Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dva největší německé ostrovy v Baltském moři – mořské lázně, luxus a wellness

Usedom

Usedom

Kdo hledá relaxaci a wellness, bude na ostrovech v Baltském moři odměněn bohatou nabídkou. Vedle toho lákají překrásné pláže a jedinečné přírodní scenérie každého, kdo je duší romantikem, anebo v létě netouží po plážích a promenádách rozpálených subtropickým sluncem. A to nejlepší: dojedete na ně autem, neboť je s pevninou spojují mosty.

Rujána: přímořská letoviska a světoznámé křídové útesy

Když se řekne Rujána, každému se jistě vybaví křídové útesy a oblíbený dovolenkový cíl v době, kdy těch možných cílů mnoho nebylo. Možná si říkáte, proč by člověk dnes jezdil na Rujánu, když je tolik jiných možností. Věřte ale, že tento ostrov má stále co nabídnout. Možná víc, než byste čekali. Rujána je největší ostrov Německa. Na 926 km² lze nalézt vše, co potěší srdce každého rekreanta: nekonečné pláže, nedotčenou přírodu a luxusní resorty. Zkrátka plážový sen - omývaný vodami Baltského moře.

Rujána - křídové útesy v NP Jasmund

Rujána - křídové útesy v NP Jasmund

Přednosti Rujány a lázeňská letoviska Binz a Sellin uměl ocenit už spisovatel Thomas Mann nebo německý kancléř Bismarck. Dnes je ostrov jednou z neoblíbenějších rekreačních destinací v Německu a z dob, kdy zde vznikaly luxusní grandhotely v klasicistním stylu, si svou jedinečnou atmosféru zachoval dodnes.

Rujána - molo v Sellinu

Rujána - molo v Sellinu

Kromě celkem 60 kilometrů pláží s jemným pískem ale Rujána může nabídnout ještě mnohem více: národní park Jasmund, bílé křídové útesy známé z malířských pláten, staré bukové lesy, ospalé rybářské vesničky i skvostné domy někdejších aristokratů. Okouzlující přírodní a kulturní krajina Rujány vybízí k prozkoumání ostrova na kole k významným památkám jako je mys Arkona nebo lovecký zámeček Granitz.

Rujána - věž Mützer v Binzu

Rujána - věž Mützer v Binzu

Usedom: pláž – příroda – slunce

Moře pouhých 580 kilometrů od Prahy, 42 kilometrů bělostných písečných pláží, lázeňská architektura, promenády, mořská mola, stovky kilometrů cyklostezek a turistických tras a především příjemné klima bez úmorných veder. To je baltský ostrov Usedom v kostce. O ostrov se Německo dělí se sousedním Polskem, kde se nachází asi 15 % z jeho celkové rozlohy.

Na kole podél Baltu

Na kole podél Baltu

Usedom má nejhustší síť certifikovaných wellness hotelů v Německu, z nabídky si tedy jistě vybere každý. Lázeňství tu má poměrně dlouhou tradici, neboť první lázeňská letoviska na ostrově vznikla již ve druhé polovině 19. století, tedy v období vzniku německého císařství. Živoucím odkazem této epochy je trojice císařských lázní Bansin, Heringsdorf a Ahlbeck s klasickou lázeňskou architekturou. Za vidění rozhodně stojí mořské molo v Ahlbecku. Zinnowitz zase láká návštěvníky na vyhřívané lázeňské koupaliště s mořskou vodou, kde se dá po celý rok koupat v příjemných 32 stupních Celsia.

Usedom - molo Ahlbeck

Usedom - molo Ahlbeck

Věděli jste, že nejdelší plážová promenáda Evropy se nachází právě na ostrově Usedom? Vede z lázeňského městečka Bansin až do letoviska Świnoujście v polské části ostrova a měří 12 kilometrů.

Další inspiraci najdete na: www.germany.travel

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Přáli byste si navštívit tuto lokalitu? Stačí si vybrat.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín