje přímo z moře bez nutnosti jakéhokoli speciálního skladovacího nebo filtračního zařízení. Každé představení je navrženo pomocí technologie umožňující úsporu energie.

Palmová fontána ožívá denně velkolepými představeními, která se konají každých 30 minut mezi západem slunce a půlnocí. Ve všední den začíná první show v 18:00 a poslední ve 22:30. O víkendech startuje závěrečná show až o půlnoci. Přijďte brzy, abyste mohli strávit den v The Pointe, anebo si vychutnejte zdejší výtečné pokrmy v jedné z vodních restaurací s výhledem na fontánu.

Dovolená budoucnosti: 4 atrakce, které si v Dubaji nesmíte nechat ujít

Čtěte také:

Dovolená budoucnosti: 4 atrakce, které si v Dubaji nesmíte nechat ujít

Pohoda na Palmě

Palm Jumeirah z hotelu Atlantis

Palm Jumeirah z hotelu Atlantis

Pokud jste už zhlédli okouzlující hru barev a světel Palm fountain a přemýšlíte, kam se na Palm Jumeirah vydat dál, zkuste třeba některý z následujících tipů. Slavný palmový ostrov je domovem nejluxusnějších dubajských resortů, včetně Atlantis The Palm, Jumeirah Zabeel Saray, One & Only The Palm a mnoha dalších. Je nabitý fantastickými možnostmi stravování, jako jsou Nobu a 101 Dining Lounge. Pro pohodový večer navštivte Club Vista Mare. Řada restaurací je postavena na molu, které se táhne nad vodou. Nabídka pokrmů zahrnuje mj. čerstvé mořské plody s arabským nádechem v Ibn AlBahr. Součástí kulinářského zážitku je i výhled na Arabský záliv, panorama Dubaje a majestátní Burj Al Arab – jednu z nejznámějších turistických atrakcí v oblasti. Luxusní hotel láká neuvěřitelnými plážemi, rozsáhlou terasou pro lenošení u bazénu, zlatými interiéry, bohatými apartmány, podvodní restaurací a akváriem.

30.09.2021 Invia

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín