Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hravá Dubaj aneb Žhavé novinky z města budoucnosti

Hravá Dubaj

Hravá Dubaj Shutterstock

O tom, že Dubaj překypuje spoustou impozantních atrakcí, není pochyb. Přinášíme výčet největších novinek ze světa zábavy a poznání, které nadchnou celou rodinu. Pokud dáte šanci této futuristické metropoli, která dokonale spojuje prvky moderních technologií a tradici orientu, dáme ruku do ohně za to, že nebudete litovat. 

Luxusní přístav na nábřeží Nakheel

Přístaviště v Dubaji

Přístaviště v Dubaji Shutterstock

Všechny, kteří se v dětství toužili stát námořníkem, potěší zpráva o nově vzniklém dubajském přístavu, jehož návštěva se má stát synonymem luxusního zážitku. Důkazem je nejmodernější vybavení a služby na vysoké úrovni napříč ikonickým nábřežím Nakhleel u Dubajských ostrovů. Nově vzniklý systém vodních cest umožní obyvatelům i návštěvníkům města užívat si plnými doušky všech požitků, které s sebou přináší život na lodní palubě. Kapacita přístavu je vskutku velkorysá, nová marina pojme 13 superjachet, menším lodím nabízí 248 stání na vodě a 40 míst na břehu. Každý mořeplavec, kotvící v přístavu, se může těšit na den nabitý vzrušujícími zážitky. Padne vaše volba na vodní sporty a plážové radovánky, využijete špičkových služeb místních hotelů, vyzkoušíte zdejší vyhlášenou gastronomii nebo se vydáte do zábavních center? Slovo nuda můžete v Dubaji vyřadit ze svého slovníku.

Zájezdy do Dubaje 

Ráj smíchu a zábavy Glitch

Zábavní centrum Glitch

Zábavní centrum Glitch dubaitourism.com

Návštěvníky všech věkových kategorií vítá do svých útrob plných smíchu a dobrodružství nové zábavní centrum Glitch. V centru Al Ghurair na vás na obrovské ploše o velikosti téměř 4000 m2 čeká 30 různých her, o zábavu tak budete mít postaráno klidně na celý den. Své chvilky pod zářivými neony započněte třeba na Newtonově stěně, kde si na vlastní kůži vyzkoušíte, jaké to je vzdorovat gravitaci. Dráha plná nástrah prověří vaši obratnost, až se ocitnete v jejím cíli, můžete se považovat za opravdové bojovníky ninja. Radostné a rozjařené výkřiky se nesou celým centrem, nejen od 10metrové skluzavky plné zatáček a zvratů, která potěší hlavně vaše ratolesti. Určitě vyzkoušejte i SkySurf, vznesete se vysoko nad hlavy ostatních návštěvníků a užijete si parádní adrenalinovou jízdu, včetně výhledu na veškeré veselí v hale. Uspořádejte bowlingové klání pro celou rodinu, zavzpomínejte na mladá léta s retro videohrami v Game Portu a svůj den zakončete třeba dobrodružnou výpravou virtuální realitou. Až budete příjemně znaveni odcházet, možná dojdete k závěru, že jedna návštěva nestačí.

Luxusní střešní bazény Cloud 22

Výhled na Dubaj z Cloud 22

Výhled na Dubaj z Cloud 22 dubaitourism.com

Toužíte zažít pocit exkluzivity se špetkou noblesy? Pak byste si měli dopřát návštěvu Cloud 22, jednoho z nejluxusnějších střešních bazénů v Dubaji, který se nachází na terasách hotelu Atlantis the Royal. Bazénový komplex je přístupný pouze pro hotelové hosty, zažít atmosféru celého hotelu však stojí za to. V oáze odpočinku mezi bazény si pak budete připadat jako skutečná celebrita a součást dubajské smetánky. Navíc si užijete pocit blízkosti nebes i výhled na Arabský záliv a Palm Jumeirah. Co může být příjemnějšího než chytat bronz v místě, kde se servírují vybrané lahůdky francouzsko-středomořské kuchyně? Snad jen zdržet se na západ slunce a vychutnat si podvečerní podívanou z VIP míst v plné parádě.

Plážové radovánky uprostřed Dubai Islands

Vodní sporty v Dubai Islands

Vodní sporty v Dubai Islands dubaitourism.com

Nerušeným útočištěm nejen pro rodiny s dětmi se stala pláž u stejnojmenného ostrova v srdci Dubaje. Ať už se míříte osvěžit koupelí v mořských vlnách, nebo hledáte zábavu u Perského zálivu, klidně s sebou vezměte i své čtyřnohé miláčky. Pobřeží u historického centra Deira je totiž první z městských pláží, kde jsou domácí mazlíčci vítáni. Stejně tak jsou s otevřenou náručí očekáváni všichni sportovní nadšenci. Lačníte po dobrodružství ve vlnách nebo chcete měřit síly s partou přátel při fotbalovém či volejbalovém klání? Ani to není žádný problém. Pokud dorazíte lodí nebo jachtou, můžete své plavidlo pohodlně zakotvit a užít si všech předností, které pláž i celé město nabízí. V nadcházejících měsících přibyde mnoho dalších aktivit a elegantních gastronomických pokladů.

Stará Dubaj: Fascinující cesta do minulosti

Čtěte také:

Stará Dubaj: Fascinující cesta do minulosti

Nezapomenutelná jízda v Neon galaxy

Neon Galaxy, Dubaj

Neon Galaxy, Dubaj dubaitourism.com

A co děti? Mají si kde hrát? Pokud si kladete tuto otázku, v Dubaji najdete příhodných míst víc než dost. Z indoorového dobrodružného světa plného zářivých barev a světel v parku Riverland Dubai budou doslova jásat nadšením. Kurzy ve stylu bojovníků ninja, nekonečné skluzavky, lanový park nebo vesmírná část, kde se mládež pobaví, ale zároveň i dozví spoustu zajímavostí. To je jen malý výčet toho, co na ně v barevném ráji čeká. Teenageři, školáci i předškoláci, tohle místo plné zábavy vykouzlí úsměv na tváři dětem každého věku. Chcete svojí ratolesti připravit nezapomenutelnou narozeninovou oslavu? V Neon Galaxy se postarají o hry, malování na obličej, dekorace i oblíbené dětské pochoutky. Vězte, že tahle party bude nejlepší v celé galaxii, minimálně v té neonové.

Krokodýlí park uprostřed oázy

Mushrif park, Dubai

Mushrif park, Dubai Shutterstock

Dubaj zdaleka není jen betonovou džunglí, ale ve stínu nejmodernějších architektonických počinů tu naleznete i učiněné přírodní oázy. Hned v sousedství oblíbeného Mushrif parku, ve kterém jste přírodou přímo obklopeni, vyrostlo další místo, kde si budete připadat jako uprostřed divočiny. Na rozloze 20 000 m2 se spokojeně prohání více než 250 krokodýlů nilských. Zastihnete je ve stínu poklidných vodopádů, nebo jak se vyhřívají na mělčině? Je jen na vás, jestli budete tichými pozorovateli jejich pozoruhodného života, nebo jim v krmné stanici naservírujete jejich oblíbenou pochoutku. V rámci propracovaného chovatelskému programu tu žijí šťastným životem, od vylíhnutí z vajíčka až po krokodýlí dospěláky. A tak se můžete u velkého akvária rozplývat na roztomilými krokodýlími miminky. Celková atmosféra parku věrně připomíná africkou deltu. Svérázný den plný poznání zvířecí říše můžete zakončit v místním muzeu, kde načerpáte nové poznatky o krokodýlím životě.

Dovolená v Dubaji

Čínská čtvrť v Dubai Mall

China Town

China Town Shutterstock

Světový gigant v říši nákupů a zábavy Dubai Mall opět povyrostl a nově se pyšní vlastní čínskou čtvrtí. První patro obchodního centra tak zaplavily klasické červené lucerny, osvítila neonová světla, výlohy ozdobily tradiční střechy a nad tím vším se tyčí socha obří pandy. Vydejte se sem za nákupy, wellness či specialitami čínské kuchyně a zažijte autentické podobenství nefalšované Asie. Začít můžete třeba ochutnáním regionálních potravin, kterým vévodí oceňovaná restaurace Haidilao a slavná singapurská streed food specialita Hawker Chan. Pro nejnovější technologické vychytávky si zajděte do Xiaomi, pro dávku kulturního požitku ze světa umění zase do avantgardní galerie. Běhání po nákupním centru dokáže znavit i ty nejodolnější jedince, proto se nebraňte načerpání nových sil a dopřejte si blaženou masáž plnou tradičních čínských procedur v lázních YinYang Connection Spa.

Výhledy z dubajského balónu

Dubaj z výšky

Dubaj z výšky Shutterstock

Představte si, jak v proutěném košíku pomalu stoupáte výš a výš, až se pod vámi najednou rozprostře nepřekonatelné panorama dubajských pobřežních mrakodrapů a vy se z výšky 300 metrů kocháte tím nejlepším možným výhledem na celý ostrov Palm Jumeirah. Taková představa se může stát skutečností, když zavítáte do Aquaventure Waterpark. Na vnějším srpku ostrova ve tvaru palmy, naskočíte do balónového koše a dopřejete si zážitek jediný svého druhu v celém městě. Během výletu v oblacích mějte oči na stopkách, za jasného dne totiž můžete dohlédnout až na velkolepý Burj Khalifa a do centra Dubaje. Ať už spřádáte plány na oslavu narozenin, zásnuby nebo firemní večírek, soukromým pronájmem letu balonem zařídíte své akci punc luxusu a originality.

Hatta: Okořeňte si dovolenou v Dubaji dobrodružstvím v srdci hor

Čtěte také:

Hatta: Okořeňte si dovolenou v Dubaji dobrodružstvím v srdci hor

Svět fantazie, umění a interakce AYA

AYA park Dubaj

AYA park Dubaj dubaitourism.com

Jedinečný zážitek vás čeká také v atriu Wafi City Mall. Hned po tom, co vkročíte do pohlcujícího zábavního parku AYA. Plocha 40 000 m2 vybavena špičkovým zvukovými i světelnými technologiemi, grafickými vychytávkami a obklopena stylovými kulisami, vás vtáhne a zabaví na dlouhé hodiny. V interaktivních kulisách pořídíte nejen originální fotky na své sociální sítě, ale hlavně si tu můžete hrát, snít a nechat se unášet na vlně fantazie. Dvanáct místností s různou tématikou v sobě kombinují umění a to nejlepší ze světa techniky tak důmyslně, že zcela zapomenete na čas. Každá z inscenací vypráví jiný příběh, Aurora je srdcem komunikace, Flora překvapí záplavou květin, Falls zase svými antigravitačními kapkami vody a v Drift se můžete oddat relaxaci s pohodovou projekcí. Zóny se během návštěv mění a různě reagují na každého návštěvníka, takže pokaždé budete odcházet s jedinečným a neopakovatelným zážitkem.

Knihovna Mohammeda Bin Rašída

Knihovna Mohammeda Bin Rašída, Dubaj

Knihovna Mohammeda Bin Rašída, Dubaj Shutterstock

Další žhavou novinkou ze světa kultury, na kterou netrpělivě čekali nejen všichni knihomolové v Dubaji, je knihovna Mohammeda Bin Rašída. Moderní stavba ve tvaru tradičního islámského řečnického pultu zdobící historickou zátoku Dubai Creek, se ihned stala symbolem moudrosti a důležitým vzdělávacím milníkem nejen v akademické sféře. Vynalézavost architektů dokazuje všech devět důmyslně řešených podlaží, kterým vévodí plně digitalizovaná laboratoř. Můžete přijít obdivovat miliony titulů, velkorysé oddělení pro děti, stohy atlasů a map i rozsáhlé sbírky umění. Vnitřní i venkovní prostory lákají k mnoha zajímavým kulturním akcím, prostory kavárny zase k nerušenému odpočinku se zajímavým titulem v jedné ruce a šálkem kávy v ruce druhé.  Knihovna se svým bohatým spektrem možností stala jedním z nejlepších míst pro trávení volného času v Dubaji.

Vznešená panoramata ze Sky Views

Skleněná skluzavka Sky Views

Skleněná skluzavka Sky Views dubaitourism.com

Závrať stranou! Architektonický klenot zasazený na vrcholku hotelu Address Sky Views vám nabídne tři různé vyhlídkové výpravy, při kterých budete mít jako na dlani nejen čtvrť Downtown, ale i širé stověžaté okolí. Seberete odvahu a projdete se po průhledném mostu v 52. patře, který propojuje hotel s vedlejší budovou? Odměnou za vaši statečnost bude pohádkový výhled na vznešená panoramata okolních mrakodrapů. Absolvovat můžete i jízdu po prosklené skluzavce, kdy v průhledném tunelu profrčíte mezi patry číslo 53 a 52. Nad třetí variantou prohlídky zajásají všichni dobrodruzi. Odehrává se totiž na věžní římse, samozřejmě s řádným jištěním. Tyhle zážitky v oblacích jen tak něco nepřekoná!

Cestujte bez obav: Nabízíme komplexní cestovní pojištění

Pulzující čtvrť Marina s novým přístavištěm

Dubai Marina

Dubai Marina Shutterstock

Tyčící se mrakodrapy, široká nabídka vodních sportů, zábava pro celou rodinu a gastronomické zážitky na každém kroku – ve čtvrti Dubai Marina si na své přijde každý. Ne náhodou se tato část města, podle hodnocení globálních editorů časopisu Time Out, stala jednou z 50 nejúžasnějších čtvrtí na světě. Přijeďte se o tom přesvědčit sami přímo k pobřeží lemovaném smaragdovými vodami, ve kterých se odráží architektonicky působivé stavby. Skvělý způsob, jak poznat okolí, je zavítat do nejvyspělejšího výletního terminálu u největšího přístavu v regionu a vybrat si z okružních plaveb nebo se na širé moře vydat na jachtě. Až prozkoumáte námořní destinaci světového kalibru z paluby lodi i na souši, potěšte se návštěvou kaváren, luxusních obchodů i restaurací, které v této oblasti stále rostou jako houby po dešti.

Cyklistické a turistické toulky v parku Mushrif

Mushrif park, Dubaj

Mushrif park, Dubaj Shutterstock

Milujete ten pocit, když na hlavu nasadíte přilbu, šlápnete do pedálu a vyrazíte vstříc novým dobrodružstvím? Pokud ano, tak by vám neměla uniknout nejnovější dubajská atrakce v národním parku Mushrif. Vine se tu prozatím 20 km stezek pro horská kola, dalších 30 km na sebe však nenechá dlouho čekat. Několik tras s různou úrovní obtížnosti pro začátečníky i zkušené bikery je navržených tak, aby denně pojmulo až 3 000 milovníků tohoto jednostopého dopravního prostředku. Park si ale užijí i ti, kteří dávají přednost toulkám přírodou pěšky. Vydejte se na 10 km turistický okruh, kde není nouze o výhledy ze schodišť či mostů i turistické zázemí vysoké úrovně. Pokud hledáte místo, kde se uprostřed města sportovně vyřádit, načerpat energii z přírody i z osvěžujícího odpočinku ve stínu stromů, vydejte se objevit kouzlo parku Mushrif.

 

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín