Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jak vybrat ideální dovolenou pro muže

Jak vybrat ideální dovolenou pro muže?

Jak vybrat ideální dovolenou pro muže? Shutterstock

Mužský svět se od toho ženského v mnohém liší. Problém může nastat ve chvíli, když dojde na výběr dovolené. Ve většině domácností je totiž jejím výběrem pověřena žena. Čeká ji nelehký úkol: Nalézt místo, kde se bude dobře cítit i ten, v jehož vesmíru se někdy sama trochu ztrácí. 

Bezstarostné dětství

Bulharsko

Bulharsko Shutterstock

Malým chlapcům většinou ke štěstí postačí přítomnost rodičů, oblíbené hračky, dobré jídlo a dostatek pohybu. Při výběru dovolené se tak fantazii meze nekladou. Dostatek sportovišť, dětských hřišť, dlouhé písčité pláže i pozvolný vstup do moře nabízí pobřeží Bulharska. Stále větší popularitě mezi mladými rodinami se těší italské kempy s dokonale propracovanými animačními programy, širokými plážemi, bazénovými komplexy a samozřejmě s tou nejlepší zmrzlinou na světě.

Objevte krásu Zlatých písků

Pubertální revolta

New York, USA

New York, USA Shutterstock

S postupem času promění hormonální bouře roztomilého chlapečka ve znuděného teenagera, pro kterého je čas strávený ve společnosti rodičů srovnatelný s pobytem v pekle. Neklesejte na mysli a zkuste svého puberťáka oslnit dovolenou v některé z trendy destinací. Dobrou volbou může být výlet do kosmopolitního New Yorku, stylového Londýna nebo elegantní Paříže.

Výlet do Paříže je vždycky dobrý nápad

Romantické dospívání

Mauricius

Mauricius Shutterstock

K období dospívání neodmyslitelně patří hledání spřízněné duše. Pokud ji mladý muž objeví, pak mu bude skvěle na kterémkoli místě na světě. Pro strávení romantických chvilek vytvoří ideální kulisu nádherný řecký ostrov Santorini, nekonečné španělské pláže nebo dramatická příroda ostrova Mauricius.

Dopřejte si dovolenou v ráji

Adrenalinové mládí

Jihoafrická republika

Jihoafrická republika Shutterstock

Po dvacátém roce života obvykle předávají maminky žezlo partnerkám a na řadu přichází dovolené okořeněné špetkou dobrodružství. Třeba sjíždění divokých řek ve Slovinsku nebo Zimbabwe, sledování divoké zvěře v národních parcích v Keni, Tanzanii nebo Jihoafrické republice. Vyznavači pěší turistiky mohou zamířit za krásami ostrova Madeira nebo objevit drsné kouzlo albánských hor.

Dobrodružství na jihu Afriky máte na dosah

Střední věk naplněný poznáváním

Vietnam

Vietnam Shutterstock

Po adrenalinových a romantických dovolených předchozích let přichází na řadu touha po poznávání. Dostatek energie i finančních prostředků dává příležitost k rozletu a pánové mohou rozšířit své obzory během poznávacího zájezdu za krásami VietnamuČíny nebo Egypta. Nádhernými přírodními scenériemi i odlišnou kulturou láká stále oblíbenější Panama. 

Zamilujte si Vietnam na dovolené

Druhý poločas v pomalejším tempu

Maledivy

Maledivy Shutterstock

S prvními šedinami dochází v životě mužů často ke změně priorit. Adrenalinové a poznávací zájezdy nahrazují exotické dovolené, golfové zájezdy nebo gurmánské cesty. Zemí zaslíbenou golfu je Španělsko, kde si skvěle užijí i milovníci dobrého jídla. Dotek luxusu nabízí MaledivySeychely nebo Zanzibar. 

Španělsko si užijete po celý rok

Pohodové stáří v lázních

Ischia

Ischia Shutterstock

Důchodový věk je ideálním časem pro odpočinek a regeneraci opotřebované tělesné schránky. Nejlepší péče se jí dostane ve wellness resortech nebo lázních. Výbornou pověst mají maďarské termální lázně. Moderní termální komplexy v jihomaďarských Harkánech, pomáhají s léčbou pohybových obtíží i dýchacích problémů. Příjemným bonusem je skvělé maďarské víno i řízná kuchyně. Krásnými termálními lázněmi je proslulá i italská Ischia nebo německý Bad Füssing.

Nejlepší relax zažijete v termálech

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín