Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Exotické ráje pouze pro dospělé: Nejlépe hodnocené adults only hotely

Dovolená v exotice

Dovolená v exotice Shutterstock

Zaskočil vás náhlý příval sněhu nepřipravené a místo dovádění v závějích sníte v teple domova o bělostných plážích, exotických koktejlech, výletech za dobrodružstvím, potápění mezi hejny pestrobarevných rybek a slastném nicnedělání? Nechte se inspirovat naší nabídkou elegantních hotelových resortů pouze pro dospělé, které jsou ztělesněním luxusu, elegance i netušených zážitků.

1. BANGSAK VILLAGE****, Thajsko, Khao Lak

Khao Lak, Thajsko

Khao Lak, Thajsko Shutterstock

Tyrkysově zbarvené Andamanské moře plné života, všudypřítomná bujná vegetace, dlouhé písčité pláže, divoká příroda v národních parcích, autentická thajská kuchyně, vodopády, horké prameny, ale i golfová hřiště či projížďky na slonech. Ač patří oblast Khao Lak k turisticky méně exponovaným, nudit se tu rozhodně nebudete. V elegantním prostředí hotelového resortu Bangsak Village poznáte na vlastní kůži pověstnou thajskou pohostinnost. Stylově zařízené pokoje s prostornými postelemi, moderní koupelnou s vanou, sprchou i luxusními kosmetickými produkty, WiFi zdarma i příjemnou terasou či balkonem vám nabídnou příjemné útočiště po dni plném zážitků a skvělého jídla. To má na starosti tým dokonale sehraných kuchařů, kteří připravují pokrmy tradiční thajské i mezinárodní kuchyně. Je jen na vás, zda dáte přednost polopenzi, plné penzi nebo si dopřejete gurmánskou jízdu ve stylu all inclusive. Váš dočasný domov vás překvapí i bohatou nabídkou aktivit: kromě půjčovny jízdních kol, široké nabídky procedur wellness centra i prostorné zahrady s bazénem i vířivkou můžete využít posilovnu, zahrát si plážový volejbal, vyzkoušet některý z vodních sportů nebo si objednat některý z mnoha fakultativních výletů do okolí.

Zájezdy do Thajska

2. MERAKI RESORT****+, Egypt, Hurghada

Dovolená v Egyptě

Dovolená v Egyptě Shutterstock

Pokud si představujete svou dovolenou jako jednu velkou, nekonečnou party, pak vás koncept resortu Meraki bezpochyby nadchne. Jen 10 kilometrů od centra egyptské Hurghady se ocitnete ve světě plném hudby, tance, luxusu i nekonečných plážových radovánek. Prostorné pokoje, zařízené v útulném boho stylu, vás rozmazlí příjemně relaxační atmosférou i výhledem do pečlivě udržované zahrady nebo na moře. Než vyrazíte na letiště, nezapomeňte do kufru přibalit to nejlepší z vašeho letního šatníku – můžete si být jisti, že žádná část vašeho outfitu nebude zahálet. Můžete se těšit na bazénovou party, diskotéku na pláži, pestrobarevnou Tropical party, White party, uvolněnou Boho party a mnoho dalších. O míchané drinky, tanec a moře zábavy nebude nouze. Novou energii po protančené noci načerpáte v hotelovém wellness centru, na masáži, v sauně, u hotelového bazénu, v některé ze stylových restaurací či barů nebo na pláži. Na své si v hotelu přijdou i sportovně založení návštěvníci, kterým je k dispozici hřiště na plážový volejbal, fotbal, stolní tenis, fitness centrum i široká nabídka vodních sportů. Zatoužíte-li po chvilce klidu, pak se můžete přesunou do relaxační části resortu, kde vám bude k dispozici bazén bez animačních programů i některá z menších písčitých pláží.

Zájezdy do Egypta

3. RIU PALACE CABO VERDE*****, Kapverdské ostrovy, Sal

Pláž Santa Maria, Kapverdské ostrovy

Pláž Santa Maria, Kapverdské ostrovy Shutterstock

Toužíte po pětihvězdičkové all inclusive dovolené plné slunce a relaxace? Ostrov Sal vás přivítá příjemnými letními teplotami a služby hotelu Riu Palace Cabo Verde jen podtrhnou skvělý dojem z celého pobytu. Už po příchodu na recepci na vás dýchne vřelá atmosféra, která vás bude provázet během celé dovolené. Areál hotelu je navržen tak, aby uspokojil i ty nejnáročnější návštěvníky. Ubytovat se můžete v designově zařízených standardních pokojích, ve kterých nechybí set pro přípravu kávy a čaje, minibar zdarma ani balkon či terasa s posezením, případně si můžete vybrat prostornější pokoje typu Grand. Maximální míru soukromí nabízí velkoryse řešené suity s oddělenou obývací částí. Dokonalý gurmánský zážitek vás čeká v některé ze čtyř restaurací, kde si pochutnáte na čerstvých rybách, plodech moře, tradiční ostrovní kuchyni i nápaditých variacích evropské či asijské gastronomie. V rámci programu all inclusive si můžete dopřát vybrané lahůdky i nápoje během celého dne. Odpočinek na pečlivě udržované, široké písčité pláži s pozvolným vstupem do Atlantského oceánu vám zpestří služby plážového baru, prvotřídní plážový servis i pestrá nabídka vodních sportů. Ostrov Sal však nabízí mnohem víc, než jen koupání a špičkové služby luxusních hotelových resortů. Během dovolené tu můžete prozkoumat různorodou přírodu s majestátními vulkány, divokou sopečnou krajinou, palmovými háji i okouzlujícími vesničkami s trhy, vonícími kořením i specialitami z grilu.

Zájezdy na Kapverdy 

4. SBH CRYSTAL BEACH****, Kanárské ostrovy, Fuerteventura

Costa Calma, Fuerteventura

Costa Calma, Fuerteventura Shutterstock

Příjemně intimní atmosféra, špičkové služby, prvotřídní kuchyně i atraktivní poloha, přímo u dlouhé písčité pláže. A jako bonus decentní animační programy, večerní představení a za poplatek také služby luxusního wellness centra či nedalekého golfového hřiště. Oblíbený adults only resort SBH Crystal Beach vám nabídne ideální zázemí pro objevování krás druhého největšího z Kanárských ostrovů. Fuerteventura vás okouzlí nejkrásnějšími plážemi v oblasti Atlantiku, sympaticky letními teplotami i během zimních měsíců, barevným podmořským životem, krajinou protkanou skalisky a pouštními dunami i dokonale fotogenickými větrnými mlýny.

Dovolená na Fuerteventuře

5. LUXURY BAHIA*****, Dominikánská republika, Samaná

Dovolená v Dominikánské republice

Dovolená v Dominikánské republice Shutterstock

Nově postavený, špičkový hotelový resort Luxury Bahia vás uhrane nejen blankytem zdejších mořských vod, ale také všudypřítomným luxusem i holistickým přístupem personálu. Svým hostům nabízí veškerý komfort, včetně široké nabídky masáží, meditací v meditačním chrámu či fitness programů. Na soukromém ostrově Cayo Levantado, kde se natáčela proslulá reklama na rum Bacardi, zažijete pocit dokonalé intimity. Okázalý luxus pocítíte také v prostorných pokojích, navrženými ve spolupráci s vyhlášenými designéry. Samozřejmostí jsou manželské postele velikosti King, 24hodinová pokojová služba i terasa s posezením. K dispozici jsou také Junior Suity s obývací částí, výhledem na moře, bazénem nebo exkluzivní Beach Front vily s bazénkem a výhledem na moře. Tak výjimečné místo, jakým je ostrov Cayo Levantado, vás možná přiměje zamyslet se nad svou životosprávou. S její úpravou vám ochotně poradí odborně vyškolený personál, který vypracuje program šitý na míru vašemu tělu. Rozhýbat ztuhlé údy, napravit dietní chyby, omladit pleť a nastartovat metabolismus zvládnete hravě díky výjimečné péči hotelového lázeňského centra. Podobně propracovaný, jako hotelové wellness, je i systém stravování. V rámci all inclusive jsou hostům k dispozici hned čtyři luxusní restaurace a la carte, jedna bufetová a několik barů. Hoteloví šéfkuchaři denně připravují sofistikované menu z těch nejvybranějších ingrediencí, z nichž některé pocházejí přímo z hotelové zahrady. Pobyt v jednom z nejzářivějších hotelů v Dominikánské republice vám zaručeně vžene novou energii do žil. Kromě dokonalé péče, skvělého jídla a rajské pláže, můžete využít pobyt na ostrově také k pozorování velryb, šnorchlování, návštěvě národního parku Los Haitises či malebného města Santa Bárbara de Samaná.

Zájezdy do Dominikánské republiky

6. RIU PALACE MAURICIUS****, Mauricius, Le Morne

Le Morne, Mauricius

Le Morne, Mauricius Shutterstock

Ostrov Mauricius je pro mnohé cestovatele synonymem dokonalé přírody, průzračně čistých vod Indického oceánu, prvotřídního rumu a skvělého jídla. Rozhodnete-li se pro ubytování v hotelu Riu Palace Mauricius, pak budete mít jedinečnou příležitost poznat zblízka to nejlepší, co ostrov nabízí. Poloostrov, ležící na nejzápadnějším cípu ostrova Mauricius, nese jméno ikonické hory Le Morne Barbant (zařazené na seznamu UNESCO). Právě silueta 556 metrů vysoké stolové hory, panenská příroda, nekonečné písčité pláže i dobrá turistická vybavenost jsou jedním z magnetů, které do oblasti přitahují turisty, hledající dokonalost. V resortu Riu Palace Mauricius si navíc užijete komfortní ubytování v elegantně zařízených apartmánech a suitách s výhledem na moře, nebo do pečlivě udržované tropické zahrady. Vaše chuťové buňky roztančí nepřeberné množství lahůdek servírovaných v šesti restauracích a barech, o zábavu se postarají zkušení animátoři a na jedné z nejkrásnějších pláží na ostrově vám bude k dispozici beach bar s bohatou nabídkou míchaných drinků, jejichž chuť vyladí k dokonalosti lahodný mauricijský rum.

Zájezdy na Mauricius

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín