Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Invia doporučuje: Oblíbené letní destinace 2020

Oblíbené destinace 2020

Oblíbené destinace 2020 Shutterstock

Navštivte s námi v novém roce populární letní destinace, které mají stále čím překvapovat. Přinášíme vám žhavé tipy na neobvyklá místa a zážitky. Nechte se inspirovat!

Plavba po Nilu v Egyptě

Plavba po Nilu, Egypt

Plavba po Nilu, Egypt Shutterstock

Egypt nejsou jen pyramidy a Velká sfinga v Gíze. Je to také kouzelná modrá řeka Nil umožňující zajímavé plavby – třeba mezi Luxorem a Asuánem. Vychutnejte si cestu bohatou historií z paluby luxusní lodi. Je to koneckonců nejlepší způsob, jak spatřit ruiny starověkého Egypta i současný svět na březích řeky, která sem vnáší život už celá tisíciletí.

Vyplujte po Nilu do historie Egypta!

Chráněné pobřeží Amalfi a Pompeje

Pompeje a Vesuv v Itálii

Pompeje a Vesuv v Itálii Shutterstock

Proč byste měli navštívit pobřeží Amalfi? Jízda po klikatých přímořských silnicích vás zavede do půvabných měst, na malebné pláže, ke krásným vilám i zahradám. Udělejte si zastávku třeba v romantické vesnici Atrani. Barevnými útesy, vznešenými kostely a náměstíčky připomíná slavnější italská pobřežní města, která však bývají přeplněná turisty. Zájem vzbuzuje i pohádkové Amalfi s katedrálou sv. Ondřeje nebo nádherný ostrov Capri.

Objevujte skryté krásy Itálie

Během pobytu v Itálii si najděte čas na výlet do Pompejí, kde je k vidění spousta zajímavostí, včetně pozoruhodných zachovalých fresek a nejstaršího dochovaného římského amfiteátru.

Jeskyně Cuevas del Drach na Mallorce

Cuevas del Drach

Cuevas del Drach Shutterstock

Propojené podzemní jeskyně Cuevas del Drach se nacházejí na východním pobřeží Mallorky, konkrétně ve městě Porto Cristo, a patří k hlavním turistickým atrakcím ostrova. Jsou pozoruhodné už tím, že ukrývají jezero Martel, pokládané za jedno z největších podzemních jezer na světě.

I matky mají toulavé boty aneb Kojení na cestách

Čtěte také:

I matky mají toulavé boty aneb Kojení na cestách

Ráj surfařů v bulharském Silistaru

Silistar, Černé moře, Bulharsko

Silistar, Černé moře, Bulharsko Shutterstock

Pláž Silistar náleží mezi nejkrásnější v Bulharsku. Vzhledem k tomu, že neleží poblíž žádného velkého letoviska, netrpí během letní sezóny náporem turistů. Potěší přitom nejen hebkým pískem a průzračným modrým mořem, ale také pozvolným vstupem do vody. Ačkoli je od rušných letovisek odříznuta, může nabídnout četné restaurace, bary, příjemný kemp a také obstojné vlny pro surfaře.

Bulharsko stojí za znovuobjevení!

Antická Myra a pláž Patara v Turecku

Magie tureckého města Myra

Magie tureckého města Myra Shutterstock

Antické město Myra v historickém regionu Lýkie leželo na místě dnešního Demre. Představuje oblíbenou zastávku pro jednodenní výlety z Antalye. Nejznámější postavou zdejších dějin se stal svatý Mikuláš. V bazilice se nalézá jeho původní hrobka. Pozornost přitahuje ale i římské divadlo s původními schody a zdobeným jevištěm.

Vyrazte do Turecka za historií a gastronomií

Z dalších atraktivních cílů Lýkie zmiňme ještě město Patara a stejnojmennou pláž, jednu z největších v zemi. Písek je tu jemný, moře mělké a kvůli želvám, které tu kladou svá vajíčka, se jedná o chráněnou oblast a také oblíbenou kulisu filmařů.

Dobrodružství v tuniské Sahaře

Málokdo si uvědomuje, že část pouště Sahara zasahuje na území Tuniska. Nejpůsobivější duny můžete spatřit v okolí tuniské oázy Ksar Ghilane. Směrem na sever se táhnou stepi lemované vyschlými solnými jezery. U toho největšího, Chott el-Djerid, možná uvidíte i fata morgánu. Dobrými výchozími body pro výlet do pouště jsou Djerba, Nefta a Tozeur. Fascinující svět pouštních dun všech možných velikostí, barev i tvarů nadchne každou dobrodružnou duši.

Saharu musíte zažít na vlastní kůži

Zelený emirát Fudžajra

Emirát Fudžajra a Indický oceán

Emirát Fudžajra a Indický oceán Shutterstock

Fudžajra, hlavní město stejnojmenného emirátu, je skvělou základnou pro objevování pohoří Hajar a řady pevností či historických budov, jako je mešita Al-Bidyah. Pevnost Fudžajra se považuje za nejstarší v SAE a v oblasti kolem ní dnes můžete obdivovat staré domy, ukázky tradičního života a zavlažovací systém užívaný na polích. Jižně odtud stojí muzeum s vynikající sbírkou artefaktů z doby bronzové a železné. 

Zapomeňte na Dubaj a zaleťte do Fudžajry

Dokonalý řecký ostrov Santorini

Řecký ostrov Santorini

Řecký ostrov Santorini Shutterstock

Santorini získává na stále větší popularitě díky slavným bílým budovám, černým plážím, majestátním výhledům a jedinečným západům slunce. Není divu, že ho navštěvují hlavně novomanželé. Cenově příznivé ubytování pamatuje i na studenty.

Řecké ostrovy vás nikdy nepřestanou bavit

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín