Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hit letošního léta: Dovolená na voru

Treibholz

Treibholz MB Silbermann

K létu patří koupání, tak proč neskočit z voru rovnou do chladivých vod? Dovolená na voru, to je teď v Braniborsku trend. Je to skoro jako naše kempování na vodě.

Sedačky přeměníte raz dva na místo na spaní, ovšem přenocovat na vodě s karimatkou a spacákem má taky něco do sebe. Lana uvolnit a hurá na cestu, ať už krátkou nebo dlouhou. Zabalte si plavky, kapitánskou čepici a vyrážíme!

Postupim: Huckleberryho vor

Huckleberrys tour

Huckleberrys tour Steven Ritzer Potsdam

Hned v Postupimi si můžete pronajmout vory u Huckleberryho. Snadno se dají přestavit na nocležiště, na kterém mohou spát až čtyři vodní nadšenci. Je to velké dobrodružství i pro rodiče s dětmi, které umí plavat. Znalosti předem nejsou nutné, po krátké instruktáži se jde na to. Kdo má rád něco zvláštního, může si zamluvit ještě gril včetně dřevěné uhlí a na voru grilovat až do západu slunce.

Lychen Uckermark: Vorařská tradice

Treibholz

Treibholz MB Silbermann

V Lychenu u Treibholz se podnikají plavby vorem podle místní tradice. Na jeden vor se vejde až 30 osob, které si mohou zarezervovat také nápoje, jídlo a grilování podle vlastního výběru, a to až na tři hodiny. Na palubě je suchý záchod i tichá zašívárna. Vor řídí kapitán, jinak máte prostor pro společné zážitky se svojí partou. (Vřele doporučujeme objednat předem!)

Vyrazte do Braniborska: Mrkněte se na nejvýhodnější zájezdy 

Wentowské jezero: Ráj vorařů

Wentowské jezdero

Wentowské jezdero TMB Y Maecke

Rentafloss v Ringslebenu u Fürstenbergu na Wentowském jezeře nepronajímá jen vory, ale dává také tipy, kam může (i několikadenní) cesta vést. Vybavení na palubě zahrnuje kempingový vařič, nádobí na vaření i jídlo pro 4 osoby, kapesní svítilnu, kanystr na vodu a suchý záchod. Pro jízdu na voru nepotřebujete řidičský průkaz. Na palubu se vejde až 6 osob, spát tam mohou 4 cestující. (Karimatky, deky a spacáky musí mít každý vlastní.) Kdo touží po slunění, má k dispozici terasu, dost místa je i na střeše chatky. Informace o tom, kde mají co dobrého k jídlu a kam se vyplatí zajet, dostanete na cestu s sebou jako prémii.

Plovoucí domky: Penzion Havelfloss

Pension Havelfloss

Pension Havelfloss TMB Pension Havelfloss

Vory penzionu Havelfloß jsou „plovoucí prázdninové domky“ a nabízí místo až pro pět dospělých osob. V penzionu Havelfloss máte k dispozici 7 vorů, všechny se stejným vybavením. Spodní část voru tvoří katamaran s polyetylénovými plováky a dřevěnou nástavbou. Dřevěný domeček je izolovaný, neprofoukne, a je vodotěsný. Výška střechy je 1,90 metru. Vor s domečkem je poháněn motorem o výkonu 8 PS, k pronájmu voru nepotřebujete řidičské oprávnění. Vory jsou vybaveny plynovým sporákem (se dvěma hořáky), příborem pro 4 osoby, grilem (který se smí používat jen na břehu), vnitřním osvětlením LED, sítí proti komárům, skříňkami, hrncem, kotlíkem na vodu a 4 kempingovými židlemi. Je zde také suchý záchod. Pokud někdo spadne přes palubu, je možno použít záchranné kolo nebo plovací vesty (ty je nutno obléci předem). Po dohodě si můžete vor předem prohlédnout. Sedačky ve spodní úrovni se dají sklopit na lehátka. Pomocí zástrčných tyčí a polštářů se tak dá vybudovat ještě druhá úroveň ležení. Dole tak mohou spát 3 osoby a nahoře (pod střechou) 2 osoby.  

Koschenský kanál: Putování na voru

Lausitzfloss

Lausitzfloss Marcus Schmidt

V jižním Braniborsku vzniká nová oblast pro trávení dovolených. Je plná jezer, která jsou vzájemně propojena kanály. V současné době můžete plout Koschenským kanálem, který spojuje Senftenberské jezero s Geierswaldským jezerem. Na putování na voru můžete vyrazit s firmou Lausitzfloß. Vydejte se na jezero a s kamarády se plavte po vlnách. Užívejte si nevšední zážitek. Případně lze přespat na palubě. Vor si zarezervujte včas – především pak v hlavní sezóně.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Přáli byste si navštívit tuto lokalitu? Stačí si vybrat.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín